Falskt alarm

Vilken eftermiddag. Spenderat 4 timmar på förlossningen med undersökning av både barnmorska och läkare efter misstänkt vattenavgång. Blev lite nervös där ett tag. Hade vattnet gått hade jag blivit inlagd. Men som tur var, ingen fara på taket. Bebis verkar stanna där ett tag till och allt såg bra ut. Känns bra att h*n får tjocka till sig lite ytterliggare. Samtidigt längtar man ännu mer nu, när det kände så nära.

Ska strax träffa Fjunet och Karamellen utanför ICA, tonight's girls' night.

Ha en härlig fredag!


Tid för Thé

Imorse när jag vaknade, iofs. bara en dryg timme sen, såg jag tom. genom persiennerna att det var grått och kallt ute. Låg kvar en stund under täcket och drog mig. Aj, då fick jag värsta förvärken hittills! Trodde nästan att det var en riktig värk, men det har inte kommit några sen dess, så det var nog bara lite övning. Holy moly, vad har jag gett mig in på?!
Kände iaf. att idag var det en thé-till-frukost-dag, brukar inte dricka det annars till mat, eftersom både kaffe och thé hämmar upptaget av vissa vitaminer. Men idag kunde jag inte motstå (får ta mina vitaminer senare istället). Hallonthé blev det, min favorit, tog tyvärr sista påsen, så det blir att köpa nytt.

Idag ska jag och Klas på studiebesök på förslossningen och BB på Ryhov, där vår bebis ska födas.Ska bli riktigt spännande. Samtidigt härligt att få träffa Klas redan 13.40 istället för 16.20.

Ikväll blir det reunion med Ellen som har kommit till stan för helgen. Jag, Danielle och hon ska mysa and catch up (varför hittar jag ibland inte det svenska ordet för det jag menar?!). Det här blir en toppenfredag tror jag!

Mer än en bulle i ugnen...

Det är inte bara jag som har varit på jäsning idag. Var riktigt huslig i eftermiddags och bakade ett gäng med kanelbullar, så nu doftar vårt hem likt ett bageri, ljuvligt. Ni har väl inte glömt att det är Kanelbullens dag 4 oktober?! Då ska det frossas!

image166

Supersize me

Samma klänning, samma tjej, otroligt men sant.

Februari




September


Höstnytt

För det mesta shoppar jag till vår bebis. Inte lika roligt att handla kläder till sig själv när man är X antal storlekar större än normalt, men var inne på "nya" Indiska och kunde inte motstå denna lejongula kofta (som antagligen kommer sitta snyggare i december, men den funkar nu) och det coola pannbandet jag ville ha innan det ens fanns i butik. Lovely. Ville inte köpa nya höstskor i år eftersom inte ens benen och fötterna (pga av vätska) har sin normala storlek nu. Men att gå hem till mamma och fynda dessa två skönheter, båda i skinn, är verkligen inte helt fel.






High on Christmas

Igår var jag och Klas på IKEA och beställde äntligen vår nya soffa! Ska bli så skönt att bli av med skinnsoffan! Vår nya kärlek, Kramfors med schäslong ska anlända 31 oktober, drygt en vecka innan bebis. Yihoo!

När vi kom fam till avdelning precis innan kassorna spred sig en varm känsla i bröstet och mina ögonen började tindra. Julsakerna hade anlänt! Hurra! Ehh..jag vet att det bara är september och att säkert de flesta tycker att det är på tok för tidigt att börja sälja juldekorationer redan nu, innan det ens har varit Halloween. Men inte jag. Jag blir såå glad av att titta på julsakerna på IKEA, men jag fick lova Klas att inte köpa något än (som tur var hittade jag en superfin mörkröd pläd på fyndavdelning utan defekter som fick följa med hem, för att höstpimpa vardagsrummet). Ljusslingor får det att pirra i magen och julgranskulor blir jag yr av. I love it. Alla julsakerna hade inte anlänt än, så jag ser fram emot detta! Well, det låter säkert helskumt, men sån är jag.


image153
Julen 2006 - Min och Klas allra första gemensamma julgran.
(Julgranskulorna hade jag köpt redan året innan i väntan på att flytta hemifrån).

Ååh!

Tittar på Top Model och blir såå irriterad. Jäkla fjantbrudar som börjar lipa och vägrar klippa håret. Men åk hem dåå! Det är bara hår! Här får de chansen att bli klippta och stylade av värsta toppfrisören, Steve Perry, som vet vad de passar i och vad som kan hjälpa deras karriär, och så tjurar de och tror att de vet bäst själva. Jäkligt otacksamt, det finns hur många tjejer som helst som hade velat ta deras plats. Har de aldrig sett Top Model innan de ställer upp i programmet? De borde väl vara förberedda på att det är omstyling vid det här laget?! Modell är ju faktiskt ett yrke. Divalater kan de syssla med när de blir toppmodeller på riktigt. Ja, var bara det jag ville säga nu.

Tisdag

Tack till den snälla personen som lämnat in mitt kvarglömda lånekort på biblioteket så de kunde spärra det, så ingen dumming fick tag i det och lånade böcker i mitt namn. Nu ska jag dit och aktivera kortet igen och förhoppningsvis få ett nytt. Sedan ska jag äntligen till Försäkringskassan och lämna in ännu en blankett, därefter spana lite på Indiska och sedan iväg till MVC för att få information hur man använder sin TENS-apparat  när värkarna börjar komma. Ikväll blir det yoga. Har varit full rulle hela dagen, iaf. ur mitt perspektiv, skönt att varva ner till kvällen. Usch, vad det regnar ute. Stövlar på kanske?

Thursday - Laundry Day

Idag tvättar jag. Tvättar bla.a. de babykläder som jag inte hunnit tvätta innan. Ja, jag tvättar alla kläder, även de splitternya från affären, eller särskilt dem, eftersom bomull tyvärr innehåller så himla mycket kemikalier och gifter. Vet att tvättmedel innehåller mycket kemikalier också, men vi har köpt parfymfritt tvättmedel som är rekommenderat av asta -och allergiförbundet. Är särskilt petig med det, eftersom jag själv har så mycket allergier, så vet man ju inte om barnet ärver mina eller Klas gener på den fronten. Är så himla mysigt att förbereda sig lite, på det här viset, hänga upp och vika små små kläder som jag vet att vår bebis snart ska ha på sig.

Viktoria undrade om jag förberett mig mycket inför förlossningen. Tja, föreläsningen igår innehöll ju inte direkt något nytt, tyvärr. Den var lite av en besvikelse. Så jag antar att jag förberett mig ganska bra sen innan. I teorin iaf. Eftersom jag tycker att allt som har med graviditet och förlossningar är så intressant, inte bara nu, utan även tidigare så läser jag det mesta jag kommer över och frågar folk jag känner som fått barn, både det ena och det andra. Så på det viset känner jag mig ganska väl förberedd, så mycket som man kan bli. Eftersom jag inte vet vad som väntar just på min förlossning. Men det känns mest spännande tycker jag. Ok, lite otäckt, ska erkännas. Men
längtan efter bebis överväger!

Jag går en även en kurs i Yoga för gravida, där vi tränar hela koppen men främst rygg, höfter och bäcken. Andning och avslappning är också en stor del givetvis. Tränar även mycket avslappning hemma, jag har ju gott om tid nu... Så på den fronten känner jag mig också ganska förberedd. Men jag vill gärna gå klart kursen (som är slut 1 dryg vecka innan BF) annars får bebisen gärna kika ut vilken dag som helst nu.

Nu ska jag fortsätta med mitt klipp och klistrande. Passar på att ägna mig åt sådant här nu, eftersom jag inte tror att det blir så mycket tid över till sådant senare, hihi.


Föräldrautbildning

Sitter och väntar på att Klas ska komma hem från jobbet och plocka upp mig. Vi ska nämligen på föreläsning om förlossningen på Ryhov i eftermiddag, som en del i vår föräldrautbildning. Det ska bli väldigt intressant, tycker jag. Både för att det bara är 54 dagar kvar till beräknad födelsedag för bebis och för att jag har planer på att själv utbilda mig till barnmorska, så jag tycker allt sånt här är jättespännande. Vi ska få se film också.

Idag har jag varit väldigt pysslig, tycker jag själv. Jag har planterat om vår Timjan, som hade det alldeles för trångt i sin lilla kruka, så jag tyckte synd om den. Jag har lagat fållen på min favoritkjol (den enda jag kan ha just nu, eftersom den är stretchig, men den var iofs. favorit innan också). Jag har klippt och klistrat med mina modebilder, ska äntligen få ordning på dem i ett snyggt album, för inspiration och nostalgi.


Ciao!

Stjärna i kanten

Nu har jag varit ute och gått i en timme. Egentligen är det kanske mer än vad jag borde med min foglossning, men det var så skönt att gå själv, lyssna på musik och tänka på allt och inget. Känner mig inte för öm i höfterna heller. Nu känner jag mig dessutom riktigt stolt över mig själv. Dags för mellanmål, vila och dusch, tror jag.

Happy Birthday Darling!

Idag fyller min älskade 22 år! Grattis babe! Jag har varit uppe sen halv sex imorse för att hinna sjunga och komma med frukost och paket på sängen innan han skulle till jobbet. Gäsp. Men det var det värt. Klas är värd allt firande i världen, för han är världens underbaraste sambo och blivande pappa och jag kan inte beskriva hur stolt jag är och hur mycket jag älskar honom. Nu är han tyvärr på jobbet, men när han kommer hem blir det mer firande.

image152


Nu när jag ändå är uppe såhär pass tidigt tänkte jag gå på en promenad. Blir ju inte i någon högre hastighet, men all motion är ju bra motion. Nu kom solen fram också, härligt!

Lazy sunday

Idag var både jag och Klas uppe med tuppen (eh..iaf. halv åtta), eftersom hans Korp-innebandylag skulle spela sin allra första match kl. 9. Jag är självklart där och supportrar, trots att jag inte sett en innebandymatch på säkert 5 år.  Ska väl inte påstå att jag var superinsatt i spelet eller hängde med särskilt bra. Mest för att det tar alltid lite tid för mig att komma in i att titta på en sport, tycker oftast att första halvan av en match är ganska trist, det är ju oftast på slutet det avgörs. Sen tittade jag mest på Klas för att han är ett sånt ögongodis och var såå snygg på plan! Att min 5-månaders kusin Lea var där också gjorde ju inte saken bättre. Har ju sån babylängtan nu att jag var tvungen att gosa och busa massvis men henne under tiden också. Mys!

Rätt var det var så var matchen slut (fick fråga hur matchen slutade..) och vi vände hemåt. Sa till Klas -Vad skönt att vakna så tidigt på en söndag, nu har vi ju hela dagen framför oss! Härligt!
En halvtimme senare låg både han och jag i soffan och snusade, vi flyttade oss efter en stund till sängen eftersom soffan är ganska trång för två, när jag vaknade igen var klockan halv tre!! Jag vet att mitt sömnbehov tyvärr är mycket större nu som gravid, och det är alltid mysigt att sova med Klas, men jag tänkte att -Det var den dagen. Ok, dagen är faktiskt inte helt slut än. Men jag har inte hunnit mer än att äta och diska sen jag vaknade.

Nu får jag ta och göra ett ryck. Klas fyller ju år imorgon så vi måste (hatar måsten) städa, diska och eventuellt baka något mer än chokladbollarna, eftersom vi får besök av släkten imorgon. Har redan slagit in paketen. Skulle vilja ge min drömprins hela världen, men det går ju tyvärr inte... Hoppas han blir glad iaf.

Är konstigt nog fortfarande helt seg. Bebis verkar dock pigg, ligger och vrider sig i min mage och är såå gosig. Bebis har vänt på sig nu (hoppas h*n ligger kvar så, och inte kommer med rumpan först) och det verkar som att det börja bli trångt.

Magen

På begäran. Bjuder på två magbilder. Tycker det är lite kul att jämföra vad som hänt med magen under 27 veckor.


Magen före
Magen

Relaxa

Igår var jag och min älskade på Rosenlunds relaxavdelning, fick biljetter i födelsedagspresent av mina fina vänner Johanna, Ellen och Danielle. Det var verkligen härligt och välbehövligt! Underbart att gå på date med Klas och njuta av lugn musik, mycket bubbelpoolsbad, temaduschar med olika dofter och ljus (Klas doftade som en Pina Colada och jag som en halstablett) samt bastusittning med is, grönmynta och handduksviftande från en bastuvärd. Vi valde en bra dag, var nästan inget annat folk där. Lyxigt.  Vi har bestämt att vi är värda att göra något sånt här tillsammans, bara vi två, minst en gång i halvåret även när vi har blivit föräldrar. För det är väldigt viktigt att vårda relationen även då, eller kanske rättare sagt, framför allt då. I love my man!

Hurra!

Yes! Jag har blivit beviljad havandeskapspenning! Idag tycker jag riktigt bra om Försäkringskassan (trodde jag aldrig skulle hända)! Nu behöver jag inte ha dåligt samvete över att jag inte jobbar längre, utan har liksom på något sätt fått bekräftat att mitt arbete faktiskt är för tungt för mitt tillstånd. "Bara" 61 dagar kvar till BF! Bebis, vad jag längtar efter dig!