Birthday girl

Idag fyllde jag 22 år.
Ville verkligen inte fylla år igår. Jag var så nere och det var jag även imorse och tyckte att det var en skitdag. Vet egentligen inte varför.
Men sen blev det bara bättre och bättre och slutade som en av de trevligaste födelsedagar jag haft. Hurra!
Jag har umgåtts med min familj, de som jag tycker allra mest om, varit på ansiktsbehandling och bakat en citronpaj med hallonmaräng som inte blev som den skulle men var himla god ändå. Jag har bara fått väldigt fina, bra presenter som jag är jättetacksam för. Men mest tacksam är jag för att jag har världens bästa mamma, pappa, syster, man och son!
Älskar er mest!

Lilla hjärtat

Sixten är en yttepyttig sjukling. Stackars mitt lilla hjärta. Vi gissar att det är vaccinet från 18-månaderskontrollen förra fredagen som tar ut sin rätt. De sa att det kunde ta en vecka innan det kom en reaktion. Och nu har reaktionen kommit. Med kokhett barn som snorar, är ynkligt och ledset. Det kan också vara influensa, men jag och Klas är inte särskilt dåliga.
Känns inte riktigt rätt att lämna honom till barnvakt (farmor den här gången) om han mår såhär ikväll. Jag och Klas skulle ju iväg på galej, men nu får Klasse antagligen stanna hemma.
Mina sötnosar är nerbäddade i soffan och kollar på "Bompa".
Jag ska nog krypa ner där med nu.
Dagen blir nog fylld av "Bompa", sträckläsning av S favoritböcker, kramar och välling.
Det här blir det sista ni hör av mig på cirkus fyra dagar eftersom Klas ska ta med datorn till Dreamhack där han ska hänga ett tag om dagarna. Han kommer självklart hem med jämna mellanrum, men inte datorn.

Ciao!

Ditt och datt

Har precis kommit ur duschen och ska krypa ner i sängen och försöka somna.
Min dygnsrytm känns ganska rubbad.
Men måste verkligen somna nu eftersom jag ska upp cirkus halv sex imorgon.
Jobbar (eller går bredvid fortf.) 7-16 imorgon.
Lite ångest har jag allt.
Ja, jag är klen.
För nej, jag är inte van vid att jobba heltid eller vara borta långa dagar överhuvudtaget.
Jo, jag tror att jag vänjer mig. Åtminstone hoppas jag det.
Annars blir det en trist sommar.

Ikväll har jag iallafall haft riktigt trevligt. Catch up med två tredjedelar av närmaste vännerna i klassen. Det var ju en hel vecka sen vi sågs senast. Var tvungna att träffas en sista gång innan C drar hem och alla börjar jobba och får fullt upp med sitt. Hoppas att vi hinner ses i sommar ändå. Annars är det långt till augusti.

Det är konstigt hur fort man vänjer sig vid saker och ting. Och hur lika fort man kan vänja sig av med det...

Något jag tyvärr aldrig tycks få som vana eller beroende är att träna.
Hur sjutton bär man sig åt för att bli träningsfrälst?!
Det skulle jag bra gärna komma underfund med.
Jag tycks nämligen aldrig fastna för någon  träningsform.
Jag tröttnar på tok för snabbt, oftast efter bara några gånger och sedan blir det paus och så upprepas detta om och om igen.
Nu har det dock varit en väldigt lång paus.
Vad ska jag nu hitta för träningsform som jag kan tröttna på efter några gånger?!
Eller helst vill jag ju inte tröttna.
Tips sökes!

God natt

Lunch

Hemma för lite lunch. Ska strax iväg och släcka bränder. Kommer lukta rök lång väg efter det, befarar jag.
Det ska bli roligt faktiskt. Inte att lukta rök, men att släcka eld.
Ciao!

Onsdag

Vilket härligt väder jag förärats under min semester. Verkligen underbart...
Fast jag är ju knappt ledig ändå.
Igår var jag det, och då hade jag och Sixten en fin dag tillsammans. Vi var i lekparken och läste en miljon böcker hemma.
På kvällen var vi på gårdsfest på hans förskola. Klas var med då också förstås. Det var mysigt. Vi hade picknick på deras gård och alla barnen lekte och busade runt.

Snart ska jag gå iväg och lämna Sixten på förskolan och jag ska iväg på utbildningsdag. Allmän information och brandutbildning står på schemat. Otroligt spännande (hör min ironiska ton). Fast jag är glad och tacksam över att jag har ett jobb.

Skamligt

Idag när jag kom till mitt nya jobb var det många som nämde EU-valet och samtliga jag hörde sa att de inte hade röstat. -Åhh, men jag visste inte vad jag skulle rösta på? -Alltså, jag är inte särskilt intresserad. Så lät det bland annat. Jag var tyst, eftersom det var min första dag.

Men jag tycker verkligen att det är pinsamt att valdeltagandet i EU-valet var så lågt. Här lever vi i en demokrati men har inte vett att uppskatta det, när det finns diktaturer där folk inte har något att säga till om. Jag tycker att det är var och ens skyldighet som lever i en demokrati att utnyttja sina rättigheter.

Jag tycker inte inte att man måste vara superinsatt i var enda partis valprogram eller förstå allting EU sysslar med och inte heller behöver man hålla med om varenda fråga heller, för att rösta.

Så jäkla lång tid tar det inte att övergripande ta reda på vad partierna står för. Eller så råkar man helt enkelt på ett parti man gillar och känner att man håller med dem (på de flesta plan) och så röstar man på det. Det gjorde jag.

För röstar inte du. Så gör någon annan det åt dig, till exempel väldigt högerextrema grupper.
Har du inte röstat då kan du fan inte heller komma och klaga i efterhand.

Hoppas att det blir skärpning på valdeltagandet i framtiden.

Adjö ledighet

Här gick jag omkring och såg fram emot två veckors ledighet innan åtta veckors sommarjobb rullade igång. Vad snopet det blev när min 14 planerade lediga dagar bara blev 8... Pga. två utbildningsdagar och fyra obligatoriska gå-bredvid-dagar utspridda under de här två veckorna. Idag har jag gjort en av dem.
Bye bye vacation... Tur att jag inte planerat att resa iväg någonstans. Får försöka krama ur så mycket som möjligt ur de lediga dagar jag har. Imorgon är jag ledig. Då ska jag hänga med min kalaspuff Sixten.



Förresten, vad irriterande det är med journalister som bara skriver en massa skit och inte tar reda på fakta innan de sätter sina texter på pränt. Jag trodde att syftet med tidningar var att de skulle levera nyheter och inte journalistens förutfattade meningar. Trist.

Sommarlov

Igår hade vi terminens sista tenta. Det gick väl sådär...Vi har ju inte fått tillbaka tentorna än men min magkänsla säger mig att jag ska vara glad om jag bara får godkänt. Med tanke på de få timmar jag lade ner på pluggandet inför denna tenta så blir jag glad för vilket resultat som helst.

Igår var också terminens sista dag. Det vill säga, igår var det skolavslutning (även om det varken innebar samling, sång eller blommor till fröken) och med skolavslutning följer fest!

Vi var ett glatt gäng från klassen hemma hos Mira igår. Där festade vi loss på godaste kalla buffén (Mira är en gudinna i köket), drack vin och dansade för fullt!

En lyckad avslutning på en härlig termin!

Hoppas att vi som inte flyr stan hinner träffas i sommar. Det skulle vara för jobbigt att vara utan er ända till augusti!



Imorse studsade jag upp ur sängen vid sju och pussade på Sixten. Idag har vi en hel dag tillsammans! Härligt! Vi börjar med BVC och förskolebesök (han ska byta förskola till hösten, så vi ska checka läget).

Ciao!

Sista pluggdagen

Jaha, sista pluggrycket nu innan tentan imorgon, som också är sista skoldagen.
Suck, jag är trött och ganska omotiverad just nu.
Försöker peppa mig själv med tanken tentafest och två veckors ledighet.
Okej, kom igen nu Charlotte!
Personlighetspsykologi, utvecklingspsykologi, motivation & emotion och hälsopsykologi....
Bring it on!

Från grå betong till het balkong

I måndags byggde vi ihop våra nya balkongmöbler och firade det och det fina vädret med att grilla och inviga möblerna.
Det var en varm och fin kväll och maten smakade utsökt. Det blir fler grillkvällar i sommar. Härligt med nya möbler så att det blir bekvämt att sitta där ute.


Såhär tråkig och omysig  var vår balkong förut.


Såhär mysigt och fint blev resultatet med de nya möblerna.


Grillat kött och färskpotatis är sommar för mig.


Till efterrätt åt vi glass, svenska jordgubbar,
honungsmelon och hemmagjord chokladsås.




Underbara morgon

God morgon!
På torsdag har jag sista tentan för terminen sedan slutar jag. Så idag är det plugg som gäller.
Jag lider dock inte eftersom jag kan vara hemma och sitta på balkongen i solen och läsa.
Idag är det nämligen sommarväder ute. Hurra!
Solen har dock inte nått vår balkong än så jag tänkte passa på att dammsuga först.
Ciao!