Smoothie

Det är fortfarande sommarvärme här i Jönköping, härligt. Jag är dock dålig på att utnyttja värmen till fullo, om man nu ska känna så...

Jag och familjen var en sväng på stan och vi hittade sommarskor till Klas. Det var han verkligen i behov av.

Sedan drack jag en riktigt läskande smoothie på ett fik, i sällskap av Sixten och Danielle. Vi pratade om semesterplanerna för nästa sommar. Här lever vi inte i nuet utan drömmer bara om framtiden. Nej, så illa är det inte. Men visst kan det vara härligt att drömma och längta lite efter något även om man strävar efter att leva i nuet?

Nu ska jag sova. God natt.

Värme

Temperaturen är hög här i Jönköping. Jag gick en rask promenad med Sixten vid tio imorse och redan då var det nästan plågsamt att röra sig fort. Sen stekte jag mig själv lite på balkongen. Efter det en kall dusch. Sedan 8-månaders kontroll för Sixten på BVC. 73 cm lång och 9325g tung är han nu. Eftermiddagen spenderade vi på Vätterstranden, Klas och Sixten hängde i skuggan och jag satt i min Brassestol i solen och löste korsord. Vi har fönster och balkongdörr öppna men det är fortfarande otrololigt varmt. Tycker att det är svårt att sova när det är så här hett. Men man ska väl inte klaga, när sommaren äntligen är här. Imorgon ska vi åka till en liten sjö med Klas mamma och småbröder och svalka oss.


Klas och Sixten busar på stranden.
På Sixtens rumpa står det Gullunge, för det är precis vad han är.





Ben & Jerry's

Igår lyxade jag och Klas och testade Ben & Jerry's glass för första gången. Jag valde "Chocolate Fudge Brownie" och Klas "Bohemian Raspberry". Båda sorterna var jättegoda, fast min chokladiga var bäst. Smaken var det absolut inte fel på. Är dock lite besviken på konsistensen som jag trodde skulle vara mjukare och krämigare. Den var dock väldigt mastig. Klas som är en glasslukare av rang åt förstås upp hela sitt paket men jag har nog tre fjärdedelar kvar att njuta av. Det här var ju inte sista gången jag köper B&R, om man säger så...


Trägalgar

Jag håller som vanligt på att grejja och omorganisera i mina garderober. Nu när jag har rensat en del (fast jag ska nog rensa lite till) så har jag ett projekt att byta ut alla gamla, fula plastgalgar mot fina trägalgar. Kläderna mår mycket bättre av att hänga på dem och det blir mycket enhetligare och snyggare i garderoben. Oh, vad härligt!


Stadsliv

Det var så skönt ute i sommarstugan så vi stannade över natten, kom hem igår kväll. Det har varit helt underbart väder. Det är det ju fortfarande. Mmm. Vi har solat, badat, ätit och haft det gott. Nu är vi iaf. tillbaka i stan igen. Undrar vad vi ska hitta på? Klas har tre veckor semester kvar.


Klas och Sixten slappar i hängmattan efter lunchen

Badpojk

Jag, Ellen och Sixten var på Vätterstranden i torsdags. Vi gick ner för att känna på vattnet och jag satte Sixten vid vattenbrynet. Ett, tu, tre så kryper han rakt ut i vattnet. Lilla galningen. Helt orädd. Han frustade dock lite när en liten våg slog upp i ansiktet. Såhär såg det ut. Han har badat jättemycket nu när vi varit vid sommarstugan. Där är den lilla sjön mycket varmare än Vättern så han har plaskat och grejjat jättemycket. Superroligt!


Lantliv

Klas kom hem igår kväll och strax ska hela familjen ut till sommarstugan över dagen. Min mamma, syster och pappa är redan där ute. Och morbror och kusiner också. Vi ska sola, bada och bara ha det skönt. Sixten badade ju i Vättern redan igår. Han bara kröp i, den galningen. Men han är ju van vid vatten sen babysimmet, och det är ju himla bra. Jobbigt med barn som är jätterädda för vatten.

Puss

Picknick

Det är helt underbart väder här i Jönköping nu! I onsdags hade jag, Sixten, Johanna, Ellen och Danielle picknick på Vätterstranden. Vi åt egenhändigt fyllda baguetter, cider och mörk choklad och såg solen går ner över Jönköping. En helt underbar eftermiddag/kväll med mina bästa vänner!


Salt och peppar

Hittade den här coola kepsen och skorna på H&M. Så snyggt till hösten. Passade ju dessutom finfint till Sixtens velourjacka från Katvig och svarta stuprör.


Barnvakt

Sixtens farfar har semester och ville gärna träffa honom idag. Så nu är min lilla Pixo iväg drygt en timme. Känns lite konstigt, som vanligt, att vara utan honom. Men det är ju bra för honom att lära känna sina släktingar och kul för farfarn som får vara barnvakt. Lite skönt också att jag kan passa på att sola på balkongen en stund. Det är ju annars en omöjlighet när Sixten är vaken och i farten.

Morning

Blev väckt vid sju imorse av min lilla skatt. Alldeles för tidigt tyckte jag, som inte somnade förrän halv ett inatt. Men jag får skylla mig själv. Det är ju inte Sixtens fel. Min syster var här igår och det väldigt roligt att hänga med henne, var ett tag sen senast. Idag ska vi på picknick med Carro och Isaac och ikväll kommer Ellen, Danielle och Johanna hit. Verkar bli en bra dag! Nu har jag iallafall ätit frukost, duschat och klätt på mig. Ska strax ut i det fina vädret och knalla till Maxi för att köpa mer grötpulver till Sixten.

8 månader

Idag är det åtta månader sen jag låg på BB med en nykläckt liten Sixten. Jag kommer aldrig glömma den första magiska natten. Det var helt fantastiskt att han äntligen hade kommit ut till oss, men också väldigt konstigt att bebisen plötsligt sprattlade på utsidan istället för i magen. Helt overkligt. Samtidigt blev livet verkligare än någonsin! Nu kan jag verkligen inte föreställa mig livet utan min lilla, underbara unge! Han är kärlek!


Jag, Sixten och hans nya fotboll.
Den är snarare som en handboll för honom för det är ju med handen han förflyttar den än så länge.



Sixten och hans absoluta favoritleksak, dammsugaren, så länge den inte är påslagen alltså.

Hemstickat




Sixtens mormor har stickat den här fina ulltröjan till honom. Inte de vanliga färgerna han brukar ha. Men den är så fin tycker jag och är väldigt snygg till jeans! Superbra med en tunn ulltröja när det är vanlig svensk sommar och alltså inte särskilt varmt. Men jag hoppas att han kan ha den en bit in på höstkanten också.

The dress

Det blir många inlägg nu när jag är tillfälligt sambolös. Jag måste bara visa min underbara, underbara klänning som jag köpte i veckan. Den är från H&M's "A tribute to Marimekko"-kollektion och jag har velat ha den sen jag såg den för första gången! Men jag tyckte att den var lite för dyr, så jag köpte en slokhatt i samma mönster istället. Men nu i veckan var jag på H&M och där, på en reaställning hängde den. I ett exemplar. 500 kr nedsatt och i stl 34. Helt fel storlek, tänkte jag sorgset, men jag ville ändå prova om jag kunde pressa ner mig själv i den på något sätt. Väl i provrummet sitter den som en smäck! Helt otroligt och helt underbart! Jag skulle kunna bo i den. Egentligen sitter den bättre vid bysten än vad bilden visar, men jag hade inte ammat Sixten när bilden togs, that's why.


Måndagkväll

Oh, vad ljuvligt det var med vaniljglass och hallon framför "Sommartorpet". Blir väldigt hus -och pysselsugen när jag ser sådana program. Men jag har inte riktigt någon idé vad jag ska pyssla med. Eller det är så mycket jag vill  göra att jag inte vet vart jag ska börja, det blir helt blockerat. Blir nog att slappa framför TVn pch datorn ikväll istället. Har ju köpt nya numret av Damernas Värld också. Härligt!


Mmm, hallon och glass...

Lillprinsen sover sött i sin säng nu och jag kollar på "Fråga Olle dokumentären". En fördel med att vara "ensam" hemma, är att jag inte behöver kompromissa om vilka TV-program jag vill se. Fast det blir tomt att gå och lägga sig själv. Känns frestande att låta Sixten sova hos mig, men det är dumt att vänja honom vid det för att sedan vänja tillbaka honom till att sova i sin egen säng.


Tidigare ikväll. Sixten är så gullig när han kryper upp i varukorgen på sin vagn och fifilurar



Hallon

Idag är det Klas första dag på hans fyra veckor långa semester. Idag åkte han också till Danmark med tre kompisar för fyra dagar. Lite trist för mig och Sixten. Men jag unnar honom det. Dessutom så har ju jag en resa tillgodo då, kanske nästa år?

Hur som helst. Idag har jag och Sixten umgåtts med min pappa/Sixtens morfar. Vi har lunchat, promenerat, busat med Sixten och plockat hallon. Vi fick nog ihop nästan 1 liter. Och den litern ska jag njuta med vaniljglass ikväll, vaniljyoghurt till frukost imorgon och au naturell, så länge de räcker. Mums!


Myrorna

Igår var jag, Sixten och mamma en sväng till Myrorna. Jag letade efter en gräddkanna i 50-talsstil. Det hittade jag tyvärr ingen så jakten får fortsätta. Istället hittade jag ett par nya svarta Cheap Monday jeans (så himla bra eftersom mitt gamla par sjunger på absolut sista versen), en svart V-ringad tröja i Merinoull från Esprit (precis vad jag letat efter) och en plommonlila V-ringad topp (lila vill jag ha i min garderob). Allt detta för otroliga 215kr! Second hand är verkligen bra! Det är miljövänligt, pengarna går till välgörande ändamål, man sparar pengar, man kan hitta kläder man blir ensam om. Jag vill verkligen slå ett slag för att shoppa vintage!

Firande

I eftermiddags var min pappa, min syster, min mamma, min farmor och farfar här. Jag har inte träffat farmor och farfar sen Sixtens namngivning och de ville fira mig eftersom jag fyllt år. Och mer firande tackar jag inte nej till. Det var trevligt med besök och massa fika. Men, i vanliga fall brukar ju fokus riktas mot födelsedagsbarnet. Men när man får barn förändras en del. Klart att alla tycker att det är mycket roligare att gulla, titta på och prata med och om Sixten. Och jag förstår dem, eftersom jag också tycker att Sixten är världens mest bedårande barn. Så jag klandrar inte honom. Men det kanske vore trevligt om folk någon gång hälsa på mig först, innan Sixten. Eller om de frågade hur jag mår, vad jag tänker och lyssnade på mig, även om han är med. Jag kan diskutera annat är barn och blöjor. Jag är Charlotte, inte bara Sixtens mamma.

Mamma!

Jag tror att jag tidigare berättat att Sixten kan säga "pappa"? Just nu är det väldigt mycket "baba" och "pa-pa" och "Baa!" hela tiden. Veckans läte alltså.

Men idag, när han var jättetrött och jag stod och gjorde välling till honom, kröp han runt mina ben och var jätteledsen och sa "mammamma", mammaaa". Och när han fick komma upp i min famn blev han helt tyst och nöjd. Gullunge! Du kan säga mamma!

Har för övrigt umgåtts mycket med Min mamma de senaste dagarna. Hon bor ju numera i Stockholm, men när hon har semester är hon här. Det är härligt. Min mamma är en av mina bästa vänner. Inatt sov hon här, så vi har umgåtts hela dagen. Vi ska ses imorgon igen.

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Pauline

Först reglerna:
* Svara på alla frågor.
* Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din. (Jag kommer dock inte utmana så många eftersom jag inte vet vilka det skulle vara?)
* Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!


Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
- Lämna tillbaka och låna nya böcker på biblioteket -check
- Rensa garderoben -check
- Hämta nya linser
- Lägga in rentvättade kläder i garderoben
- Komma på vad vi ska äta till middag och laga det

Vad gjorde du för 10 år sen?
Det var sommarlovet mellan 4:an och 5:an. Jag var nyss fyllda 11 år och hade också fått min första mens. Mer minns jag inte?

Ställen du bott på?
0-10 år: Lägenhet i Nässjö med syster, mamma och pappa
10-19 år: 3 olika lägenhet på söder och Torpa i Jönköping med mamma
19-21 år: 3 olika lägenheter på Torpa och Öster i Jönköping med Klas (och Sixten)

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
- Göra min familj ekonomiskt oberoende
- Resa till alla ställen i världen som jag vill besöka
- Skänka stora summor till välgörande ändamål
- Dricka champagne till frukost, nästan varje dag
- Köpa en Diorväska

Jag utmanar: Danielle



Fruity

Jag köpte mig ett nytt Mavalalack idag. Fruity heter det och resultatet ses nedan. Fast det är lite rosigare och mer gnistrande än på bilden. Fint och somrigt tycker jag. Mina ringar är min förlovningsring och dödskallen är från Pilgrim.





Shut down

Nu ska jag faktiskt ge mig, för ikväll iallafall. Det är ju en dag imorgon också. Och jag vill inte ha en till tröttdag, utan vill vara pigg och umgås med min underbara lilla familj. Mina favoritpojkar! Helgerna går så otroligt fort. Men snart har Klas semester i fyra veckor. Det är bra. Nej. Det är bäst!

Så...nu ska jag krypa under täcket och drömma om kläder, väskor och skor.

Puss

Inspiration

Gah, jag borde verkligen gå och lägga mig. Är sjukligt trött efter att ha varit vaken sen kvart över fem i morse. Men jag är fast här framför datorn och kollar kläder och inspirationsbilder. Oh, det pulserar i min modeådra. Jag har mina perioder. Hade nästan glömt bort hur underbart det är med kläder. Just nu är kläder nästan det enda som snurrar i mitt huvud. And I love it.

Luggad

Som så många gånger förr så tröttnade jag en sen kväll på min frisyr. Jag hade utväxt page och fånig utväxt snedlugg. Så när jag besökte toaletten ikväll passade jag på att ta fram  kam och sax. Klipp, klipp, klipp. Nu är jag med lugg igen. Känns så mycket mer Charlotte. Tillochmed den utväxta pagen fick ett lyft. Den ska jag dock göra om till något annat när Hanna börjar skolan i augusti och kan klippa mig igen. Men just nu känns det ändå ganska bra.



Puss!

Loppis

Jag kom tillbaka till stan igår kväll efter nästan tre dagar i sommastugan, på landet. Blev inte så soligt som jag hoppats. Men vi hade det bra ändå. Slappade, gick promender, plockade och käkade massa bär, åkte in till närmsta stad och gick på torget och stan och hade det fint med mamma och Sixten!

   Idag klev jag upp i ottan för att med mamma stå på loppis och sälja av gamla grejjer. Det gick bra. Riktigt bra faktiskt. Så bra att vi kanske ska stå nästa lördag också. Det är roligt också, tycker jag. Hittade en del fina grejjer också, som fick följa med hem. Allt blev ju inte sålt. Men vi skänkte en hel del till Myrorna efteråt också.

   Efter loppisen var jag helt utsvulten. Blev dock mer än mätt när jag tillsammans med Klas, Sixten, Klas pappa och hans vän med familj var och åt middag på Jensen's. Puh, kött och potatis och sedan mjukglassbuffé. Min mage blev svullen som en ballong. Nu har det lugnat sig lite. de senaste dagarna har inte varit någon hälsoresa direkt. Men imorgon är en annan dag? I övermorgon också...

Landet

Nu ska jag och Sixten strax går ner till tågstationen. Han, jag och mamma ska åka ut till sommarstugan. Kommer tillbaka någon gång under fredag. Ska bli skönt att andas lite frisk luft och vara lite avskärmad från omvärlden ett par dagar. Förhoppningsvis blir vädret bättre också, så man kan sola och bada.

Puss


Lilla kråkan

Sixten har fastnat för ett nytt ljud nu, som han upprepar så ofta han kan. Det är ett hest skratt som han gör när han är nöjd med något, tex. när han kryper eller har lyckats ställt sig vid någon hög möbel. Ahh-ahh-ahh-aaaah, låter det ungefär, som en söt liten hes kråka. Och så rynkar han samtidigt på sin lilla näsa. Sötnöt!

Namnsdag

Idag har min Klas namnsdag. Alla andra Klas också för den delen. Men min räknas mest :) Jag hade dock ingen riktig koll utan fick veta det för en timme sen när hans pappa ringde och gratulerade. Jag skämdes över att jag glömt. Men nu tror jag att jag gottgjort det genom att i smyg sprungit och köpt glass som jag serverar med jordgubbar (som Klas pappa iofs. kom med). Nu väntar jag bara på att Sixten ska somna så Klas kommer ut och ser min överraskning.

Puss

Framsteg

Har ju alldeles glömt att berätta om Sixtens senaste framsteg. I veckan lärde han sig krypa! Han låg i startgroparna länge, men nu går det på riktigt. Det går dock fortfarande fortare att åla.

Han ställer sig mot allt han får tag i och det har han gjort i några veckor nu. Han håller sig ofta bara i med en hand och flyttar sig stående mellan saker som står nära. Han har gått alldeles själv med lära-gå-vagn.

De två första tänderna i underkäken har kommit upp och de två framtänderna i överkäken är på väg, verkar det som. Och så har han sagt -Hej! och vinkar hejdå tillbaka ibland, med hela armen. Helt galet vad fort det går ibland. Det är alltid något nytt litet framsteg varje dag. Och det är så fantastiskt att vara förälder och få vara med och se ens barn utvecklas och växa.

 

Några veckor sen, då han kommit på hur man ställer sig mot balkongtröskeln.

 

 

 


Bag lover

Om jag älskar mina skor är det ingenting emot vad jag gör med mina väskor! Jag har så länge jag minns alltid älskat väskor, av alla de slag. Tror jag var max 2 år när jag fick min första handväska. Och när min syster började skolan skulle jag såklart också ha en ny skolväska, jag var 3 år. Sedan dess har intresset bara vuxit och samlingen ökat. Jag har dock rensat i samlingen otaligt många gånger. Alla väskor jag ägt skulle jag omöjligt kunna förvara någonstans och man tröttnar ju faktiskt pga tiden, åldern och de skiftande trenderna.  Men det är vissa av dem som jag aldrig gör mig av med, klassiker som alltid kommer funka. Nu har jag återigen rensat bland mina finingar och gjort iordning i röran som lätt uppstår i skåpet där de förvaras. Jag önskar verkligen att jag hade en större och bättre förvaring för dem, som jag hade i min walk in closet i vår förra lägenhet. Men det är ju inte omöjligt i framtiden. Någon gång ska jag också investera i en riktig dyrgrip...Det kommer nog iofs. dröja, så länge får jag drömma...

Här är de väskor som fick stanna kvar i samlingen efter min senaste utrensning

 

Och här är de väskorna som ska få ett nytt hem. Jag ska sälja dem vidare, imorgon faktiskt.

Min äldsta väska i samlingen, som hängt med sen jag var 8 år kanske. Vi har varit med om mycket tillsammans. Det bär mig emot, men den är för sliten för att använda, är inte riktigt min stil, så jag har ingen glädje av den längre, den får åka till väskhimlen.

    

Här är mina mest älskade väskor som för alltid stannar hos mig. Den paljettdekorerade aftonväskan och jag har varit ute på många galej tillsammans och fler lär det bli. Diorhandväskan är min mammas gamla och den funkar i alla väder, till alla kläder, vid alla tillfällen, jag älskar den! Smålandskassen är min senaste älskling i samlingen och den funkar också till allt. Den är dock ingen ideal festväska pga storleken, men underbar ändå. Diorbagen är också min mammas egentligen, men nu är den i mina händer. Så himla fin. Dessvärre har den trasig dragkedja. Men jag ska lämna in den på restaurering och därefter lär det användas tills den bara hänger i en liten tråd.

Nu är det ordning och reda igen bland mina väskor


Sovstilen

Här om kvällen, innan jag skulle gå och lägga mig, tassade jag in till Sixten för att titta till honom som jag alltid gör. Då fann jag honom sovande såhär. På knä med huvudet inborrat spjälskyddet vid fotänden på sängen. Visst, han brukar böka och stöka i sömnen, men det här var nog den roligaste sovställningen jag sett. Han har börjat sova en hel del på mage plötsligt. Gullungen.

 

 

 


Älskade skor

Fick ett ryck tidigare ikväll att jag skulle inventera garderoberna i hallen. Hade inte riktigt koll på allt som gömde sig där inne. Vi har bott i vår nuvarande lägenhet i 1 år nu, och på den tiden kan mycket komma på villovägar och glömmas bort. Till min stora lycka hittade jag flera par skor som jag glömt bort att jag ägde. Det är ju nästan som julafton när man hittar saker man tycker om som man glömt bort att man har!

Jag bestämde mig för att ha bättre koll på mina skodon i fortsättning och ge några av dem en bättre placering än i en gammal skokartong. Så nu har jag till Klas stora förskräckelse (eller, han vet inget än...) tagit över ännu mer garderobsutrymmen. Då jag hängt upp en förvaring som gör skorna mer lättöverskådeliga. Jag har inte riktigt förstått vad Klas menade när han sagt att jag har många par skor. Men nu är jag kanske beredd att hålla med honom. Jag har dock inte vågat (?) räkna dem. Men jag tycker så mycket om dem allihop (dock fick några gamla par förpassas till försäljningshögen), även om det händer att jag glömmer bort några av dem ett tag...

Vardagslyx

Klas är och träffar några kompisar och lillprins sover för natten. Och jag? Jag njuter av lugnet, handgjorda chokladpraliner, bläddrar i "Fashionista" och planerar min höstgarderob. (I mitt "klädsinne" är jag redan i september ungefär). Sedan ska jag nog göra manikyr pch pedikyr. Det är vardagsslyx för mig.

Idag har jag rensat i garderoben för att få plats för nya höstpraliner.  Har redan tjuvstartat. Köpte nya trosor och en nya grå baskofta i bomull idag. Vill ha en tunn, grå i ull också. Koftor är verkligen användbara.

 

 


 


Puss