Baka baka lite kaka
Det här är bland annat vad jag pysslar med om dagarna och kvällarna när jag inte underhåller, kramar, busar, tjatar på, vyssjar och ammar mina ungar. Förberedelser inför lördagens namngivningskalas. Trots att det är något stressigt så här i sista minuten upplevde jag hur otroligt avslappnande och skönt det var att röra ihop kakdegen och pyssla med strösselhjärtanen i ett tomt och tyst kök alldeles för mig själv ikväll. Men nu är det dags att tänka på refrängen.

Blåbärskanelbullar

Mini chokladkakor

Flaggspel/vimplar
Ni kanske kan ana ett färgtema?
Bulle

Super food
Idag är det min mans födelsedag och jag och ungarna gick upp tidigt för att baka frukostfrallor. Inte vilka frukostfrallor som helst. Utan supergoda och väldigt mättande frallor på kokosnötsmjöl istället för att vanligt vetemjöl. Kokosnötsmjölet hittade jag i hälsokostaffären. Det kostar visserligen en slant, men det är det värt! Det är fiberrikt (61%), proteinrikt (20%) och endast 4% kolhydrater. Fritt från cyanid, gluten och fytinsyra. Dessutom är det Fair trade producerat. Det kallar jag super food!

Superfrallor (6st)
5 ägg
100g smält smör
1½ dl kokosnötsmjöl
1½ tsk fiberhusk (psylliumfröskal)
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen kraftigt. Häll i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna med en gaffel så alla klumpar försvinner. Blanda med ägg och
smörblandningen. Låt svälla 1-2 minuter. Klicka ut 6 st högar som du
formar släta med blöta händer. Grädda i 10-12 min på 200 grader. Ät och njut!
smörblandningen. Låt svälla 1-2 minuter. Klicka ut 6 st högar som du
formar släta med blöta händer. Grädda i 10-12 min på 200 grader. Ät och njut!


Födelsedagsbrickan
Watch this!

På kanelen

Trögstartad
Ja, ytterliggare en lång bloggpaus. Men jag kommer snart tillbaka. Har fullt i huvudet av inlägg jag vill skriva. Ska bara komma till skott. Håll ut.
Tage

20 maj 2011 kom världens finaste lilla lillebror till världen.
Vi kallar honom Tage.
Mitt hjärta svämmar över av kärlek.