Sleep tight

Mjam, nu ska jag ta med mig min man  och krypa ner bland nytvättade lakan och somna gott med lyckan över att jag inte behöver ställa klockan på halv sex imorgon utan istället blir väckt av vår lillprins vid sjutiden. Sovmorgon med andra ord.

90210

När jag och min syster var små, typ 7 och 11 år, så älskade vi serien Beverly Hills 90210! Vi var nog kära i både Brandon, Dylan och David. Och Donna, Kelly och Brenda var ju så coola! Vi fick varsin T-shirt med 90210-motiv på från torget och vi var såå lyckliga! Jag hade en stor bild av Dylan på min och trots att jag hade minsta storleken så räckte T-shirten mig nästan till knäna. Det var kanske inte meningen att någon som bara var ca 120cm lång skulle köpa en sådan tröja?
Tiden gick och jag slutade använda tröjan... För några år sedan började jag tänka på den igen och undra vart den tog vägen. Den borde sitta lagom vid det här laget när jag är drygt 40 cm längre. Härligt 90-talsretro Men den ligger nog långt ner i någon låda i källaren om vi alls har den kvar.
Förstår ni då min lycka när jag av en händelse gick in på Bikbok och fann denna skapelse. Jag var ju bara tvungen att köpa den. Här har vi ju hela gänget. Gänget som jag är uppväxt med. De coola kidsen från Beverly Hills.


Skorskorskor


Jag bara råkade på dessa underbaringar.
Det här var precis sådan jag egentligen ville ha men inte visste fanns.
Jag ser fram emot att gå ut och dansa i dem!
Fast de kommer nog bli använda till mer än utekvällar.
 Åh, gillar dem jättemycket!





Åh, precis sådana här stövlar har jag velat ha jättelänge!
 Tänkte på precis den här modellen när jag var i affären och så helt plötsligt stod de bara framför mig (och log).
Min skogarderob för hösten är räddad!


Behöver jag säga att jag är otroligt nöjd med mina senaste skoinköp? Det här var ovanligt spontant för att vara jag. Två par dessutom!  Hoppas bara att de är lika bekväma att använda som de var i affären.

Accessoera mera

Vilken lyckad shoppingtur det blev idag. Jag fann så himla mycket fina grejer. I'm pleased. Vi börjar med accessoarerna.


Såg den här fina Minimarket-inspirerade hatten på H&M.
Blev dock inget köp på grund av mitt för stora huvud.
..


Nitarmband från H&M's pojkavdelning.
Perfekt.


Greige basker med silverpaljetter. Såå Charlotte!


Skir, puderrosa tygros. För jackan, toppen, håret...

Påfyllning


Sixten hoppar och spexar inne på H&M

I eftermiddags var jag och Sixten på A6. Han var glad och sprallig största delen av tiden innan han blev för trött och vi hade väldigt skojigt tillsammans. Jag har haft sån Sixten-abstinens nu under dagarna jag har jobbat. Har ju knappt hunnit träffa honom. Inte så mycket som jag är van vid iallafall. Men idag slutade jag tidigt så nu har vi hunnit ha lite kvalitetstid.
Har så smått fått börja köpa storlek 92 i kläder till Sixten nu. Vår lille kille har blivit så lång under senaste tiden.
Hans garderob, tro det eller ej, behövdes faktiskt fyllas på med lite nytt inför hösten. Samtidigt är det fortfarande så himla roligt att köpa kläder till honom. Extra roligt är det nu när han har lärt sig några färger. Han vet hur lila, svart, orange, gul och beige ser ut  och han kan säga det också. Ganska ovanliga färger att lära sig först tycker jag? Han är liksom inte särskilt intresserad av vanliga färger som röd, blå och grön. Gul var hans favorit förut, men nu tror jag att det är lila, han pratar mycket om den färgen iallafall. Tur att jag köpte så mycket lila kläder till honom härom dagen. Det här köpte jag idag till honom.


Petrolblå velourbyxor.


Mörkt blå jeans med grå muddar.


Svarta allvädersstövlar till hösten.
Har dock inte provat dessa ordentligt. Bra med öppet köp
.

Trött pyssel

Usch, idag är jag trött och har ont i huvudet. Jag som tänkt göra så mycket här hemma, pyssla och dona, Så typiskt. Jag tar en lugn kväll framför datorn och lilla bärbara. Sorterar i lite lådor och fixar med mina naglar. En jobbdag kvar på veckan...Sen är det helg. Åh, vad mycket mer man uppskattar ledigheten när man arbetar.

Hoppas ni har en trevlig kväll!

Ciao!

Start wearing purple

Var på Lindex idag för att köpa de där velourseten, jag tjatat om. Då fanns inte de gröna byxorna i rätt storlek. Det skulle antagligen komma in fler så småningom, så det får vänta. Så den här gången blev det 3 x lila. Lila är så snyggt och Sixten passar så bra i det. Har inte hunnit prova på honom än, men tror det blir jättebra. Men det finns nog risk att han ser ut som en liten vindruva om han bär alla plaggen tillsammans. Observera att det blev en väldigt ljus bild. Den randiga tröjan är inte sådär mesig i verkligheten.


New blond

Hanna har precis gått och jag sitter här med toppat och nyfärgat hår. Känns härligt med förändring. Det tar alltid en liten stund innan man vant sig. Jag känner nu att jag är nöjd och resultatet är snyggare än hur håret såg ut förut, även om det inte vad var jag tänkt mig från början. Hanna gjorde ett jättebra jobb med slingorna tycker jag. Det är bara färgen som är ovan.
Förut var det nästan platinablont med trist utväxt. Kändes lite platt, tråkigt och vanligt. Nu är det mer...vad ska man säga, lite salt och peppar, smutsblont. Det gillar jag. Fler nyanser och lite roligare och mer naturligt. Dessutom smälter utväxten in mycket bättre. Jamen, det blir ju toppen det här. Känner mig bara snyggare och snyggare...


Före



Efter

Dagens snyggaste

Idag när jag och Sixten gick ut var vi en liten sväng på stan. Hittade dessa skönheter på Scoretts rea. Så jäkla snygga. Och förvånansvärt sköna, trots den höga klacken. Överkomligt pris också. Vi var där precis innan stängning så jag bestämde mig för att vänta tills imorgon. Har ofta svårt att handla på impuls. Har fortfarande inte bestämt mig. Tycker att de är hur snygga som helst och de är i skinn. Det som får mig att tveka är den för mig, höga klacken. Är inte säker på att jag orkar gå särskilt långt i dem. Och så gled min häl upp och ner när jag gick, inte ens hälgrepp löste det...Jag får helt enkelt sova på saken och hoppas att de finns kvar imorgon om jag vill ha dem.




Ett nagellack från Mavala köpte jag iallafall. Jag blev så himla lycklig, för jag fann precis den nyans jag letade efter. Hade bara färgen i mitt huvud, ville ha samma färg som på Sixtens halsband, skimrande rött. Jag blev väldigt förvånad och glad när jag direkt fann färgen jag önskade. Nyansen heter Satin. Blev dålig skärpa på bilden. Min mobilkamera är inte perfekt men den tar åtminstone bilder. Tyvärr är det ingen idé att jag målar naglarna ikväll eftersom jag inte får ha lack på jobbet imorgon. Tårna har jag som synes redan färg på. Men imorgon ska jag nog göra om dem med detta nya läckra lack!

Jag hann inte till Lindex idag för att kolla om de hade de gröna och lila velourseten till Sixten. Kanske hinner dit en sväng efter jobbet imorgon. Hanna ska komma hem till oss och färga och klippa mitt hår. Det ska bli så skönt, för det är verkligen välbehövligt.

God natt

Pysslat

Idag gjorde jag ett försök till lite pyssel. Inget avancerat direkt. Jag ville bara göra ett par jeansshorts. Hade ett par Levi's i garderoben som jag väldigt sällan använder. Så jag tänkte att de skulle vara perfekta att sätta saxen i. Det gick jättebra att klippa, men de blev inte riktigt som jag önskat. Tycker de sitter i tightaste laget runt benen. Hade tänkt mig lite mer lössittande. Förhoppningsvis töjer de sig lite när man har dem på sig. Så jag får gå runt i dem här hemma först.


Före


Efter

Tisdag

Jag har kommit in i det här med bloggandet nu.. Kanske är det på grund av den nya datorn som gör att jag kan sitta vart som helst och skriva? Sen älskar jag att ha en mobil igen som man kan ta kort med. Min förra mobilkamera slutade ju fungera. Då blir det roligare att blogga också om man kan visa lite bilder. Det är ju inte bästa kvalitéen. Men hellre en dålig bild än ingen alls?

Idag har vi haft en lugn, ganska seg dag. Sovit, läst böcker, städat lite och kollat på Drömmarnas trädgård på youtube. Det är Sixtens favorit tv-program. Han är helt frälst av de konstiga små gubbarna. Mest gillar han Macka packa. ska försöka hitta en Macka packa som sjunger, tror Sixten skulle bli alldeles salig då. Jättekonstigt barnprogram tycker jag, mest för att det är så flummigt. Men lite gulligt är det, Sixten älskar det och det verkar helt ofarligt så han får gärna titta.



När Klas kom hem från jobbet hade hela familjen pusskalas


Vi gick utomhus först på eftermiddagen och upptäckte att det var jättehärligt väder och fick lite ångest över att jag inte gått ut tidigare. Men hellre sent än aldrig. Träffade syster en sväng på stan också, det var kul.

Liten sjuk

Det blev inte mycket pysslat igår. Rättare sagt inget alls. Största skälet till det var att Sixten blivit sjuk igen, hade feber och vaknade stup i kvarten. Kändes inte som någon idé att börja på något då. Idag är han lite febrig, snorig och hostig. Så vi stannar hemma idag och vilar upp oss. Kanske blir det pyssel idag istället. Men på Sixtens nivå, tex leka med trolldeg. Det är ju lite kreativt iallafall...

Ciao!

Tvätt tvätt tvätt

Jag och Sixten har ägnat början av dagen till att tvätta. Vi drunknar nästan i tvätt här hemma eftersom hela familjen är så snurrig att vi jämt glömmer när vi har tvättid. Men nu äntligen kom vi ihåg det så nu har jag kört massa maskiner. Trots det är allt inte tvättat än. Måste boka ny tid så snart som möjligt och skriva upp tiden på massa ställen så att vi inte glömmer den.

När vi är klara i tvättstugan ska vi gå ut en sväng. Förhoppningsvis finns dessa plagg i rätt storlek på Lindex. Då ska jag köpa dem till Sixten. Så himla fina färger. Det gröna setet är mörkare i verkligheten.





I eftermiddag har vi dejt med Moa och Julian. Roligt!

Kli i fingrarna

Har kikat runt lite och hittat några nya bloggar Bland annat ellinorak.blogg.se Väldigt pysslig och kreativ tjej. Blev så himla inspirerad! Jag pysslade jämt förr, när jag var yngre, eller för bara några år sen. Och hade mer tid och fantasi? Men nu har min kreativa sida legat i vila länge nog, tycker jag. Ikväll är det dock för sent för att dra igång något projekt. Men imorgon kväll tänkte jag faktiskt avsätta lite tid. Förhoppningsvis finns inspirationen kvar då. Nu ska jag krypa ner i sängen med senaste numren av DV och Mama. Kanske finner jag pysselinspiration för saker till både mig och Sixten?

Ciao!

Kärlek

Bilderna i förra inlägget är tagna med mobilkameran. När jag ändå pluggade in telefonen till datorn så bläddrade jag igenom alla bilder och fann bland annat den här. Sixten, inte ens ett dygn gammal. Världens finaste bebis. Som nu inte längre är en bebis, utan ett barn.


Så liten men ändå så stor på samma gång. Nu har det ju blivit en riktig liten person utav honom. Tycker alltid att han har haft personlighet, men den växer fram mer och mer för varje dag. Sixten har vuxit upp till en glad, busig väldigt omtänksam och kärleksfull liten kille. Han är otroligt social och framåt och väldigt orädd. Han verkar helt enkelt väldigt trygg i sig själv, vilket är bland det viktigaste för mig. Han har ganska kort stubin och kan sätta sig på tvären, men det är ofta snabbt glömt. För det mesta har han glimten i ögat och charmar alla han träffar. Han är den finaste jag känner.

Han pratar för fullt nu. Då menar jag verkligen pratar med ord så att man förstår vad han säger. Självklart pratar han inte alltid helt rent, men han han är uppe i flerordsmeningar nu. Tex kom han fram till mig igår med en plastfisk och sa "Fisken simmar många timmar" (vilket han fått från en sång vi sjunger ibland).

På tal om sånger så är han en riktig sångfågel. Jag tror att han sjunger minst lika mycket som han pratar. Både när han sitter och leker för sig själv eller när han sitter i vagnen och vi är ute på stan. Det är allt från bä bä vita lamm ("bä bä lamm, har du nån lullull?") till björnen sover ("björnen sååver, björnen sååver i sitt lugna bord. Han är inte saaarlig!") till sånger han hittar på själv som kan handla om allt möjligt.

Mamma har sagt att jag jämt sjöng som barn och jag har ju sjungt hur mycket som helst för Sixten ända sen han låg i magen. Jag sjunger säkert ett tiotal sånger för honom varje dag så det kanske inte är så konstigt att han alltid går och gnolar på någon visa? Det är iallafall underbart att höra sitt lilla barn sjunga "binka stjärna dää, ondrar va du ää".

Älskade Sixten, det är en gåva att få vara din mamma.

Sömnig söndag




Testar A's Eee PC, som jag eventuellt ska köpa och pustar ut i soffan med chokladpudding. Har sovit på tok för lite i helgen och på det så har jag jobbat. Trots att det här var en av mina få lediga helger, så slutade detmed jobb både lördag och söndag. Inte likt mig. Tur att jag är ledig imorgon och nästa helg med.
Efter jobbet idag, som idag var äldreboendet så var jag och familjen en sväng på A6 och IKEA. Vi spanade efter köksstolar och annat men fann ej vad vi sökte. Jakten går vidare. Drömmen är ju egentligen sjuan-stolar. Men i brist på massa stålar söker vi något slags substitut...

Helgens bästa och jag tror för min del enda inköp blev denna ljusgrå tröja från Resteröds. Jag är nöjd.


Friday pics

Hittade de här bilderna från gårdagen på Jnytt.se. Hela gänget jag var ute med fastande på bild. Kul! Komiskt att det blev en bild med blondiner och en med brunetter. Men varför tittar jag åt ett annat håll?





Lovely lördag


Jag och Hanna på Twin City

Bloggar från jobbet. Inte mitt vanliga utan mitt extraknäck i butik. Jag trvis här. Roligt, lugnt och alldeles lagom ansträngande jobb efter en utekväll. Var ute med några tjejer från klassen, så himla roligt att träffa dem igen! Längtar efter min ledighet och att sen skolan börjar efter det!
Vi var och åt gott på Twin. Sedan gick vi vidare till O'leary's som hade 24/7-öppet, drack drinkar och dansade. Jag stannade dock inte ett dygn utan fick skjuts hem vid halv ett. Lagom utekväll. Hade roligt men inte såå "roligt" att jag inte orkade gå upp vid kvart i nio idag. Så nu ska jag jobba några timmar sedan ska jag möta upp min lilla familj.

Ciao!

Sommar..

Det var inte igår... Jag är sällan överaktiv med bloggandet och det går i perioder. Under sommaren tycks jag vara ännu sämre på att uppdatera...

Ibland känns det som om dagarna bara fylls av jobb och tråkiga måsten. Vardag och rutin.

Som tur är finns det om man tänker efter alltid små ljusglimtar varje dag trots allt.

Som ett sjungande, bubblande, underbart barn, äta tårta och babbla med vänner och att sova sked med världens snyggaste kille.

Bara tre (eller fyra?) veckors jobb till sedan har jag sommarlov i en eller två vecko! Hurra!

Vad gnällde jag för?