Idag längtar jag efter:


  • Tjejhelgen i Stockholm
  • Snygga vinterstövlar som jag inte funnit än
  • Flytten till nya lägenheten
  • Nya möbler och saker till hemmet
  • Julen
  • Bröllopet
  • Nya kusinen

Rosa Bandet

Rosa bandet på jackan


Nu är snart oktober -bröstcancermånaden- till ända. Har tänkt skriva om det här länge, men aldrig kommit till skott. Självklart har jag som många andra köpt ett rosa band för att stödja forskningen och pryda jackan. Känns dessutom lite lyx att Carin Rodebjer designat årets band (riktigt bra idé från Cancerfondens sida).


Sköna bröst-bok


Förra året gavs det även ut en bok för Bröstcancerforskningens räkning där en del av vinsten gick till dem. Boken heter "Sköna bröst" och såldes på Lindex. Otroligt skön, rolig och bra läsning samtidigt som pengarna gick till ett bra ändamål. Var inne på
pinkribbonshop och hittade ungefär tusen olika saker, från handdukar till kläder till mobilsmycken med rosa band vars intäkter också gick till forskningen. Min favorit bland de många konstiga rosabandet-grejjerna var pepparkaksformen.


 
Rosabandetkakform

Den största insatsen jag gjort för Rosa bandets räkning var när jag samlade in pengar till dem i samband med modevsningen som var redovisningen av mitt projektarbete (har tyävrr inga bilder av min underklädeskollektion kommer kanske senare). Var ingen större summa vi kom upp till, men runt femhundra kronor iallafall. Bättre än ingenting. Tycker om att förknippa nytta med nöje.


Självömkan

Sjuk mus
 

Vid lunchen igår på jobbet insåg jag att det inte var allergi utan ännu en förkylning som exploderat hos mig. Blev bara värre och värre. Vid 17-tiden när jag slutade, staplade jag till bussen och kände mig helt yr av feber och snoret bara rann. Däckade i vardagsrumssoffan och blev väckt av Klas vid 10-tiden för att gå och lägga mig i sängen. Fick panik för det kändes inte som jag fick någon luft alls. Hela kroppen värkte. Blev jätterädd. Klas fick ligga och hålla om mig tills jag somnade. Han är söt.
Så.. det blev inget jobb idag, fast jag hade behövt det (läs pengar).
Vaknade för en stund sen och kände mig lite piggare än igår, men nu har näsan svullnat upp igen...
Har ca. 320 sidor kvar av min deckare som ska vara utläst kl. 17 imorgon. Ska försöka äta lite frukost. Är ensam hemma och känner mig ynklig. Tyck synd om mig!!

Money money

Lönedag och alla räkningar och sånt är betalt nu. Duktigt. Det är iallafall lite klirr kvar i kassan så jag behöver inte deppa ihop totalt. Har jag iofs. inte gjort en enda gång sen jag flyttade, har alltid kunnat ägna mig åt mitt stora intresse: shopping mer eller mindre iaf.

Ibland tänker jag på hur det vore om jag jobbade som jag gör men fortfarande bodde hemma hos mamma. Glidigt och ansvarslöst och rikt. Men sen tänker jag att det är värt pengarna, som går åt till hyra, mat osv. för Klas är tokmysig att bo med, blir bara bättre och bättre känns det som. Framförallt så har jag mognat så otroligt och lärt mig jättemycket både om hur man sköter ett eget hem, om mig själv och mitt och Klas förhållande under de senaste månaderna. Visat för mig själv och andra att jag klarade mycket mer än vad man kanske kunde tro. Idag är jag riktigt stolt över mig själv!

Pengar





"Storstan"

Nu är biljetterna efter mycket om och men köpta. Tjej-shopping-weekend nästa helg! Jag fick mer lön den här månaden än jag trodde! Yeahj! Ellen och Sthlm here we come!

Sthlm

Ooopss, I did it again...

Mail med prenumerationserbjudanden på mode/dam-tidningar borde vara förbjudna i min inkorg. För jag verkar helt enkelt inte kunna tacka Nej... Fyllde nyss i mina adressuppgifter och tackade JA till 4 Nr av Cosmopolitan + en plattång för endast 69kr. Cosmopolitan är en helt ok tidning, men det var plattången som lockade mest, eftersom jag ändå önskar mig en i julklapp. Tänkte att om den är värdelös får jag väl försöka kränga den för en 50-lapp på loppis. Ok, det här erbjudandet var ju oemotståndeligt. Det är bara det att jag tycker så om de flesta prenumerationserbjudanden och kan bara inte tacka nej.
   Men när jag klickat JA, insåg jag att jag nu har fyra (!) tidningar jag prenumerar på (ELLE, VR. Glamour och Cosmopolitan). Varav tre är helt nystartade (pga erbjudande-mail). Så jag beslöt att jag får ha en gräns på 3 tidningar, och sa upp min äldsta prenumeration, på Glamour (kommer säkert återuppta prenumerationen när det kommer något nytt glassigt pren.erbjudanden). Måste försöka spara mina pengar lite så att jag och Klas kan köpa nya, fina möbler till vår nya lägenhet (som Expedit-hyllan på bilden nedan) Men jag bara älskar magasin! Någon mer som har det här "problemet"?





Expedit

Sovmorgon

Somnade vid 12-tiden inatt och förlorade mig i drömmarnas värld till för en stund sen!! Jag är fortfarande trött. Snoozade ungefär i 2 timmar. What's wrong with me? Min plan var ju att gå upp 7.30 och få en massa saker gjorda innan jag började jobba.

Hmm, börjar ju iofs. inte förrän vid halv fyra så jag borde väl hinna  diska och hämta cykeln i stan iaf. Har min 400-sidors deckare att plöja igenom till skolan på tisdag. Jag är på sidan 30, heja mig.

Nu är det dags att inta föda. Längesen jag åt frukost så sent som elva. Kanske blir brunch?



Joppe sover


Bildtext: Jag sov lika gott i morse som Johanna gjorde i Möllers soffa.

Housewife

Me in my make-upIdag lyckades jag med att göra alla 15 saker som stod på dagens att-göra-lista. Yes! Nu kan jag slappna av, känna mig stolt i vårt meganystädade hem och bland nytvättade kläder som är resultatet av mitt dagsverke.

Min belöning till mig själv är popcorn, senaste numret av ELLE och mys framför Desperate Housewives!Känner mig själv lite som Bree, innan hon fick problem med sina barn och alkohol. Haha.

Ciao

Charlie

Today

Är trött, hungrig och frustrerad. Har jobbat 10,5 timmar idag och min tankeverksamhet är inte längre på topp. Men det som gör mig mest frustrerad just nu, är allt rövslickeri som florerar i blogg-världen. Äckligt. Särskilt snuskigt är det om man läser de mer populära bloggarna, bland annat de två som är skapade av 16-17-åriga tjejer som av någon konstig anledning får skriva i olika större tidningar. Why?! Nej, det här handlar inte om avundsjuka. Det handlar om att jag inte verkligen inte kan förstå hur tidningscheferna tänkte när de lät de här tjejerna får skriva i sina tidningar och hur unga tjejer kan ha dem som förebilder. Men jag antar att jag inte kan förstå allt.

Ciao

Charlie

Helgen - Heaven vs. Hell

Heaven

- Klas överraskade mig med Marabou mjölkchoklad Daim, loves
- After-work på O'learys med Danielle, Ellen och Anton i fredags
- Vernissagen med fina tavlor
- Bongo med Klas m.fl. i fredags
- Motorcrosstävlingen som var roligare än väntat
- Fick användning av mina fina gummistövlar
- Min syster som kom och hälsade på igår
- Förfesten i lördags med Danielle, Ellen och Johanna
- Bakfyllan som inte fanns
- Gabriel 1 år
- Ingen allergi mot Sushi visade sig och hon verkar tycka om mig
- Träffade nästan hela gymnasieklassen på Bongo
- Johanna plattångade mitt hår och det blev toksnyggt
- Fick upp min vinflaska efter mycket kämpande med skruv och gaffel. (Danielle, investera i en vinöppnare!)

Hell

-
Bongos bartenders
- Girl's night out som inte blev som planerad
- Besvikna vänner
- Trötthet
- Regn
- Skoskav

Jag tror att heaven vinner den här helgen.

  
  
   

Bildtext: 1. Danielle och Jag på After-work på O'learys 2. Samija.
3. Motorcross 4. Mina gummistövlar
5. Jag och Sushi 6. Johanna pimplar vin 7. Ellen ler som Ebba

Date star

Egentligen skulle jag slutat jobbet nu, men tog en extra tid så jag är ledig nu fram till 16 då jag ska tillbaka och jobba till 21.30. It's a killer.

Hade lite tid över och skapade
mig själv med hjälp av Date Star, tycker det blev ganska likt med vissa modifieringar.


061019 Heaven vs. Hell

Heaven

- Nu är vår del av kontraktet till lägenheten klart, bara vänta på att få hem det i brevlådan nästa vecka.
- Jag köpte mina drömmars örhängen, som jag bara trodde fanns i min fantasi. Silverhjärtan! (nedan)
- Jag har verkligen tagit tag i mitt välbefinnande.
- Jag köpte en klänning till bröllopet, inte alls en sådan jag tänkt mig, men tror det kan bli ruskigt snyggt ändå med rätt accessoarer och så. Men är inte 100% än, så jag väntar med bild.
- Jag har träffat Danielle och pratat i timmar, alltid en feel-good-grej.
- Jag har världens finaste sambo.

Hell

-
Kom fram till att mina drömmars stövlar som jag tjatat så om var för små. Andra strl finns bara i Sthlm och Göteborg. Tror nästan inte jag kan banga Girl-weekend i Sthlm om två veckor då.
- Jag är hungrig och jag vet inte om jag orkar göra något åt det.
- Det var ruskigt kallt idag och jag frös.
- Min ekonomi är inte vad jag önskar att den vore.
- Jag står inte ut att gå i så höga klackar som de underbara paljettpumpsen från Asos (nedan) har.

Ciao

Charlie


hjärtörhängen  


My make-up

Härmar Danielle och tänker skriva om det antagligen mest fåfänga, nämligen mina "skönhetsprodukter". Kanske kan ge någon ett bra tips (?) och bara för att det är härligt att vara riktigt ytlig ibland!


My make-up


BAS

L'oréal Pure zone
- för min blandade hy, en väldigt bra fuktighetskräm! Den återfuktar utan att vara fet, den är snarae en gel än en creme. Rekomenderar den till dem med "normal"/blandad hy.

ISADORA Velvet make-up mousse - nu är ju inte jag expert på foundations, eftersom jag inte är en veteran på det området. Men jag tycker ISADORAs foundation är bra för nybörjare eftersom den är otroligt lätt att applicera och eftersom den är halvtransparent är det svårt att inte lyckas få ett jämnt resultat. Ännu bättre blir det när jag använder min foundation-pensel från FACE STOCKHOLM. Jag gillar den skarpt.

Concealer by H&M - billig, lätt att applicera och täcker det mesta.

Jane Hellen Compact Powder - viktigt att poängtera att pudret är transparent, alltså bara till för att fixera foundation och ge ett matt resultat. Vilket är viktigt om man har foundation med färg i, annars blir det lätt pancake med olika färger i basen. Måste också nämna en av mina favoriter i neccesären som är min underbara rougeborste från FACE STOCKHOLM. Verktygen påverkar verkligen resultatet.

FACE STOCKHOLM Blush-on - mitt drömrouge i den rosa nyansen Aura. Fräsha rosiga kinder som inte ser spacklade ut. Byter nog aldrig ut det!

ÖGON

Liquid face shimmer by H&M - otroligt bra higlighter som jag applicerar precis under ögonbrynen för att ge ögat ett extra "lyft".

FACE STOCKHOLM Eye dust - i färgen Beauty, är en av mina favoritprodukter som jag använder till alla ögonskuggor. Den ger extra skimmer och är bara helt underbar.

Eyebrow liner by H&M - brun. Den är billig, dryg och fyller sin funktion och har en ögonbrynsborste på korken.

Eyeliner by H&M - svart. Inte mycket kvar av pennan. Den har funkat bra, men jag tror att jag satsar på ett annat märke nästa gång som har ett mer hållbart resultat.

L'oréal Voluminous mascara -
har fortfarande inte hittat något märke jag fastnat för när det gäller mascaror, jag byter hela tiden. Tips önskas! Lånade dock min mammas Dior-mascara flitigt när jag fortf. bodde hemma.

När det kommer till ögonskuggor varierar jag mellan en del olika, beroende på tillfälle. Men kan ju erkänna att jag är en sucker for smokey eyes.

LÄPPAR

L'oréal Glam Shine Sorbet - färgen är strawberry sorbet men är mycket mer rosa än vad namnet säger. Fint glossigt resultat men ganska kladdigt och inte särskilt kyssvänligt. Plus för doten.

DIOR Addict Ultra-gloss - Inte lika kladdigt som Glam shine och längre hållbarhet på läpparna, men minus för doften som bara luktar smink.

LABELLO lip care - alltid i väskan, alltid bredvid sängen.

DOFT

Paris Hilton Edp - fräsch och flirtig. Den är verkligen JAG och passar alla tillfällen! I Love it!

Lacoste Touch of Pink Edt - har den här och varierar med. Väldigt fräsch och flirtig den med!

ÖVRIGT

Body Butter från Body Shop - i dofterna Srawberry och Passion. Den här produkten borde varje flicka få ha. Passion kan ha lite stickig doft men är tokbra för fötterna och benen. Strawberry är som en dröm och jag smörjer ibland in mig bara för att dofta gott. Som jordgubbsglass. Plus att man blir len som siden. Mums.

leende jag

Veckorevyn

Var verkligen roligt att träffa Johanna igen. Var en del att ta igen. På lördag blir det myskväll med tjejerna. Ser verkligen fram emot det, även om jag ska upp och jobba vid 7 på söndag.

Veckorevyn

Fick svar på mitt mail till Veckorevyn och de förlänger min prenumeration med 1 nr eftersom det första numret de skickade till mig redan fanns ute i affärerna vilket jag skrev i mitt mail. Det lönar sig att säga til!
Och idag damp senaste numret ner i brevlådan (inte tidningen på bilden). Blir belöningen efter att jag diskat, handlat, bytt sängkläder och röjt i stöket här hemma. Bra att ha något att se fram emot när man ska göra något jobbigt. Just det, ska ju ner till stan och prova drömstövlarna igen.






I'm late


Åh, ibland är jag såå seg i starten. Har ombokat min och Johannas dejt till 11 istället. Vi ska gå runt Munksjön och uppdatera varandra om vad som hänt de senaste tre veckorna. Jisses, det är ju massvis som hänt! Ska verkligen bli roligt att ses igen! Nu ska jag sluta sitta här (fastnade vid en tokrolig
sida) och äta frukost och duscha istället.

Johanna och Alexander
Bildtext: Johanna och Alexander på vår inflyttningsfest.

Baby feet

I mitt annars så lugna "lyxfrusliv" dök det idag upp en hektisk dag. Ovant för mig nuförtiden att det är full rulle hela dagen. Jobbat, varit på fotvård, sedan skola. Var hemifrån från halv sju i morse till halv nio ikväll. Okey, jag har egentligen inget att klaga på. Jobbet var inte särskilt ansträngande och ganska roligt. Fotvården var underbar och definitivt värd att unna sig! Nu har jag baby-lena fötter. Yayy! Mysmys. Ska vara superomtänksam om dem nu och smörja in dem noga varje kväll så att de fortsätter vara prinsessigt lyxiga. Mums.

Hmm, nog om mina fötter (men jag älskar verkligen att de är så lena!), trodde inte jag skulle ta mig igenom 3 timmars lektion ikväll, vaken. Men vi hade en gästlärare idag, som var helt fantastisk (och det sa jag till honom efteråt)! Jag tappade inte intresset en sekund, jag lärde mig jättemycket och hela lektionen kändes verkligen givande, eftersom som jag och min grupparb.partner brainstormade massvis om vårt avslutningsarbete också.

Väl hemma gjorde jag mig en kopp hallon-thé och hann med både samtal med Danielle och Emelie innan Desperate Housewives! På tal om det, jisses, vilket avsnitt! Dramatiken ökar för varje gång, vad ska hända härnäst?!

Nu ska jag krypa ner under täcket och krama min prins. Måste vara pigg imon morgon då jag äntligen ska träffa Johanna igen! Saknar henne så!!


fötter


Ciao

Charlie


P.S. Provade drömstövlarna idag (de längst till höger i föreg. inlägg). De var lika snygga om inte ännu snyggare i verkligheten! Men jag är inte säker på storleken, det kan vara så att de kommer klämma en del i tån med tjockare strumpor i som jag måste ha i vinter. Men det är ju skinn, och skinn töjer sig, right?! Well, har lagt undan dem tills imorgon, ska prova dem noggrannare då. Tror att de är värda att investera i. Vad tror ni?

Shoes

Var bara inne på  www.dinsko.se och hittade så mycket skor att det skulle gå åt nästan en månadslön för att köpa dem... Får försöka välja ut två par åtminstone...

   

Underbara stövlar: De två första är tyvärr i syntetmaterial, dvs. ej lämpliga när snön och kylan kommer. Mina favoriter är de svarta skinnstövlarna längst till höger. Skulle tro att de går åtminstone upp till knäna (snyggt!) och de går på 980 kronor. De känns klassiska och kan nog hålla några säsonger. Om jag hittar dem i affären ska jag slå till. Det är de värda!

  

På min jakt efter vinterstövlar kunde jag inte undvika att titta på nätta pumps och ballerinor. Kan man ha för många sådana skor?! Även om det är för kallt att trippa runt i dem utomhus nu så kan man ju hoppas på många festliga inomhustillställningar i höst och vinter. De håller antagligen till våren och sommaren också. Vill ha!




Vågad lista

Danielle, du får som du vill. Här kommer listan.

Är du tillsammans med någon? Ja. Sambo också. 
Har du dumpat någon på ett svinigt sätt? Nej
Har du blivit dumpad på ett svinigt sätt? Ja
Hur många namn finns det på din hångellista? Jag räknar inte
Har du varit otrogen? Ja, i ett förhållande jag hade när jag var var 14
Blivit bedragen? Det tror jag inte
Hånglat med en kompis pojkvän? Nej. Inte kompisars. Men andras pojkvänner. Inte mitt ansvar.
Hånglat med en pojkväns kompis? Nej.
Hånglat med någon i dina föräldrars bekantskaptkrets? Nej
Legat med två personer på en kväll? Nej
Lite gossip vill vi ha.. Har du hånglat upp nån celebrity? Nej
Har du hånglat upp någon av samma kön (och gillat det)? Ja. Tjejer är generellt sett bättre på det där. Men min Klas kan ingen slå.

Okej, nu kommer det farliga frågor...

Ärligt. Hur många finns det på ligglistan? Inte över genomsnittet
Och när rök den där oskulden egentligen? En sommarnatt för några år sedan
Gjort en "One night in Paris"? Nej. Inte än?
Råkat vara lite dirrrty med två personer ur samma familj? Hånglat med två som var syskon. Absolut inte samtidigt! 
Har du nånsin haft en könssjukdom? Nej. Jag är noga med skydd.
..och isåfall, vet du vem som smittade dig? Se ovan
Idkat snusk med någon i dina föräldrars säng då? Nej.
Varit fler än två i sänghalmen..? Nej.
Är du med i 10.000 metersklubben? Nej.
Konstigaste plats du sexat på? För mycket att välja på.
Hur många olika nationaliteter finns på ligglistan? En

061016

7 personer jag inte klarar mig utan
- Klas
-
Emelie
- Mamma
- Pappa
- Danielle
- Johanna
- Ellen

6 saker jag inte går hemifrån utan
- Mobiltelefon
- Lypsyl
- Plånbok
- Nycklar
- Allergimedicin
- Kalender

5 saker jag köpt men (nästan) aldrig använder
- Vita skinnhandskar, otroligt mjuka och fina, men ack så opraktiska.
- Ett flertal pumps med för hög klack används inte för ofta.
- Vita skinnstövletter, för hög klack.
- Ett flertal finfina klänningar (för festliga för vardags)
- Kulörta strumpbyxor

4 böcker/filmer jag gillar
- Hemma hos Martina- Martina Haag
- Glappet - Christina Herrström
- Kill Bill vol. 1 och 2 - Quentin Tarantino
- Böcker om kreativitet t.ex. Do Redo

3 saker ni (kanske) inte visste om mig
- Är uppvuxen i Nässjö
- Har navelpiercing
- Läser Genus/kön och samhälle 5p på Högskolan

2 kändisgarderober jag vill ha
- Carrie Bradshaws
- Olsen-tvillingarnas

1 sak jag önskar mig just nu
- Fred på jorden

Mitt kreativa jag

Äntligen har min utbrända kreativitet (efter 3 år på bild -och formlinjen) börjat glöda igen! Känns underbart och jag hoppas att den håller i sig! Kanske var det den kinesiska nåldynan som tände gnistan igen?! Här följer mina senaste knep och knåp:


  En del av bandet jag köpte, blev den här chica rosetten på min väska. Återstoden av bandet har jag andra planer för. To be continued.

  Min kalender hade en randig, tråkig pärm. Jag pimpade till den och gjorde den mycket mer glamourös (och kitschig) med blått silkespapper, paljetter, Marilyn och guld!

  Enfärgade disktrasor är tråkiga! Jag använde textilfärg och målade det här fina hjärtat. Mycket roligare att städa nu!

 Det här är mitt senaste make-over-projekt. Lådan är ett fynd jag gjorde för några veckor sen på loppis. Den ska målas vit. Looken som eftersträvas är sliten och romantisk. I den ska jag förvara mina skatter...

Fick inte med allt pyssel den här gången. There's much more to come. Börjar längta efter att klippa, nåla, sy och skapa nu också. Ska bara hitta en vrå där jag min symaskin kan stå redo när inspirationen och andan faller på.

Vill avsluta med att tipsa om några bra hemsidor och bloggar som kan inspirera andra kreativa människor.

pyssel.net - "Sidan för pyssliga själar". Där finns inspirationsbilder med beskrivning samt forum.

skapligtenkelt.se - Massvis med inspiration med beskrivningar. Dock ganska mycket pyssel avsett för barn.

www.isaberg-rapid.com - Am. web-shop med en del pysseltillbehör. Klicka på "inspiration" för vackra bilder och instruktioner.

pyssel.derenback.se - Vilken kreativ kvinna! Kika in här och bli inspirerad!

husmusen.blogg.se - Ännu en kreativ själ. Kika under kategorin "pyssel". Otroligt mycket att titta på. Väldigt imponerande!

Loppis

Lördag = Loppmarknad (Om jag är ledig, sugen och orkar gå upp i ottan)

Gårdagens finfina fynd presenteras nedan:


 
Glittrig mobil att hänga i fönstret. Oemotståndelig!

 
Komplett set med svarta bestick. Väldigt retro och väldigt snygga.

 
En bok jag velat läsa i evigheter men nästan glömt bort. Nu väcks min längtan till Indien verkligen till liv. Recenssion av boken kommer i framtiden.

 
Två krukor/skålar i glassigt rött!

 
En kinesisk nåldyna. Kunde inte stå emot. Innehar tre stycken nu, i olika storlekar. Börjar likna en samling.



Den här underbara 50-tals saftkannan var dagens bästa fynd! Man blir ju lycklig av att bara titta på den! Samt väldigt sugen på saft! En riktig skatt!



Totala priset på dessa fynd: 60 riksdaler. Kan ni förstå nu varför jag är galen i loppmarknader?!

Good news

1. Vi fick lägenheten! The walk-in closet is mine! 1 december börjar vi flytta! Planeringen är redan i full gång. Min garderob ska bli den mest glamourösa någonsin!

2. Jag ska få en till kusin! Äntligen! Men jag får hålla ut till april. Jag älskar bebisar!






Mens do's and dont's

Blev utmanad av min bästa Danielle att lista vad varje kille/man borde tänka på att göra och inte göra för att gå hem hos det motsatta könet! Så här kommer min lista.

Do's

Romantiska överraskningar -
även den mest hårdkokta brud uppskattar romantiska överraskningar ibland. Det kan vara allt från ett litet kärleksbrev du gömt i hennes ficka till en picknick eller en spontan massage. Låt fantasin få leka.

Pyssla om henne vid PMS- En gång i månaden är vi tjejer lite extra känsliga. Det är ingenting vi ska behöva tala om för er. Det borde ni kunna läsa av utan att fråga. Ge oss bara extra kärlek och omtanke när vi är som mest monsteraktiga så får du dubbelt tillbaka när lingonveckan är till ända.

Skydda dig vid tillfälliga kontakter- detta gäller alla singelkillar. Var förberedd och kom inte med snack om att känslan försvinner. Det är sexigt med ansvarsfulla killar.

Lyssna- Det är antagligen något medfött att vi tjejer har behov av att tala om saker som berör oss, om och om igen. Stå ut! Och låt inte det vi säger gå in genom ena örat och ut genom det andra. Det är fruktansvärt respektlöst!

Ring när du säger att du ska göra det - annars, låt bli att säga det.

Dont's

Tro inte att hon är din mamma- Tjejer är generellt sett uppfostrade att sköta hushållssysslor odyl. Men låt inte din älskade flickvän bli lidande av sin uppfostran. Det är 2000-tal och det är 50/50 som gäller!

Släng inte ur dig saker du inte menar, under ev. konflikter-
Fruktansvärt onödigt och kan vara svårt att ta tillbaka i efterhand. Ord kan såra mer än vad man tror.

Fråga aldrig -Är du sur?- Var man inte varit sur innan den repliken fälldes är man det garanterat efteråt.

Var ärlig så länge inte frågor som -ser jag tjock ut i den här? o.dyl., kommer på tapeten.- Du tjänar absolut ingenting på att svara jakande på en sådan fråga!

Bär inte strumpor i sandaler- De som begår detta misstag borde bli tagna av modepolisen.

Behåll inte strumporna på under sex- Så bråttom behöver du inte ha. Strumpor är smutsiga och totalt osexiga.

Fly inte under konflikter- Ta ev. diskussioner och konflikter med din flickvän som en vuxen. Spring inte iväg och sura vid motgångar och jobbiga grejjer. Ta tag i saken direkt istället och slösa inte energi på att vara osams.

Nu utmanar jag Emelie att skriva sin list över killars Do's and Dont's!


Dagens kap

Den leopardmönstrade accessoar jag sökte blev inte en väska utan en läcker sjal. Känns helrätt. Men det är inte säkert att det blir det höstens sista köp med fläckar...



Var inne i en sybehörsaffär idag och hittade det här fina bandet. 1,5 meter räcker till både smått och gott. Blir accessoarpyssel imorgon, skulle jag tro. Resultatet kommer visas så snart som möjligt.




Ciao

Charlie

Längtar efter

  • Johanna, hon återvänder förhoppningsvis på söndag, efter 3 veckor i Frankrike

  • Ellen, kommer äntligen "hem" nästa helg

  • Gå på fotvård, nästa vecka

  • Min lön, "bara" 18 dagar kvar.

  • Första numrena på mina prenumerationer av ELLE och VR

  • Praktik på SVT, Sthlm, förhoppningsvis de två  sista veckorna i november

  • Viktor&Rolf för H&M, ska hänga på låset 9 november

  • Flytta till 1:a hands lägenhet

  • Gå på bröllop

  • Flytta till lägenhet med walk-in closet


   

Bildtext: Någon av dessa garderobsinredningar skulle jag inte tacka nej till. Ska försöka få min garderob att bli minst lika glamourös.



 


Fabulous dresses

lbd


Hittade de här fabulösa klänningarna på Asos. Skulle gärna bära någon av dessa på Nyårsbröllopet. Gärna med väska, skor och sjal i kanske hallonrött som accentfärg.



lbd glamfabulous


Hastig utekväll

Resumé av gårdagskvällen: Kollade på ny lägenhet och håller nu tummarna för att vi får den. Kom hem och gjorde mig iordning, för att vid halv nio-tiden möta Danielle på bussen som tog oss till Juneporten där stegen ledde mot Bongo bar. Där intogs cider och cosmopolitan ( smaken var helt klart över förväntan). Efter det en hastig titt in på Amour där jag och Danielle fintade oss före i toalettkön. Sedan skulle sällskapet vidare på Råslätt-fest. Det var jag verkligen inte upplagd för, så bussen körde mig hem. En varm dusch och sedan sängen. Det var en trevlig men rask utekväll. Men tur var nog det eftersom jag skulle upp tidigt och jobba idag. Schysst när man lyckas med att kombinera svir med arbete.

     


Bildtext: Jag i mitt nya party-linne (äntligen!)
På Bongo med smarrig Cosmo
Danielle och jag, fabulous as always.

Hemma

Jag antog Danielles (daniellesblogg.se) utmaning att visa hur man bor. Här följer några små exempel på hur det ser ut hemma hos mig (och min sambo).

 Här hänger diverse ytterplagg och några av mina väskor.

 Jag och Klas turas om att diska varannan dag.


 Jag är otroligt förtjust i mina salt och pepparkar.

 Den kitschiga ljusslingan i köksfönstret ger partyljus sommar som vinter.

 Vi fick köpa massvis med kaffe för att få den här underbart fina kaffeburken. Den lilla smarta kaffebryggaren på väggen är original från 70-talet. Blir nog värd mycket en dag.

 Vågar inte elda i vår öppna spis, men mina ljuslyktor passar bra där och är nästan lika mysiga som en brasa.

 Liljor i vårt sovrumsfönster. Jag älskar liljor. I hörnet skymtar en ljuskrona.

 Min otroligt fina och praktiska hand att hänga smycken på har jag hittat på loppis.

 Även spegeln är ett second-hand fynd.


Det här var några små klipp från mitt hem. Kanske har det beskrivit en del av vem jag är. Jag tycker om att blanda gammalt och nytt. Romantiskt, kitsch och 50-60-70-tals retro är nog mest vad mitt hem är en mix av. Jag tycker personlig prägel är otroligt viktigt för trivseln och för att man ska känna sig som hemma. Men klart att jag också vallfärdar till IKEA då och då.





Material girl

Nummer 1, 4 och 5 på föregående lista är nu införskaffat. Mina leggings fann jag på Gina tricot och de sitter perfekt! Skoletterna har perfekt klack och tack vare att de är i skinn har jag redan gått in dem. Mitt hallon-thé smakar sommar och karamell och en kopp avnjutes varje kväll.


Leopardmönstrat har jag tittat efter på både tröjor och koftor. Men nu är nog siktet mer inriktat på en söt mönstrad väska istället. Får se om det dyker upp någon som stämmer med min bild i huvudet eller om den bara blir en "dröm".  Är också fortf. på jakt efter den perfekta röda nyansen på lack.

Jag har dock införskaffat andra vackra ting under den senaste veckan som inte var med på listan. Bl.a. svarta benvärmare, superhärliga och gosiga, perfekta till leggings och skoletter ( så slipper man visa strumporna). Är även ägare till den länge efterlängtade Chloé-inspirerade, stickade sv/v tröjan från H&M. Fashionistas knows what I'm talking about!


En auberginefärgad, tunn trikåpolojumper (snygg till både svart och grått) samt ett underbart vitt linne i vävd bomull med svart sidenband under bysten och svarta spetsdetaljer (känns ganska mycket Noa Noa och jag bara längtar efter att partaja i det) har också blivit mina!
 

I helgen hann jag gå på loppis (för äntligen var det en lördag då jag inte jobbade). Jag hittade en av mina favoritprylar -som jag visserligen redan har ett exemplar av men den här var en modell större- en nåldyna i siden i olika färger som är utformad som en rund kudde med små kinesiska dockor runt om. Förhoppningsvis ska den ge mig inspiration att ge mig i kast med symaskinen efter lång väntan.

Sedan hittade jag en ganska konstig sak egentligen, men som jag bara inte kunde motstå! En liten röd häst i gummi med svart man. Verkligen kitschig och superfin (jag har fortf. barnasinnet kvar ibland). Nu står den i bokhyllan, min fina lilla ponny.

Nya önske-saker har tillkommit till min lista:

  • Jag vill ha en ny höst /vinterkappa, gärna i ull och gärna röd.
  • Klänning till min morbrors nyårsbröllop. Där vet jag inte exakt vad jag letar efter, men det ska vara knäkort, lagom glammigt, gärna i aubergine, hallonrosa/rött eller asfaltsgrått. Matchande väska är också ett måste. Förslag mottages gärna!
  • Jag antar att mina skoletter inte tål att glida runt på när isen och snön kommer. Jag är i desperat behov av vinterstövlar. Jag har kasserat bort förra säsongens och står nu utan.
Ciao

Charlie