Tomorrow

Imorgon är det Jönköpings marknad. Min mamma kom från Stockholm ikväll så jag ska umgås med henne nästa hela dagen imorgon. Ska bli så roligt och mysigt! Gå på stan och fynda (?) och trängas med Sixten, mamma och alla andra jönköpingsbor.
   Först ska jag dock luncha med Sofia, en gammal klasskamrat. Det ska också bli riktigt roligt. Vi har inte setts på evigheter. Inte sen förra sommaren då Sixten bara var en liten böna i min mage.
   På kvällen blir det dejt med Danielle och Ellen. Vi har visst blivit lovade middag hemma hos D. Lyxigt. Sedan blir det eventuellt utgång. Jag vill verkligen, har tillochmed köpt ett nytt svart fodral som jag vill inviga. Men vi ska upp på babysim tidigt på lördagmorgon och sedan går hela dagen åt till bestyr inför söndagen. Inte läge att vara trött då. Men ett litet glas vin kanske jag hinner med? Ellen är ju inte i stan varje dag, direkt. Snarare alldeles för sällan.
   Nu ska jag gå och lägga mig så att jag är redo att möta morgondagen.

Puss

Bestyr

Igår var vi och kollade på lokalen vi hyrt till Sixtens namngivning. Det blir nog lite trångt men ändå jättebra och fint. Det ligger en jättefin trädgård utanför också där man kan se Vättern. Så om det är fint väder på söndag, vilket det verkar bli, så har vi nog ceremonin inne och sitter sedan ute och äter. Oh, håll tummarna för att vädret håller i sig!

Idag har jag beställt tårtor. De gick med på alla våra önskemål om fyllning och utseende, så det känns riktigt bra. Ska bli spännande att se resultatet och smaka på det! Mums. Är ingen tårtfanatikern annars, eftersom de brukar svämma över av grädde. Men den här sorten vi valt blir nog underbar!

Har även varit på jakt efter ballonger att pynta lokalen med. Men utan framgång. Varför finns det inte förpackningar med bara en färg i? Måste de blanda ihop alla färger i paketen så att man måste köpa typ tjugo stycken för att få tillräckligt av den färg man vill ha? Jag har inte gett upp än. Har ju två dagar till på mig att hitta de ballonger jag letar efter. Ångrar lite smått att jag inte beställde ballonger på internet, det är ju försent nu, men tyckte att det var onödigt dyrt. Men då hade jag ju fått sådana jag ville. Jaja, bra att vara efterklok.

Nu har jag och Klas bestämt hela ceremonins program också. Från början till slut. Känns riktigt bra. Bättre än väntat. Hoppas bara att även alla gäster uppskattar det. Men varför skulle de inte det? Kommer bli jättefint och mysigt. Men jag är ändå lite nervös. Scenskräck?

Klas har börjat fila lite på filmen också. Så jag hoppas verkligen att han får till något. Ett fotoalbum kommer nog inte bli klart till på söndag, dessvärre. Men det blir nog bra ändå.

Nu återstår bara lite shopping av dryck och annat smått och gott.

Åla

Sixten har blivit riktigt grym på att åla sig fram nu. Han kämpar på som en lumparkillen i lera. Ehm, konstigt liknelse?
Gallret under frysen och stereon är favoritobjekten att åla fram till. Mamma och pappa får jaga efter och säga -aja, baja och försöka få honom att intressera sig för något annat. Men det är riktigt roligt att han kan ta sig fram så snabbt nu. Blir antagligen ännu värre när han kommer på knepet med att krypa. Än så länge så rör han på benen med armarna står stilla, ingen bra kombination. Nya grejjen är att från alla fyra ställa sig på tå, precis som man gör när man ska göra armhävningar. Ser ganska festligt ut. Så det går framåt som sagt. Vilken dag som helst, tror jag att han kryper.

Med palsternackan går det däremot bakåt. Åtminstone idag. Inte mycket han svalde. Han fräste mest ut allt. Suck. Det gäller att verkligen tajma in att han är lagom hungrig när det är palstenacksdags. Är han mätt är han inte intresserad alls och bara spottar ut det han får i munnen. Vilket antagligen var fallet idag. Är han för hungrig så blir han bara ledsen för att han inte blir mätt tillräckligt fort. Men, vi kämpar på. Han kan ju inte amma livet ut.

Idag har vi varit på biblioteket och lånat nya böcker till Sixten. Är där en gång i veckan ungefär och lånar ett tiotal böcker. Älskar att läsa för Sixten och han älskar att lyssna och titta. Jag brukar läsa en del på förmiddagen innan han ska sova och Klas läser för honom medan han ger välling. Blir verkligen en mysig stund.

image241
Sixten står på tå under Tv-bänken.

Lillprins sover nu. Jag och Klas ska dricka chokladthé ur våra nyinköpta thémuggar. Stora, härliga med gulddekor. Till det ska vi äta chokladpraliner som är till för att dippas i kaffe eller thé, i vårt fall thé. God kväll!

Namngivning

Vi har valt att inte döpa Sixten, för det känns helt enkelt inte rätt för oss. Eftersom vi inte är troende skulle det kännas konstigt att stå i kyrkan och ljuga om att vi ska uppfostra Sixten med den kristna tron. Vi tycker att det är bättre att han i så fall får fatta ett sådant beslut själv när han är gammal nog att inse vad ett dop innebär. Istället ska vi anordna en egen namngivningsfest för honom. För vi vill ju ändå samla släkt och de närmsta vännerna för att välkomna Sixten och fira att han har kommit till oss.

Namngivningsceremonin äger rum på söndag och jag börja bli lite smått stressad. Har planerat det här i ungefär ett halvår men inte kommit till skott med alla förberedelser förrän nu, veckan innan. Som vanligt är vi ute i sista sekunden. Inbjudningarna är iallafall skickade och efter många om och men har alla "o.s.a:t". Lokalen är bokad och vi ska titta på den imorgon. Imorgon ska jag även beställa tårtor. Kvar återstår inköp av dekorationer, duk, dryck och någon slags förtäring. Samt att vi ska bestämma exakt hur ceremonin ska gå till, vilket bara är lite löst planerat än så länge. Och en film och ett fotoalbum ska förhoppningsvis blir klara i tid också, hur det nu ska gå till?

Känner mig ganska nervös inför söndag samtidigt som det ska bli så himla roligt! Det jobbiga med att ha namngivningsceremoni istället för dop är att vi får planera och hålla i allt själva. Med dop låter man ju prästen sköta jobbet och sedan är det bara att bjuda på mat/fika efteråt. Det här känns ju iochförsig mycket mer personligt och äkta, för oss.

Nu ska vi som sagt hålla i ceremonin själva. Många gäster har frågat om det kommer en präst iallafall när vi har sagt att vi ska ha namngivningsceremoni istället för dop i kyrkan. När vi har sagt nej, det blir inget kristet, ingen dopklänning och inget vatten på huvudet, så blir de lite förbryllade och undrar hur det då ska gå till? Då har vi sagt att det får ni se...lite överraskning ska det ju vara. Och nu känns det som alla har jättehöga förväntningar på det här och jag får grym prestationsångest. Men det känns faktiskt lättare nu när jag har skrivit av mig här. Får berätta på söndag eller måndag hur det gick med allt.

Palsternacksvecka

Det går sakta med säkert framåt med maten för Sixtens del. Nu har han fått smaka palsternackspuré till lunch i en vecka. Från att ha sett förgiftad och kräksjuk ut de första dagarna till att behålla och svälja nästan allt från de dryga två teskedarna portionen bestått av och nästan se nöjd ut. Hurra! Ska fortsätta envisas med palsternackan några dagar till, tills han äter upp en iskubsstor portion. Sedan kanske vi tester majspuré?

Alla andra barn vi känner har ätit med god aptit från början och svalt det mesta med hull och hår. Sixten är dock en liten matvägrare. Men han har varit så otroligt enkel på alla andra plan så någon gång måste man ju få problem? Men det vore tacksamt om någon förälder som läser detta som också haft en matkräsen bebis kunde komma med några goda råd?

Chocolat, je t'aime

Oh, jag älskar och njuter fortfarande av min Mors-dag-present. Det är många ljuvliga praliner! Det är allt från mörk choklad med apelsinkrokant, ljus choklad med kanel, vit choklad med vanilj, mörka praliner men cognac och de exklusivaste av dem alla är dekorerade med korn av 22k bladguld. Förstå hur lyxigt det känns att äta guld! Jag kanske tjatar. Men chokladpraliner är verkligen min bästa last. Det går ett lyckorus genom kroppen när de smälter i munnen och den ljuvliga smaken sprider sig i munnen. Chokladpraliner är guld! Och min älskade är guld som vet precis vad jag önskar!

image240

Mors dag

Idag har det varit min allra första Mors dag som mamma. Det var härligt. Fick en fin påse med exklusiva, handgjorda chokladpraliner av Sixten i present. De är ljuvliga! Jag har världens underbaraste son! Och världens underbaraste sambo, som kanske, kanske hade hjälpt Sixten liite med presenten. Älskar er så! Ha för övrigt haft en jättefin dag med min lilla familj. Vi har pysslat lite här hemma och myst. Sixtens farmor var här en sväng och gick på promenad med honom så jag och Klas fick lite egentid. Det var mysigt. Vi köpte bla. blommor till vårt sovrum. En brudorkidée (som jag älskar) och någon doftande blomma som jag inte minns namnet på nu. Doftar lite som jasmin. Mmm. Köpte liljor också. Min favoritsnittblomma. De är så vackra och doftar såå gott! Kommer nog sova gott inatt.

Nu ska vi nog krypa ner i sängen. God natt.

Wayne's

I fredags öppnade Wayne's coffee vid hamnkanalen. Jag, Carro och kidsen var självklart där och lunchade. Carro provade en wrap och jag en Ceasar sallad. Liten men naggade god. Lite för liten för min smak. Jag är ju jämt hungrig. Jag skyller på amningen. Haha. Trots att Sixten försökte sno min mat, pruttade palsternackspuré med munnen lika snabbt som han fick in den och att Isaac blev övertrött så att Carro fick gå iväg en sväng med honom i vagnen. Så var det härligt att sitta i solen med bebisarna i söta solhattar. Efteråt gick vi till vår bakgård och lapade sol i bikinis och hade fullt sjå med att hålla pojkarna i skuggan av parasollet. Lättare sagt än gjort. Men det är roligt att de blir så glada av att vara ute tillsammans och känna på gräset.

  

Bloggtips

Ni som gillar att läsa min blogg pga att jag skriver en del om  Sixten och om att vara mamma kommer älska Paulines blogg. Vi är nästan i samma ålder och det skiljer exakt en månad på våra bebisar. Nu hoppas jag ju inte att mina läsare överger mig för hennes blogg men den är en av mina favoriter och då är det ju schysst att dela med sig av dem, eller hur? Nu har hon dessutom en tävling där man kan vinna parfym. Jag hoppas förvisso att jag själv vinner den. Men jag är snäll och tipsar om den ändå.

Puss

Tårtan

Här är tårtan jag gjorde idag till Sixten på han halvårsdag. Det blev en riktigt god choklad, banan och hallonhistoria. Jag har inte bakat tårta sen Klas fyllde 21. Jag tycker att det är riktigt roligt att plocka fram min estetiska sida och filura fram något. Hehe. Men när jag stod och förbannade grädden som inte ville bli jämn tänkte jag att en framtid som konditor, som jag tidigare funderat på, inte är något för mig. Men den blev riktigt god som sagt. Synd för Sixten att han inte fick smaka. Det gjorde däremot jag, Klas, KP och Anders. De var här ikväll för att vi skulle planera och bestämma de låtar de ska spela på Sixtens namngivning om en dryg vecka. Oh, det kommer bli såå bra, tror jag. Kul att ha kompisar som kan spela och sjunga. Särskilt när det är en sånhär grej. Kommer bli fin och personligt.


image233image232

Nu ska jag sova. God natt.

Barn

Såhär, Sixtens halvårs dag till ära, blir jag lite nostalgisk. Tänker tillbaka till dagen han föddes, min graviditet, dagen vi fick veta att jag var gravid och när vi först pratade om att vi ville få barn tillsammans. Fick en fråga i kommentarena hur länge jag och Klas hade varit tillsammans innan Sixten blev till. Och det var nästan exakt efter 3 år. Fast vi trodde att det skulle ta lite längre tid efter att jag slutade med mina p-piller. Men det kändes som rätt tid, för oss. Konstigt, tycker kanske en del, eftersom vi bara är 21 och 23 (eller vi fyller det i år), men för oss var det rätt tid i livet och i vårt förhållande. Och har inte ångrat en sekund att vi fick Sixten. Världens bästa Sixten.

Även om det inte blir än på några år så längtar jag lite till den dagen då vi bestämmer oss för att få ett till barn och ge Sixten ett syskon. För allt med barn är så underbart tycker jag.

Ett halvt år

Tänk, för ett halvår sen satt jag i ett sittbadkar på Ryhov och hade värkar. Fyra timmar innan Sixten ploppade ut! Idag är alltså vår lilla skatt 6 månader, ett halvt år! Känns helt galet att tiden har gått så fort. Känns mer som 6 dagar än 6 månader.
Från att bara varit som ett litet knyte, även om han har varit otroligt stark och stadig ända från början, till en liten parvel med en tand på uppgång, som står och gungar på alla fyra, ålar fram, busar och pillar på allt. Just nu är han i full färd med att undersöka vår stereo, gah, vi måste köpa ny TV-bänk med luckor.
Idag ska jag baka en halvårstårta som vi ska äta till efterrätt. Men inte Sixten, såklart. Han får äta havregröt, bröstmjölk och palsternackspuré (som han bara spottade ut) idag. Festligt värre.

image231
Jag och Sixten, bara några timmar gammal, på BB. Det var magiskt.


Tjing!

Mer surr

Rätt var det är så blir det en paus i mitt bloggande. Igen. Det är oftast då det händer som mest grejjer i mitt liv. Som jag vill skriva om. Men jag tar mig inte för att göra det...
Så vad har hänt sen sist?

I torsdags till exempel, då slog jag och Carro klackarna i taket då det var latinokväll på Bongo. Såå roligt! Salsa, merengue och mojitos för hela slanten! Det underbara var att verkligen alla på stället dansade och skakade rumpa. Stämningen var på topp redan vid halv tio när vi kom dit! Wei, vi mammor var värda att slå runt en torsdagkväll!
Utgång skedde även på fredagen (lika bra att slå ihop de få tillfällen jag väl går ut?) men då i sällskap av Klas och hans (eller ja, våra) vänner. KP's band spelade på Rockgarden och det blev ordentligt med dans även denna kväll. Roligt att festa till det med Klas igen. Måste vara mer än 1 år sen? Sixtens farfar var barnvakt. Inget ansträngande jobb, då Sixten somnade innan vi gick vid åtta och inte vaknade en enda gång medan vi var borta. Duktiga killen.
Ska erkännas att det var ganska svårt att gå upp i lördags morse för att gå på babysim vid 9. Men det gick det med. Och det var förvånansvärt skönt att glida ner i den varma bassängen och lika roligt att plaska med familjen som vanligt. Resten av helgen har gått åt till att slappa och storstäda.

Nej, nu höll jag ju på att glömma att vi börjat ge Sixten puréer i helgen. Han fick potatis i lördags. Och han såg ut som han fått gift. Han spottade, hulkade och grinade illa. Ingen hit alltså. I söndags spicade vi till potatisen med lite morot. Eftersom det har en sötare smak trodde vi att det skulle gillas bättre. Men det var iknappt någon märkbar skillnad på Sixtens reaktion. Tyvärr. Det mesta åkte bara ut igen. Idag blandade jag potatisen med gröna ärtor. Ingen hit det heller. Men skam den som ger sig. Det tar nog lite tid för honom att vänja sig bara. Ska inte hålla på att byta smak såhär varje dag heller. Imorgon kör vi på palsternacka, sen kör vi på det tills han gillar det?

Ikväll fick han välling för första gången också, för att hålla sig mättare längre och sova bättre. Han sover iofs. bra tycker jag. Men om han sover en timme längre är det bara bra. Och när jag någon gång slutar amma ska han ju dricka välling på kvällen istället.  Det här var något som föll honom i smaken direkt iallafall. Men det är ju inte så konstigt. Det påminner ju ganska mycket om både ersättning och gröt. Han somnade sött efter 110 ml välling och därefter lite amning.

Idag har vi varit på Öppna förskolan. Brukar ju gå dit på tisdagar annars, då det är för barn mellan 0-6 månader.. Men på måndagarna är det för barn mellan 6-12 månader. Och Sixten är ju faktiskt ett halvår på onsdag.
Vi ska dock gå dit imorgon igen, för det är "terminsavslutning" med grillning. Det öppnar inte förrän i september igen. Känns lite sorgligt nästan att inte kunna gå dit under sommaren. Och alla barn kommer vara så stora när man möts igen i höst. Fast förhoppningsvis håller man kontakten med några mammor och barn även under sommaren.

Ehm, nu tror jag att jag har skrivit allt jag hade på hjärtat. För ikväll. Hade velat lägga upp nya bilder. Men som vanligt är det något som strular.

Puss

Surr

Inspirerad av det fina vädret i helgen har jag idag rensat bort min tjockaste tröjor och annat vintrigt från min garedrob, och ersatt dem med tunna klänningar och kjolar som legat i vinterdvala i ett skåp. Kändes härligt! Det bästa är att jag har gått ner nästan alla gravidkilon nu (väger lika mycket som på inskrivningen) så jag kunde ha en massa "nya" kläder som jag inte kunde ha förra sommaren. Det värsta är att jag har mer sommar- än vinterkläder, så nu är det väldigt trångt i garderboberna.

Idag var det inte lika härligt väder. Rättare sagt hade temperaturen sjunkit med 15 grader. Är antagligen samma visa imorgon. Så då ska jag till Friskis och träna. Har inte tränat på mer än månad tror jag. Både jag och Sixten var ju sjuka ett tag, sen blev det soligt och varmt och då ville man inte stänga in sig i någon svettig träningslokal utan gick hellre på promenader. Men imorgon ska det iallafall bli av. Det är ett roligt pass på tisdagar. Kanske trillar de två sista kilona av mig då också.

Efter det blir det Öppna förskolan. Näst sista gången för terminen. Känns nästan lite sorgligt. Men det öppnar ju igen i september. Och jag har ju alltid Carro, som tur är. Vart ska vi jobba i sommar? Just det, på brännan. Haha.

Imorgon fyller min gullemamma år. Jag har skickat ett kort med Sixtens handavtryck. Får fira henne mer när hon kommer ner till Sixtens namngivning.

Idag har jag förresten namnsdag och den enda som grattat mig är Klas. Jag blev helt lycklig av grattis-sms:et :) Johanna har grattat också, efter att jag grattat henne, hon heter ju Charlott (fast jag heter Charlotte), hon hade glömt bort att vi hade namnsdag, tokfian. Är det bara jag som är petig med namnsdagar? Jag försöker vara det iallafall. Imorgon har jag förresten också namnsdag, Linnéa. Bra att fösa ihop dem. Den som vill får gratulera i kommentarerna. Då blir jag glad.

Nu, mörk choklad och skratta-högt-boken "Otrogen på öppen gata". Kan knappt lägga den ifrån mig. Den är dagens boktips!

Puss

Sunny day

Vilken fantasisk helg det har varit! Tr'ffat mamma, sol, promenader, grillning, mys och k'rlek! Det f[r sammanfatta min helg. Nu har tangentbordet f[tt spader igen s[ jag detblir ett kort inl'gg. Jag har k;pt ny snygg bikini *br;sten har ju 'ndrat size se f;rra sommaren* och jag blivit ganska brun p[ balkongen. Sixtens tand k'nns som ett vasst litet sandkorn nu. Han kan resa sig sj'lv upp p[ alla fyra och sitter b'ttre och b;ttre f;r varje dag! Nu 'ter han en hel smakportion gr;t. Imorgon ska vi ;ka till lite till. Babysimmet ig[r var j'tteroligt. Vi fick skicka Sixten emellan oss under vattnet. Sixten var helcool som vanligt och bara skakade lite p[ huvudet n'r de andra bebisarna vr[lade. Ikv'll har vi grillat med kompisar. Nu ska jag sm;rja in mig s[ att br'nnan kvarst[r och krypa under t'cket. Imorgon blir det f;rhopningsvis picknick. De har ju lovat fin v'der d[ ocks[!

Puss

Solen skiner

Idag har jag också haft en helt härlig dag! Det är verkligen sommarvärme i Jönköping nu! Hoppas så att det håller i sig! Gärna till slutet av september! Meterologerna har iaf. lovat sol hela helgen. Så det ska bara njutas!

Jag, Carro och kidsen gick till Liljeholmsparken idag och gungade. Isaac och Sixten är båda lika förtjusta i att gunga, det bara strålar om dem. Sötnosar! Sen satt vi i gräset på en filt och njöt av värmen. Det är så roligt nu när Sixten och Isaac verkligen har upptäckt och är intresserade av varandra. De tittar och petar och grabbar tag i varandra. Så man får passa dem så att de inte skadar varandra. De kommer nog ha mycket roligt ihop framöver.

Sixten låg på mage en stund och kravlade fram till kanten av filten och plockade gräs, han hade hela händerna fulla innan jag hunnit blinka. Som tur var stoppade han inget i munnen.

image230


Igår när jag  och Klas var och handlade på Ica Maxi såg jag att de börjat sälja jordgubbar utanför. Vi hann inte köpa några igår, för när jag såg dem var vi redan på väg hem och hade bråttom till min kusins kalas. Men idag traskade jag och Carro dit. Då hade de höjt priset från 30 till 39 kronor litern! Antagligen bara för att det var fredag. Taskigt. Men vi köpte ändå varsin liter. Ooh, vad goda årets första jordgubbar är! Mums! Carro ringde hem till Simon och bad honom sätta på kaffe. Sedan satt vi på deras innergård och åt jordgubbar, vaniljglass och kladdkaka. Underbart!

Nu är Klas ute på galej, lillprins sover. Och vad ska jag göra? Är för rastlös för att bara sitta framför TVn eller datorn. Jag tror jag ska baka eller sy lite.

Hoppas ni har en trevlig fredagkväll!

Puss


Det vackraste jag vet...

Min vackraste lilla skatt ligger i min säng och drömmer. Varm, rufsig och rosig om kinderna. För mig finns det inget vackrare.

image229

Tand!

Idag såg jag en liten vit prick lysa igenom Sixtens tandkött. Första tanden är på väg! Mitt lilla russin börjar bli stor! Han är dock förvånansvärt glad och pigg! För pigg?! Vaknade och ville inte somna om vid 5 imorse och har inte sovit mer än 2 timmar sammanlagt sen dess. Helt galet.

Men vi har haft en skojig dag med massa bus och skratt. Har varit på biblioteket också och lånat böcker. Läste 10 stycken i sträck för Sixten. Bäst tyckte han att "Bu och Bä i blåsväder" var, då sprattlade han med hela kroppen och när jag läste "Vems mormor?" så skrattade han faktiskt. Oh, jag älskar att läsa för Sixten! Det ska börjas i tid!

Äckelpäckel

Fy fan vad arg jag blir när jag ser folk med barnvagn eller med barn som röker i närheten av dem! Hur jävla dum i huvudet får man vara?! Jag har lust att gå fram och fråga vad fan de håller på med. Blåsa en jäkla massa gifter på sina egna barn? Man ska inte blåsa gifter på andras barn heller, men ens egna?! Tycker att gravida och föäldrar som röker i närheten av barn borde bli dömda för barnmisshandel. Ok, om man vill förgifta sig själv eller om det är andra vuxna i närheten, de kan ju säga ifrån själva om de inte vill få rök på sig. Men oskyldiga små barn?! Nee, fy fan. Det här blev ett argt inlägg. Var bara tvungen att skriva av mig.

Picknick!

Igår var jag, Carro och kidsen på picknick i Stadsparken igen. Fint väder, glada barn och goda mackor! Underbart! Sixten såg änder för första gången i sitt liv och var ganska fascinerad. Hästar kollade vi på i Stadsparken också. En av dem hade fått ett föl, ett pyttelitet schettlandsföl, såå sött. Tyvärr fick pojkarna inte gunga för det var några andra ungar som ockuperat gungorna. Men vi hade iallafall en härlig förmiddag i parken!

Imorgon ska jag och Sixten nog gå och gunga i Liljeholmsparken. Mitt hjärta smälter när jag ser honom le av förtjusning.

image227

image228


Sitter

Argh, kan tyvärr inte vända bilden rätt för vi har något konstigt bildbehandlingsprogram på datorn nu. Denna *:&%(/ dator... Men gullet lärde sig sitta själv igår och det var det jag ville visa. Här sitter han iofs. lite ihopsjunken, han kan räta på ryggen om han vill. Gah, jag är så stolt. Sötnöten är 5½ månad. Idag har vi varit på öppna förskolan och det är därifrån bilden är. Em av Sixtens kompisar som är 7 månader ska bli storebror i december, fick vi veta idag! Ohh, jätteroligt! Jag blir så glad och rörd när jag får höra att någon är gravid. Kanske för att jag själv vet hur underbart det känns? Sixten ska iallafall inte blir storebror än på några år, iaf. om vi får bestämma. Fast när man tittar på honom så vill man ha typ 1000 likadana till! Älskade unge!

image226

Plask och lek

Hemkomna för ett litet tag sen från babysimmet. Promenerade hem längs vätterstranden, jättehärligt. Babysimmet var lika roligt som vanligt, för både mig, Klas och Sixten! Vi hade med oss vår nya filmkamera också som man kan filma under vatten med. Blev hur bra filmer som helst när Sixten dyker.

Oh, nu är jag trött, trött, trött. Var hemma hos Johanna igår och råkade stanna alldeles för länge, för det var så himla roligt. Sen gick jag och Danielle hem i natten och jag somnade väl kvart över två och blev väckt av mitt lilla gull vid halv sju. Tror jag ska smyga och ta mig en liten lur nu. Ska på middag hos Klas mormor sen och träffa lite släkt. Bland annat Klas sjövilda kusin Zacharias, två år. Han och Sixten är inte en särskilt bra kombo än. Men om några år har de säkert buskul ihop!

Ciao!

Mumma

Idag öser regnet ner men jag och Sixten rustades oss för vädret och tog oss ut ändå. Vi var dock inte ute särskilt länge utan tog skjuts med buss till min systers jobb, Olga's mumma, världens mysigaste lilla butik. Tips till alla jönköpingsbor, den är verkligen värd ett besök! Både fik och butik! Där värmde jag mig iallafall med en kopp jordgubbsthé. Mums! Sedan gav vi oss ner på stan och jag lämnade tillbaka ett par jeans åt Emelie och så köpte jag och Sixten somriga shorts till oss själva eftersom vi vill att solen och värmen ska komma tillbaka. Sixten har börjat sitta ganska stadigt nu faktiskt, iaf. någon halvminut. Härligt med fredag! Nu har Klas kommit hem från jobbet och vi har hela helgen framför oss! Ikväll ska jag träffa Danielle och Johanna! Ska blir riktigt roligt!

image224


image225


Puss

Andra gröten

Idag fick gullet sin andra smakportion gröt till frukost. Eftersom Klas inte var hemma så passade vi på att kladda och leka lite med maten. Sixten fick kleta och känna lite. Tänkte att han skulle tycka om den mer om han fick göra sig mer bekant med gröten. Några skedar gapade han för sen grinade han illa. Men han skrattade när jag åt gröten och sa Mmmm, mums. Jag kommer antagligen börja gilla gröt innan Sixten gör det. Efteråt blev det sanering av bebis och stol. Men det var festligt. Vet inte ritktigt hur vi ska hinna med gröten innan babysimmet imorgon dock. Nu ahr vi ju gett gröten vid halv nio-nio, men då är vi ju på badet imorgon. Kanske kan ta det efteråt istället.

image222

Gröt

Idag har jag haft en supermysig dag med min underbara lilla familj! Klas har ju varit ledig idag, som de flesta andra arbetare och det har känts som helg, och det bästa är att vi fortfarande har helgen framför oss!

Sixten fick sin allra första smakportion med gröt idag. Hipp's ekologiska havregröt. Jag är ju inget större fan av gröt, rättare sagt så gillar jag det inte alls. Men idag var jag ju tvungen att visa Sixten att mamma också gillar gröt, så jag började smaka och sa -Mmmm, mums! Och det var faktiskt inte så tokigt. Sedan fick Sixten smaka och han gapade stort. Han såg ganska förvånad ut och smackade lite, visste inte riktigt vad han skulle göra med det där kletet. Men han gapade inför andra skeden och försökte ta den själv. Jag överdriver inte om jag säger att det blev ganska kletigt och smetigt. Men han verkade ganska nöjd med att äntligen få prova något annat än bara bröstmjölk. Men efter tredje skeden var det nog. Då gapade han inte längre. Och det är väl sådär i början. Imorgon gör vi ett till försök, förhoppningsvis sväljer han mer än vad som hamnar runt munnen. Min lilla sötgröt.

Sixten har för övrigt varit på strålande humör hela dagen! Alltså, han brukar ju vara glad och nöjd för det mesta. Men det har liksom varken varit gnäll eller gråt idag, inte det minsta, förutom nu när han skulle sova och tappade sin napp. Då snyftade han lite. Helt otroligt! Och jätteskönt! Då känner man sig nöjd som förälder, när man har lyckats tillgodose sitt barns behov. Har fått in ganska schyssta mat -och sovrutiner idag också, hoppas att vi kan följa dem i fortsättningen med. Det underlättar verkligen vardagen för både barn och föräldrar.

Nu ska jag gå och pussa på Klas!

Ciao