Projekt barnmat

Om några veckor är det dags för min lilla guldklimp att börja smaka på riktig mat. Tänkte börja när han fyller 5 månader. Man får börja redan när de är 4 månader, men det funkar så bra med amningen att det inte finns någon anledning att börja nu.
   Jag har hela tiden haft ambitionen att laga all Sixtens mat själv så att han ska slippa de enligt mig ganska läskiga barnmatsburkarna. Visst, på resa och liknande är det ju jättebra, men så mycket hemlagat som möjligt vill jag att han ska äta. Samt att det ska vara ekologiskt i den mån det går, finns ju tyvärr inte alltid ekologiska alternativ i mataffären.
   Nu i helgen började jag därför att tillaga de kommande smakportionerna för att ha ett litet lager att frysa in. Jag har hittills gjort morotspuré och palsternackspuré, vilket du kan se på bilden nedanför. Det var riktigt roligt faktiskt och smidigt med, när man kom igång. Så nu har jag ett litet lager med 38 smakportioner. Jag hoppas verkligen att jag står fast vid min ambition och inte blir lat och går över till burkar. Hemlagat känns mycket bättre, för då vet jag vad han får i sig och det verkar mycket godare än burkar också. Gillade faktiskt båda puréena när jag smakade. Ska försöka hinna laga potatispuré och broccolipuré i veckan.
image204


OBS! Jag klandrar absolut inga föräldrar som ger sina barn burkmat istället för hemlagat. Men det här är det val som känns rätt för oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback