Minnet sviker igen...

När man inte varje vardag har skola eller jobb att hänga upp dagarna på är det lätt att glömma bort vilken dag det är. Därför lyckades jag missa veckans avsnitt av DHW! Får spana på reprisen i helgen, någon som vet när den går? Jag och Klas tittade istället på Babel, som var ganska intressant när man tänker på hur mycket kommunikation betyder för människor, men som för övrigt var ganska seg.

Dagens tips: Salem al Fakir med låten Good Song, man blir grymt glad av den låten, iallafall jag!

Nu ska jag läsa vidare i min bok 101 idéer sovrum, som jag köpte på bokrean idag. Styling för det rummet väntar! Imorgon följer bilder på den och de andra böcker som jag köpte idag och lyckades spränga månadens budget med. Inte varje dag man handlar böcker för 800 pix. Fast jag tycker böcker är ganska försvarbart. Det är ju allmänbildande, eller hur?!

Charlie

Lördagens galej

Silverlack

I lördagskväll stod festligehet på schemat! Efter fördrink -ordenligt blandad Cosmopolitan med alla ingredienser den här gången- hos oss, styrde jag, Klas, Danielle och Anton stegen mot Bongo bar. Var verkligen evigheter sen jag var ute på krogen, med mina mått mätt. Men på ett sätt är det bra, för då uppskattar man det mer, och har roligare? I vilket fall så hade jag väldigt skojigt. Eftersom vi inte hade vin hemma tog jag igen det på krogen, samt med en Cosmo till. (Jag borde lära mig att variera mig, tips på drinkar, som varken är för bittra eller söta, helst mjölkfria mottages tacksamt!) Det var så himla roligt att vara ute med de jag tycker så bra om och träffa en massa personer man inte sett på länge. Jag blev uppdaterad om både det ena och det andra, och det var nästan bara roliga nyheter! Hurra! Roligt att få en massa kramar och gratulationer till vår förlovning också, så här lite i efterhand av både den ena och den andra, tom. av en del jag inte ens kan namnet på. Kvällen avrundades på resturang Gyllene Bågen, där vi åt så mycket att vi fick ta skjuts med buss hem.



Partay!

Hihi, fy bubblan vad roligt det är att bada bubbelbad. Jag blir som ett barn ibland i badkaret, blåser bubblor, "simmar runt" och "dyker" och framförallt så sjunger jag. Nästan alla sånger jag kan, hihi. Dagens confession.

Uj, nu måste jag sätta lite fart. Anton och Danielle kommer om bara en liten timme, ikväll blir det nämligen utgång. Hurra! Äntligen! Tyvärr hade Systemet stängt när vi kom dit idag. Men jag drack ett glas vitt när jag och Klas åt lunch på Amadeus idag. Det var riktigt fint! Gotta change my clothes and make-up.

Ha en underbar lördagskväll!

Charlie

Wasting my time

Hittills har jag ägnat dagen åt att blogga, läsa en mängd bloggar, kolla i en mängd bilddagböcker och dagdrömma om livet och framtiden...Nu, är jag stel i nacken och kall om händerna...Urr..Dags för varm dusch, kanske bad (?) och måla naglarna.

Puss


Semeldagen

Ehm... Dålig uppdatering att skriva om tisdagens frosseri i semlor på fredagen. Men jag ville visa upp våra...eh...fina...men framförallt tokgoda semlor jag och Klas gjorde alldeles själva och sedan bjöd Emelie och Fredrik på. Ok, bullarna hade vi inte bakat, men jag gjorde egen mandelmassa av mandlar och andra hemliga ingredienser och Klas vispade grädden. Sedan satte vi ihop semlorna tillsammans och här är reultatet. Ok, kanske inte världens snyggaste men 100 X godare än de man köper färdiga på kondis, det är alldeles för mycket grädde på dem, och inte lyckas med mandelmassan. Jag som inte är megaförtjust i grädde och lite allergisk mot mandlar, åt en semla i tisdags och två i onsdags :)


SemlorSemla   Emelie och FiddeKalassemla

Drömjobbet

Jag har återigen funnit mitt drömjobb!  Iallafall för en tid framöver! Men den här gången känns det 1000 gånger bättre! Oh!  Min högsta önskan just nu är att jag får det jobbet! Håll åtminstone en tumme för mig?!

Black out

Söndagspinsamhet: Fick total black out i kassan på ICA och glömde pin-koden till Ica-kortet. Försökte två gånger sedan fick jag erkänna att jag glömt koden. Hade 5m lång kö bakom mig. Lagom trevligt.  Men kassörskan var verkligen hur snäll som helst, hon parkerade mitt köp och så fick jag låna telefonen på kontoret och ringa till Klas och fråga om koden. Hon får dagens ros! Är väldigt förvånad över denna händelsen, alltså att jag glömde koden. Har aldrig hänt i hela mitt liv. Jag har ju tokbra sifferminne i vanliga fall. Förvirringen fortsatte dessutom när jag kom till vår port och slog koden baklänges (?!) What's wrong with me?! Jag trodde min hjärna skulle vara pigg och utvilad efter semestern. Men icke. Dessutom har jag otroliga koncentrationssvårigheter. Kan läsa en tidning 10 min, sen måste jag göra något annat. Kollar jag på TV måste jag göra något samtidigt och jag måste ta paus när jag sitter vid datorn. Helknasigt. Diagnos tack?! Stress?

Charlie

P.S. På högstadiet spelade jag och
Danielle i en pjäs som hette Black out. Man kan inte klaga på mitt långtidsminne iallafall.


Lördagsfynd

Här följer bilder med ett axplock av vad jag shoppade i lördags:

  
  

Cara Mia!

Har precis kollat på Melodifestivalen. Måns Zelmerlöv vann mitt hjärta! Har inte varit överdrivet förtjust i honom innan. Men ikväll hade han bästa låten, var tokbra på scen och dessutom kvällens snyggaste! Härligt att han gick vidare till Globen direkt! Brukar inte kolla på Melodifestivalen så jag har ingen riktigt koll på vilka han ska tävla emot i finalen. Men jag tror ändå han slår det mesta! Heja Måns!

Måns






Shopoholic day

Yeez, idag höll jag minsann inte hårt i slantarna. Har köpt massa grejjer. Skulle gärna lägga ut bilder, men självklart dör min kamera när jag är i full gång med att fota fynden, och de andra batterierna var också urladdade. Bilder kommer imorgon när batterierna är laddade igen.
Här följer iaf. listan på vad jag har inhandlat idag. Men bara bra saker har jag köpt.

LOPPIS
  • Röd taklampa till köket
  • Silverhalsband med medaljong med en häst på
  • Blå hjärtörhängen
  • Ärtgrönt glasögonfodral
  • Paljettapplikation till min skinnjacka (hoppas det kan täcka över hålet)
  • Liten guldspegel till hallen
ERIKSHJÄLPEN
  • Mona-Lisa-tavla. Ramen var dock ganska ful, ska införskaffa en i guld, sen ska hon få hänga i hallen
  • Kitshig 50-talstavla med kineser, ser ut som ett barnboksmotiv, ska få pryda köksväggen
TORGET
  • Röda tulpaner
  • Gula krokusar
BLOMSTERHANDELN
  • Fastlagsris/björkris/påskris
INDISKA
  • Randig köksmatta
  • Ganska tjocka ringar till öronen
Jag tror det var allt...Mycket nöjd med min shoppingdag!

Lördag means loppis

Imorgon ska jag och mina kära mor gå på loppmarknad! Så himla roligt och mysigt att göra det med henne. Fast jag borde egentligen inte med min blurriga ekonomi. Men vad sjutton. Det var så länge sen! Jag behöver ju inte köpa något... Men ser jag en turbanmössa slår jag till direkt! Har inte riktigt kommit underfund med hur jag skulle kunna sy en egen... Nu är det dags att sova, så jag orkar upp vid 8-snåret, sen återstår att se vad som väntar imorgon. Sleep tight!

Charlie

Sommarklänning

Kan inte släppa känslan av värme och sol, därför valde jag att ha klänning och bara ben hela dagen (Har varit inne hela tiden). Längtar dock till man kan ha den här och andra fina utomhus!

klänning 4klänning 3
klänning 2klänning



Har inte sytt något idag. Hade dels inget tyg jag kände var helt rätt, dels har jag inte haft tid. Har haft så många tidningar att läsa ikapp, pysslat och annat. Men jag har ju nästan all tid i världen! Imorgon vill jag ha utgång! Är sugen på att klä upp mig och socialisera!

Fredag morgon

fredag morgon


Pling-plong!! Jag vaknar med ett ryck.
-Shit, det är dom som ska komma och kolla våra fönster idag. Helvete!
Hoppar upp ur sängen, hittar inte mina glasögon, letar febrilt efter min morgonrock, hittar den.
Pling-plong!!
Fan, hoppar de inte hinner öppna dörren sjävla! Slänger på mig morgonrocken och knyter den hårt. Hittar glasögonen och öppnar yrvaket dörren.
-Eeh, hej, det är vi som ska kolla på fönstrena.
-Ja, hej, kom in, jag hade glömt, eh, jag låg och sov.
-Ursäkta att vi kommer och väcker dig.
-Oh, det är ingen fara, ehh...
Tre gubbar kliver på och jag går in i badrummet och gömmer mig? Underbart sätt att börja dagen på. Och våran lägenhet ser verkligen ut som en knarkarkvart, usch. Vi hann inte städa särskilt mkt innan vi åkte och nu när vi kommit hem ligger det packning och post huller om buller överallt. Inte direkt något jag är stolt över, och inget jag vill visa upp för främmande människor! Men...hade nog skämts mer om det hade varit någon jag kände... Hur som helst, gick jag ut i köket för att leta efter frukost, och de gick efter ett litet tag... Ingen frukost hemma, förutom thé och skorpor, smör och marmelad. Vi gjorde slut på nästan all mat innan vi åkte och ingen var och handlade igår... Måste göra det idag.... Suck... Min energinivå är inte hög just nu...

Trots det, har jag blivit otroligt inspirerad att designa och börja sy kläder igen! Kan bero på att det var otroligt längesen jag gjorde det. Samt tack vare
Lily of the valley, mina modetidningar som låg och väntade på hallmattan när jag kom hem samt VRTV, där man kan spana in massa visningar från Sthlm fashion week. Mums! Så nu ska jag spana bland mina tyger och se om jag kan hitta något användbart. Är sugen på en ny kjol! Dessutom går det hyffsat fort att sy! Yeah!

14 februari Charlotte+Klas=Sant

Klas, jag är tokkär i dig och älskar dig massa mest! Tack för 3 sagolika år! Hoppas det blir minst 1000 till!


   

Home sweet home?

Nu är jag hemma i kalla, gråa Sverige igen. Har haft en underbar semester med värme, sol, bad, mysiga och roliga utflykter, chill, roligheter, god mat och massa kärlek, så jag håller mig nog upptinad till våren behagar komma hit. Bilder på berg, mina inhandlade treasures och annat kommer så fort vi hittar kabeln som går mellan kameran och datorn.

Blev sjuk på planet hem, så nu sitter jag och fryser, tycker synd om mig själv och känner mig ensammast i världen. Varför håller ingen med mig? Kör jag över folk med mina åsikter? "Alla" verkar ju tycka det iaf. Dessutom känner jag mig helt sysslolös och det är tråkigt att vara tillbaka i verkligheten igen och ta itu med alla "måsten". Typ det enda jag saknade när jag var borta var min säng, Danielle och ok, jag erkänner, att läsa bloggar och surfa (NÖRD) Blä. Jag ville stanna i solen till åtminstone 1:a maj....

Försöker rycka upp mig genom att tänka på följande:

Dagens tips: 
Lily of the Valley som gjorde mig otroligt glad och inspirerad denna gråa, snoriga torsdag. Ta en titt på allt vackert!

Danielle ringde mig förut och berättade en rolig nyhet som jag ska få vara del i. Låter superspännande. Men det är en hemlighet tills vidare. Hihi. Made me happy!

Snart flyttar Danielle och Anton. Vad härligt att ha dem i stan igen! Jag tycker nästan att det är minst lika spännande som de tycker.

I mitten av april, dvs. om två månader får jag en 10:e kusin. Ska bli såå himla roligt med en go liten bebis i släkten igen! Hurra!

Danielle

Danielle är så fin och bra!

Snart åker vi

Om 3 timmar åker vi. Ska bli såå himla underbart och mysigt att fira förlovning och 3 år med mannen i mitt liv. Ska försöka sova i två timmar först. Ciao


Jag och Klas

Klas och jag på party, några timmar in på det nya året!


Packningspanik

Jag avskyr att packa, samtidigt som jag älskar det (eftersom det oftast innebär att resmålet är något man ser fram emot). Men mest är det jobbigt, för det ger mig sådan ångest. Vad ska man ha med sig och vad ska man lämna hemma?! Jag packar nästan alltid för mycket! Pga rädslan att jag ska sakna något hemma medan jag är borta?!

Au revoir tristesse

puerto rico



Oh, om ett dygn sitter jag och Klas på ett plan på väg mot Puerto Rico, Gran Canaria. Loveli. Jag ska glömma allt jobbigt och ångestframkallande i en vecka. Jag ska bara bada, sola, mysa, parta och njuta! När jag återvänder ska det vara vår i Sverige, har jag bestämt! Då kommer allt kännas mycket lättare!

Tack

Tack för att jag har ett jobb

Tack för att jag har en bra lägenhet

Tack för att jag har fina vänner

Tack för Klas

Tack för att jag ska åka på semester med Klas

Tack för min braiga familj

Tack för att jag är frisk

Tack för att jag kan äta mig mätt varje dag

Tack för att jag lever i ett land där det är fred

Tack för att jag är jag och ingen annan


Jag är egentligen tacksam för en massa mer saker. Tänkte bara påminna mig själv (och andra) att livet faktiskt inte är så eländigt som man ibland kanske kan inbilla sig. Bra bot mot tycka-synd-om-sig-själv-stunder.

Januari

Sammanfattning av årets första månad:

  • Jobbade mycket på Confession de två första veckorna på året.
  • Klas och jag hade förlovningsmiddag för våra föräldrar, mycket lyckat.
  • Vi hade också en förlovnings/inflyttningsfest för våra vänner två veckor senare, också väldigt roligt
  • Servitrisernas timmar blev nerdragna, pga gästbrist, plötsligt står jag nästan helt utan jobb och pengar.
  • Går tillbaka och jobbar extra på mitt "gamla jobb", ganska trevligt att återvända, trots att jag tänkte att jag tröttnat. Där är iaf. alla trevliga, inget tjafs med knepig chef och man får sin lön som man ska.
  • Har konflikt med överheten pga. försenad och för lite (!) lön samt obefintligt schema
  • Partajar ganska mycket med Danielle och Ellen. They're so lovely!
  • Beställer en semesterresa med Klas till Puerto Rico, vi drar den 7:e februari.
  • Kommer upp ur svackan, har lärt mig av erfarenheterna och ser positivt på framtiden.
Januari började i ganska högt tempo, som följdes av nederlag jag inte räknat med. Men inget ont som inte har något gott med sig. Jag fick tid till eftertanke. Kom fram till vad jag vill, vad jag behöver, vad som verkligen betyder något och att jag är värd mycket mer än att jag behöver ta skit från någon som inte ens lyssnar på mig. Så trots motgångar i början av året känner jag att jag bara går mot ljusare tider!


Solsken

Charlie