Kvällsrapport

Hejsan!

Har haft värkar i snart 12 timmar nu,men de varierar i styrka och tid, ca 5-12 minuter emellan dem. Ibland blir de väldigt regelbundna, för att sedan avta efter ett tag. Så det verkar inte riktigt vilja dra igång på allvar än... Men de är hela tiden där och jag skulle gissa och hoppas på att vi åker in inatt/imorgon bitti.

Sen vi kom hem från förlossningen idag har jag och Klas (förutom att klocka värkar) vilat, myst i soffan, lagat middag och för ett tag sen kom vi hem efter en timmes promenad genom stan. Åh, det gör inte så mycket att det är lite långdraget just nu, för det är så mysigt att gå här och förbereda sig i lugn och ro och mysa och slappna av inför den stora händelsen som snart äger rum.

Nu ska vi gosa ner oss i soffan igen, dricka glögg och äta pepparkakor.

Undrar om jag hinner se Ugly Betty och Desperate Housewives ikväll?

Ciao

Hemma igen

Nu har vi varit på förlossningen och suttit med CTG-apparaten en halvtimme. Det såg bra ut. Värkarna var dock inte tillräckligt regelbundna. Men de är iallafall där. Hoppas att de ökar och blir mer reglbundna så vi får träffa vår bebis idag/ikväll/inatt. Om inte...så har vi fått en ny tid för kontroll klockan 9.30 imorgon igen.

Nu ska vi lägga oss i soffan och vila, sedan blir det promenad för att förhoppningsvis sätta fart på det hela.

Just det, precis när vi skulle gå in till förlossningen mötte vi samma par som vi träffade i väntrummet igår, på väg därifrån. Hon hade också fått värkar nu. Vore roligt om vi träffar dem uppe på BB sen.

Är lite glad att det inte dragit igång ordentligt än, för det var helt fullt på förlossningen nu. Förhoppningsvis är det lite färre när det är dags för oss, på riktigt.

Ciao

Lite ont

Godmorgon!

Jag vaknade vid 7 imorse, sedan dess har jag haft värkar ca. var 8:e minut. De gör lagom ont. Ondare än vad det gjort tidigare iallafall. Hoppas det håller i sig eller ökar och inte avtar. Vill verkligen att det ska sätta igång nu. Vi ska iallafall in till förlossningen vid 10.00 för kontroll, som jag sa i tidigare inlägg. Antar att det blir en koll med CTG igen.

Nu kommer en värk till. Får gå upp och gå nu när de kommer. Sitta gör för ont. Vad coolt det känns att de verkligen kommer med 7-8 min mellanrum.

Ska nog väcka Klas nu och äta frukost.

Ciao

Lite ont

Godmorgon!

Jag vaknade vid 7 imorse, sedan dess har jag haft värkar ca. var 8:e minut. De gör lagom ont. Ondare än vad det gjort tidigare iallafall. Hoppas det håller i sig eller ökar och inte avtar. Vill verkligen att det ska sätta igång nu. Vi ska iallafall in till förlossningen vid 10.00 för kontroll, som jag sa i tidigare inlägg. Antar att det blir en koll med CTG igen.

Nu kommer en värk till. Får gå upp och gå nu när de kommer. Sitta gör för ont. Vad coolt det känns att de verkligen kommer med 7-8 min mellanrum.

Ska nog väcka Klas nu och äta frukost.

Ciao

Vattenavgång!

Vaknade 03.40 av något blött och varmt . Vattnet!, tänkte jag direkt. Vågade dock inte riktigt tro på det. Ställde mig upp för att se om det hände något mer, då vaknade Klas och jag sa att -nu har nog vattnet gått...kanske... -Oj, sa han. Är du säker? -Nee. Men efter att ha gått på toaletten, bytt trosor och satt i en binda så var jag ganska säker. -Jo, jag är ganska säker på att det är vattnet. -Då får vi väl ringa in till förlossningen, sa min älskling lugnt.

Sagt och gjort. Fick prata med en jättetrevlig barnmorska som sa att eftersom huvudet är fixerat på bebisen så kunde vi sova vidare lite och var välkomna in för kontroll på morgonen vid 8-9-tiden. Skönt, kände mig inte direkt fit for fight klockan fyra i morse.

Men det var ju lättare sagt än gjort att somna om, låg och vred och vände på mig och huvudet snurrade av tusen tankar. Vi hade ställt klockan på 7 och efter ett tag måste jag ha somnat en liten stund iallafall.

Drog oss upp efter ett tag, packade det sista till BB-väskan, ifall vi inte skulle komma tillbaka hem, man vet ju aldrig, åt god frukost, gick runt och fnissade och mös. Kändes helt overkligt. Sedan åkte vi in till förlossningen och var där 08.40.

Blev mottagna av barnmorskan Birgitta som bad oss sitta ner och vänta i väntrummet en stund, alla CTG-apparater var tydligen redan upptagna. Efter ett tag kom ytterliggare ett par och gjorde oss sällskap. De hade också haft vattenavgång, fast redan i lördags och skulle också in på kontroll. Det var roligt att sitta där och prata med dem och tiden gick fortare. Cirka 9.30 kom Birgitta tillbaka och sa att nu var det vår tur.

Vi kom in i ett litet rum och jag fick sitta med CTG-kurva i en halvtimme. Hade faktiskt några sammandragningar redan då, men inget som var värre än mensvärk. Bebisen rörde sig mycket, hjärtljuden var fina så h*n verkade må bra. Det var mysigt att sitta där med Klas och iaktta kurvorna som skrevs ut på remsan.

Sedan var det dags för en mindre trevlig sak, gynundersökning. Mycket riktigt kunde Birgitta konstatera att det var vattenavgång. Kändes skönt att det inte var falskt alarm igen. Sedan fick vi se bebisen med ultraljud igen för att undersöka hur mycket vatten som var kvar i magen. Det såg fint ut. Efter det tog vi min temp, även den normal, sedan fick vi åka hem.

Om värkarna inte sätter igång innan så har vi tid för en ny kontroll på förlossningen klockan 10 imorgon. Men vi hoppas givetvis att bebisen inte drar ut på det alltför länge. Nu är vi såå himla nyfikna och förväntansfulla på vårt lilla hjärta!

Vi var klara på förlossningen vid 12-tiden, mycket väntan... Fast vi underhöll oss själva ganska bra, jag var helt fnissig och Klas var inte så dålig han heller. Sedan dess har vi handlat godis, en febertermometer (ska ta tempen morgon och kväll nu, tills värkarbetet sätter igång) och så har vi käkat MAX-mat (kolhydratladdning, haha), slappat och sovit i soffan, städat och grejjat (nu är det jättefint här hemma).

Har lite sammandragningar ibland, men inte jätteofta och de gör inte särskilt ont, så vi tänkte dra en sväng till Babyproffsen nu för att klaga på vår vagn som vi fått fel färg på.

Om jag inte uppdaterar på ett tag så har nog förlossningen dragit igång på allvar. Nu har iallafall startskottet gått!

Ciao!

Att vara gravid

Tänkte bara passa på att skriva lite tankar om hur det är att vara gravid innan det är över och jag glömmer bort det.

Även om jag har haft foglossning (meaning jäkligt ont i höfter, bäcken och rygg) sen innan inskrivningen i v. 12, gått upp X antal kilon, blivit uppsvälld som en michelingubbe, känt mig smidig som ett kylskåp, fått humörsvängningar gånger tusen, vaknat  i snitt minst en gång per natt sen början av graviditeten för att gå på toaletten, inte druckit vin eller en endaste cosmo sen februari, haft förvärkar och sammandragningar i flera veckor, blivit magtafsad ständigt och jämt av både folk jag känner och inte känner (fast om de frågar snällt är det ok och ganska mysigt), stått ut med att folk anser sig ha rätten att fritt kalla mig vad de vill (tjockis är de flestas favorit?), lägga sig i min viktuppgång (har du med det att göra?) och utstått allmänt vädrande av åsikter som man till ogravida håller tyst om och drabbats av ännu fler "krämpor" som jag inte minns eller vill nämna här så är det här det bästa jag varit med om!

Det kanske låter konstigt?

Men att personligen vara med om -vad jag tycker- livets största mirakelär helt obytbart!

Att få vara med på denna drygt 9 månader långa resa, märka på kroppen att någon växer där inne, gå på ultraljud och se miraklet som växer, känna de första sparkarna, få höra bebisens hjärtljud, få massvis av positiva kommentarer om både mig och magen, leka med bebisen (peta på magen och den "petar" tillbaka, somna med en lite krabat som rör sig där inne och dela denna upplevelsen med mannen i mitt liv gör det här till det största och mest fantastiska jag någonsin varit med om! Skriver jag mer börjar jag nog lipa...

Ja, jag ville bara få ur mig lite känslor och tankar så att jag aldrig någonsin glömmer bort hur det är att vara gravid.

Är otroligt tacksam över att jag i mitt liv fått vara med om detta åtminstone en gång.

Tänk att detta underbara kommer blir ännu mer underbart när miraklet äntligen kommer till världen.

Wow.

Kärlek.

Längtan

Ååh, vad jag längtar efter att förlossningen ska sätta igång! Åh, vad jag längtar efter att bebisen läggs upp på min mage och vi äntligen får träffa den lilla personen som har bott i mig så länge!

Jag vill föda NU!

Men hur mycket jag än längtar och väntar verkar inget hända.

Jag vet att jag inte kommer vara gravid för evigt och att det kommer hända när som helst. Trots det känns det ändå ganska hopplöst ibland. Ååååh....

Älskade lilla barn, kom ut! 

Ska gå och lägga mig nu så att jag sover bort en del av tiden som jag går här och längtar...

Ciao

Friday night

Igår var det 20-årsgalej hos Anton och Danielle. Det var kul! Dans, skratt och snack!
Goda drinkar, olika snittar och ljuvlig chokladdessert!
Har nog blivit allergisk mot cigarettrök, för fy sjutton vad det sved i ögonen och halsen igår, kände det fortfarande när jag var vaknade imorse (nej, jag rökte självklart inte!) Vidrigt. 
Både kläderna och jag behövde sanering.
Det var ganska mycket folk på festen.
Följande bilder är dock endast på mig, Klas och vännerna Johanna, Ellen, Danielle, Anton och Alexander.  



 
 
  
   
   
     

1: raden uppifrån: Vi fyra, Ellen, Danielle, Jag och Johanna
2:a raden: Jag och bebis var discokula tillsammans
3:e raden: Klas och Alexander hade flera hyss för sig
4:e raden: Födelsedagsbarnet himself
5:e raden: Porträttbilder på oss
6:e raden: Pose!






Lunch på stan

Nu ska jag iväg och äta lunch med Johanna och Ellen och sedan ska vi köpa present till Ants som har fyllt 20 och som vi ska fira ikväll. Oh, det ska bli lajbans!

image179

De brudarna kan svänga loss rejält på dansgolvet, köket wathever.

Girlfriends

Här är jag och brudarna. Mina allra bästaste bästa tjejbästisar som jag hoppas få träffa imorgon. Äntligen samlas vi allihop igen! Bilden är tyvärr den enda jag hittade på datorn som är på oss tillsammans. Den är från vår weekend i Stockholm för lite mer än 1 år sedan, innan utgång. Jeez, vad roligt det var! Love you girls!

image178

Fr.v. Charlotte, Danielle, Johanna, Ellen

Rensa i röran

Ikväll har jag och Klas varit riktigt duktiga. Vi har rensat hans garderober och flera av våra gemensamma skåp. Det var riktigt roligt faktiskt. Vi har plockat undan en massa som ska säljas och en massa saker som vi nu har kastat. Känns jätteskönt. Vad nostalgisk jag blev när vi hittade tröjan han hade på sig på vår första date. Naww...


Nu är det dags att krypa under täcket.

Ciao

Partay?

Okey bebis, du har missat ditt leveransdatum med 4 dagar nu...

Eftersom du inte redan har kommit trots att vi längtat och tjatat så... Stannar du i magen under helgen så att mamma och pappa kan gå på födelsedagsfest hos Anton och
Danielle imorgon?  Mamma vill också gärna träffa sina vänner Johanna och Ellen som äntligen kommer till stan i helgen, annars får hon inte träffa dem förrän i jul...

Ja...du har ju inte lyssnat tidigare när vi snällt  har bett dig att komma, men nu kanske du vill göra det? Givetvis blir vi överlyckliga om du väljer att komma i helgen, du är värd alla missade fester i världen! Men som sagt, du kanske vill vara gullig mot dina föräldrar och vänta till måndag?

Älskar Dig/ mamma

Kärlek

I 45 månader har det varit vi, Charlotte och Klas. Det ska bli miljoner fler.

Jag är fortfarande upp över öronen förälskad.


image177


23 mars, samma dag vi fick veta att vi skulle bli föräldrar.
Vi längtar efter dig lilla vän.

Cupcakes

Idag har jag bakat delikata jordgubbsmuffins och hallonmuffins. Bra att ha att bjuda på när släkt och vänner strömmar till och ska titta på vårt mirakel. Miraklet har dock inte anlänt än.

Är två dagar över tiden idag. Var hos barnmorskan och bebis verkar må finfint i magen, som fortfarande växer. Hon/han har sjunkit ner en bit nu sa barnmorskan, så vi får hoppas på att det betyder att det är dags snart. Sa till henne att jag aldrig hade trott att jag skulle gå över tiden, med tanke på alla sammandragningar och förvärkar jag haft under X antal veckor. -Det trodde faktiskt inte jag heller, sa hon då. Bebis, du har lurat oss alla...

Nu fortsätter Desperate Housewives!

Ciao

Update

Måndag:

- Det snöade aldrig tillräckligt mycket för att det skulle lägga sig.

- Tvätten är ren och väldoftande, eh, fast vi använder ju parfymfritt tvätt -och sköljmedel.

- Läkarbesöket var slöseri med tid och busspengar. Det varade 10 min och det enda han sa var att han skulle prata med sina kollegor. Kunde han inte ringt och sagt det istället?!

- Nu har vi fyllt på i våra förråd med mat och annat. Hittade dessutom en 26 meter lång ljussling. Yes, här ska det belysas!

- Spaghetti Carbonara till middag och chokladpudding till efterrätt. Mjam!

- Klas har visat mig nya finesser i photoshop. Riktigt roligt! Jag gör ett collage som jag nog kommer publicera på bloggen när det är färdigt.

- Nu är det filmtajm. "Helens små underverk" går på kanal 9?

- Nej, fortfarande ingen bebis på gång. Tippar på onsdag.


Måndag

Nej, fortfarande ingen bebis. Det här kan verkar tjatigt, men det är svårt att tänka på något annat just nu. Särskilt eftersom jag har gått över tiden.

Vad bjuder då denna måndag på?

- Det snöar lite då och då, men inte tillräckligt mycket för att det ska lägga sig. Vill inte ha en massa snö och halka när vi ska köra till förlossningen, även om det är en kort sträcka. Annars kan det väl vara lite mysigt.

- Tvättid inbokad mellan 12-17. Lagom kul. Har inte kopplat in vår nya tvättmaskin än.

- Läkartid klockan 14. Funderar på om jag ska åka buss, för att skona mina höfter eller om jag ska promenera för att få fart på bebisen.

- Handla mat och förnödenheter på ICA Maxi, när Klas kommer hem. Köpa ljusslinga till balkongen vill jag med.

Det här är vad jag sysslar med idag, så länge inte vattnet går eller värkarna tar fart.

Ciao

Pappa

Idag är det ju som alla vet, fars dag. Jag har fikat med min pappa och vi har som vanligt pratat om ditt och datt. Detta inlägget är tillägnat min pappa, Tomas.

Tack pappa för att du finns där, hjälper till, fixar och bryr dig! Tack för att jag kan prata med dig om nästan allt! Du är den bästa pappan i världen och jag skulle aldrig byta dig mot någon annan. Jag älskar dig!

/Din Otte

Snopet

Jaha, här sitter man nu på beräknad födelsedag utan en tillstymmelse till att något skulle vara på G. Snopet. Jag som var ganska säker på att vår bebis tillochmed skulle komma i förväg, men icke.

Undrar hur länge man ska behöva vänta egentligen?





Magen idag. Bebis kom ut!

Saturday night

Kvällen har spenderats hos min kära mor. Lånade hennes kar och tog mig ett avslappnande och välbehövligt bad. Det var riktigt härligt. Har verkligen saknat att bada. Sedan kikade vi på TV och pratade. Mysmys. Nu är jag hemma och ska snart krypa under täcket. Behöver ju vara utvilad imorgon om vår bebis är punktlig.

Ciao

Saturday p.m.

Dagens besök på Kulturhusets loppis ledde till följande inköp:

1 st tokfin jullöpare från 50-talet
2 st röda gardiner med guldtryck (och jag som trodde att jag hade hittat de ultimata julgardinerna på IKEA i onsdags, men de här var ännu finare! De får pryda ett annat rum, jag älskar ju rött)
1 st röd, oanvänd Esprit-tröja till vår ännu ofödda bebis
1 st röd, oanvänd Mexx-tröja, även den till bebis
1 st beige tvådelad Adidasoverall i minisize

Allt detta för ynka 45kr. I love flea markets! Har tyvärr inte energi att lägga in bilder på fynden.
Jag som inte skulle köpa fler babykläder, men det är ruskigt svårt att låta bli. Det kommer snart svämma över i byrålådor och garderob och då är hon/han inte ens född än! "Fasar" lite för hur mycket kläder vi kommer få i present sen, haha.

På torget hade jag tänkt köpa blommor, men jag och mamma kom sent och inget av det som fanns kvar föll mig i smaken. Hade velat ha något vitt och maffigt, men det mesta såg ut som sommarbuketter så det fick vara.

Nu har jag och Klas varit duktiga i flera timmar och städat hela lägenheten. Känns bra med ordentlig städning. Då känner sig nog bebis ännu mer välkommen och man vet ju aldrig när man hinner med sådan här storstädning igen, om bebis får för sig att komma snart :-)

Flea market

Idag är det en underbart vacker dag! Solen skiner, fåglarna kvittrar (?) och jag ska gå på loppmarknad på Kulturhuset och torget med mamma.

Återkommer om jag gör några fynd!

Imorgon är vårt barn beräknat att komma, återstår att se om hon/han är så punktlig.

Ciao

Fine friday

Hemlagad lasagne, vaniljglass med jordgubbsrippel och mys med mina drömmars man i nya, stora soffan. Kan man ha en bättre fredagskväll?

Cavalli

Tråkigt att majoriteten av de som trängdes i de få utvalda H&M-butikerna idag bara var där för att roffa åt sig så mycket som möjligt, för att sedan sälja plagg och accessoarer från Roberto Cavallis H&M-kollektion till hutlösa priser på bl.a. Blocket och Tradera. Kunderna som tyvärr betalar överpriser är antagligen personer som verkligen vill ha plaggen men inte lyckades få tag på dem. Vaddå, mode för alla?! Kläderna såldes ju bara i sju städer i hela Sverige! 3000kr för en Roberto Cavalli for H&M-klänning när du kan lägga till lite grann och få en "äkta" Cavalli. Nee, nu har designersamarbetena gått ganska snett, tycker jag.

Shop til ya drop

Igår var vi som sagt på IKEA för att hämta bonuscheckarna. Självklart kunde vi inte vänta med att spana i deras sortiment för att se om det var något som föll oss i smaken eller som vi kunde behöva. Mycket riktigt, det fanns det. Nu är det inte mycket pengar kvar på bonuscheckarna, men lite. Det var roligt att shoppa för pengar man "fått", gratis är gott heter det ju.

Gårdagens inköp:

1 st vinröd matta att ha i hallen
1 st svart "tomtelykta" till balkongen
2 st röda handdukar till badrummet
1 st röd potatiskalare
1 st svart äggskivare
2 st röda gardiner till köket

 



Vi tyckte vi var coola som endast köpte röda och svarta saker.

Eftersom det inte verkar vara någon bebis på G idag heller så ska vi nu åka och köpa tvättmaskin. Hur många vuxenpoäng är inte det?!

Ciao

Tröstpris

Som sagt så förlorade jag Viktor & Rolf-kjolen på Tradera men jag hittade denna glittrande godbit som ett riktigt bra tröstpris och dessutom väldigt mycket billigare. I love it! Har dock inte kunnat prova den, eftersom magen är väldigt mycket i vägen då kjolen ska sitta i midjan. Det är dock min vanliga storlek och jag hoppas kunna komma i den till jul, eller åtminstone nyår.




Den här kjolen är verkligen Charlotte.

Hemmafix

Sådärja, nu börjar det likna något.

Nya soffan är på plats, barnkammaren är komplett med möbler. Igår satte jag och Klas upp en massa tavlor, fäste skötbordet i väggen och satte upp en söt liten lampa över spjälsängen.

Idag ska vi till IKEA för att hämta checkar på 600 eftersom jag upptäckte att man just nu får 300kr att handla annat för på IKEA för varje 3000kr man köper soffa för. Härligt!

Nu är hemmet så gott som klart och bebis borde känna sig mer än välkommen ut i världen!

Feber

Urr, jag är sjuk. Började med tungt huvud och ont i halsen igår kväll. Har fortfarande feber. Fryser och svettas om vartannat. Usch. Har dock inte varit sjuk sen i april, vilket jag är väldigt tacksam över, så jag antar att det var dags nu. Har legat i soffan hela dagen och kollat film. Finns inte mycket annat att göra.

Krossad dröm

Faan! Jag förlorar auktionen på Tradera! Objektet jag bjöd på var såå efterlängtat och jag trodde att jag hade det som i en liten ask. Nu när jag kollar på auktionen har någon plötsligt lagt ett bud över mitt. Jag lägger över, men trots att jag drar det till min yttersta smärtgräns så har den andra köparen lagt över. Jag ger upp. Helvete. Var bara tvungen att skriva av mig. Men det kan fortfarande komma fler chanser, right?

By the way, det var den här jag drömde, och 1 år senare fortfarande drömmer om:

 

Den underbara hallonröda drömmen





Fikus

Blev ingen 071101-bebis. Inte för vår del iallafall. Min intuition suger. Ååh, vad det är jobbigt att inte veta. Längtar så.

En fika med Johanna som kom på spontanbesök till stan (det uppskattas!) och Danielle lyste dock verkligen upp denna novemberkväll. 

Jag och Klas fick dessutom en superfin, röd bärsjal i "för tidig" babypresent av Danielle och Anton. Blev så lycklig! Ååh, baby kom ut, så vi kan testa den!

I pity myself

Vaknade halv åtta i morse, utan värkar, ville inte gå upp utan drog täcket över huvudet och sov till tio. Vaknar med huvudvärk pga för lång sömn men fortfarande inte ett enda tecken på att bebis skulle vara på G.

Fy sjutton vilken seg och tråkig dag det här har varit. Har legat i soffan (vår nya, som för övrigt är underbar), kollat på Sex and the City och läst Amelia Jul, för att ha annat att tänka på än bebis. Men det är verkligen lättare sagt än gjort. Danielle tycker att jag lever lyxliv som varken pluggar eller jobbar. Men just nu önskar jag nästan att jag gjorde det, bara för att ha något att göra. Samtidigt orkar jag ingenting. Det är såå stökigt här hemma pga allt soffemballage m.m. Men jag orkar bara inte göra något åt det. Fan, vad jag tycker synd om mig själv idag. Usch.