Valborg!

Idag är det Valborgsmässoafton. För bara några år sedan så var det här en högtid man laddade för flera veckor i förväg. Då skulle det festas!  Så till den milda grad. Och det gjordes det också.
Ikväll blir det inga klirrande flaskor som gömts under sängen, inget skrålande på stan och ingen efterföljande baksmälla. Och trots "ljuva" tonårsminnen är jag tacksam för det. Istället blir det grillning på innergården, jag har redan marinerat köttet, med några vänner. Äta får vi väl tyvärr göra inne eftersom det ser ut att bli regn. Men det blir nog trevligt ändå.

Idag fick Sixten sin 5-månadersvaccination. Han satt i mitt knä och jag förberrede mig på stora gråten när sticket kom men istället var hans enda reaktion "ehh-ehh....ehh" och sen log han. Lustig liten prick.

Nu ska vi städa lite, här ser ut som kriget. Förhoppninsvis ligger Sixten nöjd i sitt gym under tiden.

image221


Ciao!

Tisdag

Nu börjar vi äntligen bli lite friskare. Dock hostar både jag och Sixten förskräckligt på nätterna, stackars oss.
På torsdag, när Klas är ledig ska vi nog börja ge Sixten gröt till frukost. Blir ju bara en tesked till att börja med, men det ska bli spännande.
Idag har vi varit på Öppna förskolan, som vanligt på tisdagar. Innan dess gick vi promenad och åt lunch ute. Så underbart sommarväder ute! Jag har äntligen köpt kort till Sixtens namngivning också. Dags att skicka ut dem snart. Ceremonin äger ju rum om en månad.
Nu ska jag fortsätta se Desperate Housewives och äta glass, ingen bra vana.

Ciao

Picknick!

Oh, vilket underbart väder det har varit idag! Sixten har varit feberfri och lite piggare också.  Han är dock fortfarande ganska gnällig men det är ju inte så konstigt när han är lite snorig och hostig. Jag tror att de första små tänderna är på väg också.

Idag var som sagt så vackert väder att man inte kunde sitta inne och uggla. Och frisk luft är bra för alla, friska som sjuka. Så jag och Carro packade matsäck och tog bussen med barnvagnarna upp till Stadsparken. Där hade vi årets första picknick! Härligt!

Jag hade tänkt att göra en fräsch pastasallad att ta med. Men då jag och Klas inte har varit och handlat denna vecka fanns det inte så mycket kul att ha i. Så jag stekte pannkakor i panik samtidigt som jag ammade, lagom galet och stressigt. Var "bara" 10 min sen till mötesplatsen med Carro. Som vanligt med andra ord... Och vad hade hon med sig om inte världens smaskigaste pastasallad med pestosås (!) Men mina pannkakor var också ljuvliga med blåbärssylt. Faktiskt.

Efter smaskandet kollade vi på fåren, getterna och hästarna, det var mysigt. Men Sixten sov i vagnen och missade allt. Han var iallafall tillräckligt vaken för att hinna gunga för första gången i sitt liv. Det tyckte han om! Han var så söt, som en liten blomma i sin solhatt log han förtjust när det kittlade i magen av gungandet. Jag har inte fått många leende de här dagarna när han har varit sjuk, så det var extra härligt. Synd att jag missade att ta med mig kameran.

Febrig skrutt

Usch, vilken skruttig dag det har varit. Sixten har mest bara varit ledsen när han har varit vaken. Och jag har inte kunnat göra honom glad. Det enda har varit att ge alvedon, pussa, krama, sjunga, bära och amma. Men inget har riktigt hjälpt min lilla sjukling. Usch, det här är hemskt, att ens barn är sjukt och man som förälder inte kan trolla bort det. Både jag och Klas är helt ledsna för att Sixten är sjuk och ledsen. Och så vet vi att det kan bli mycket värre än såhär i framtiden. Så det är väl bara att vänja sig. Nu har han somnat iallafall, varm och utmattad. Undrar hur natten blir?

Liten sjukling

Idag skulle Sixten ha fått sin andra vaccination på 5-månaderskontrollen på BVC. Men han hade redan uppåt 40 graders feber! Stackarn. Han har sovit urkasst inatt, eller rättare sagt nästan ingenting, bara varit ledsen och gnällig och varm. Och så har det fortsatt hela morgonen och förmiddagen.

Så på BVC tog vi bara vikt och längd och han växer som han ska. Sköterskan sa att jag absolut kan helamma till han är 6 månader, vilket kändes väldigt bra! Så det blir vaccination nästa vecka istället. Ingen Öppen förskola för vår del idag heller. Sixten orkar antagligen inte det och jag  vill inte att han ska smitta ner de yngre bebisarna. Han är snorig och hostig också. Min lilla lilla skrutt.

Nu sover han iaf. äntligen sött på balkongen. Bra att han kan få frisk luft utan att jag behöver trava runt ute hela dagen. Vi har ju redan varit på en hyffsad promenad idag och ska ut en sväng i eftermiddag med Carro och Isaac också. Nu ska jag nog passa på att vila lite jag med. Blev ju som sagt inte mycket sömn inatt.

5 månader!

Idag blir mitt lilla hjärtegull 5 månader! Kan verkligen inte förstå att det har gått så fort. Det har verkligen varit de bästa 5 månaderna i mitt liv! Sixten har sovit kanonbra inatt vilket var väldigt skönt eftersom jag mår som jag mår. Så jag kände mig faktiskt utvilad när han tyckte att det skulle vara morgon vid kvart i åtta. Då myste vi ett tag i sängen sen gick vi upp och klädde på honom. Nu käkar jag frukost och gullet ligger i sitt babygym och sjunger?  Söt som en chokladpralin är han iallafall i sin nya bodysuit med "Fem myror är fler än fyra elefanter"-elefanten som han fått idag i 5-månaderspresent av mig. Idag mår jag mycket bättre också om än inte frisk. Men jag är på bättringsvägen iallafall! Idag blir nog en softardag. Underbart väder ute, så vi går nog på promenad lite senare.

image219


Puss

Snor

Innan jag hann bli friska från min förra förkylning åker jag på ännu en... Plus att luften är full av pollen och jag är allergisk. Såå segt. Känns som hjärnan är fylld med snor och jag kan inte tänka klart. Hatar att må så här. Nu är Klas hemma iallafall och det känns himla bra. Fast han är helt slut efter helgen och har massa träningsvärk av skidåkningen. Stackarn. Fast mest synd är det nog om mig. Ska gå och lägga mig tidigt ikväll. Typ alledeles strax. Ska dricka massa vatten och sedan bädda ner mig under täcket och läsa mig till sömns. Imorgon ska jag må bättre!

Puss

Leende guldbruna ögon

Har aldrig sett någon vara vackrare än Sixten när han ler, så jag måste dela med mig av detta lilla solsken. Han var hur glad som helst när vi var ute på promenad idag. Vilken långpromenad sen, från kvart över elva till kvart över fyra. Visserligen inkluderade det en lunch och lite strosande i affärer, men det var gott om motion också. Så idag har vi varit mycket mer aktiva än igår, vilket känns väldigt bra. Jag har tillochmed inhandlat en ny outfit för nästa lördag, då jag och Danielle ska gå ut. Jeez, vad roligt det ska bli! Just det, sova var det jag skulle göra. Är antagligen den enda i Jönköping som tänker göra det nu. Full rulle på stan!



image218

SM-GULD!

Som den Jönköpingsbo jag är så måste jag bara jubla här på bloggen över HV71's seger ikväll mot Linköping!!Såg den här matchen med pappa, farmor och farfar. Jag som inte är någon sportfantast i vanliga fall, men jäklar vad taggad och nervös man var! Och var glad jag blev när den avgörande pucken gled in! Hurra hurra hurra, vad Hv71 är bra! Vi råkade skrika så högt av glädje att Sixten vaknade, oopss...men nu sover han igen. Enda nackdelen med segern är att jag antagligen inte kommer kunna sova något inatt. Eftersom jag bor mitt i stan så är det här folk åker runt i sina bilar och tutar som idioter. Festligt, javisst. Men inte hela natten. Imorgon är det babysim. Ska försöka sova nu så jag orkar upp vid 7.




image216

Ensamstående

Från och med idag till på söndag provar jag på livet som ensamstående mamma. Klas är i fjällen med jobbet på "konferens". Det började inte särskilt bra. Jag vaknade med feber och var öm i hela kroppen. Som tur var är min son en ängel och efter en alvedon och tupplur bredvid Sixten kändes det bättre. Känner mig inte tip-top men febern är borta och jag och Sixten har bara haft en softardag. Gick bara på en liten promenad nyss för att posta ett paket (Tradera, såklart) och köpa frukost till imon.

Snart kommer Danielle hit en liten sväng och förhoppningsvis rycker upp mig. Det ska bli roligt.

Imorgon ska jag måp bättre, har jag bestämt.

Puss

Sitta


image214

Förutom att rulla så är sitta ett av Sixtens nya intressen. Han är dock inte såå stadig än. Ovan ser ni iallafall bildbevis på att han kan sitta upp själv utan stöd, åtminstone några sekunder. Han föll mjukt i sängen. När han är på golvet måste man passa noga. Idag när vi skulle till Öppna förskolan lät jag honom sitta upp i vagnen också, var ingen lång sträcka vi gick och han verkade verkligen tycka om att sitta upp och se omvärlden lite mer. Men det känns för tidigt att skriva i "Mitt första år" att han kan sitta redan. Han får bli lite mer stabil först ;)

image215


Min helg

Fredagskvällen spenderades med snack  och filmmys med Danielle hemma hos mig. Ett glas vitt (Sixten sover hela nätter numera) och popcorn satt fint också. Riktigt mysigt.

Det enda jobbiga med att vi var upp till 01 var att jag gick upp 06 imorse. Anledningen var att jag och mamma skulle sälja på loppis. Det gjorde vi också. Skönt att bli av med lite grejer. Och så roligt att spendera hela förmiddagen med mamma! Saknar henne så nu när hon bor i Stockholm, men nu är hon här över helgen. Sixten fick stanna hemma med Klas, han hade nog kommit bort i röran annars, haha.

Lite konstigt att vara ifrån Sixten i hela 6 timmar. Men samtidigt bra att han och Klas får lite egen tid tillsammans. Brösten expanderade dock till DD, kändes det som iallafall. Men det löste ju sig när jag och Sixten träffades igen. Var lite orolig för mjölkstockning där ett tag...

Tro inte att jag fick komma hem och lägga mig och vila efter loppisen. Oh nej, Klas yngsta bror fyllde 10 år idag så nästan direkt efteråt åkte vi för att fira honom. Vi käkade massa tårta och byggde med lego. Åh, jag älskar lego!  Sockerchockade och om möjligt ännu tröttare kom vi hem vid 18-tiden. Vi hade bestämt att vi skulle ha myskväll efter att Sixten somnat. Sixten var supertrött och somnade nästan direkt vid 20. Jag skulle bara kolla min mail, som var fylld av Traderameddelanden. Sedan blev jag väl sittande med lite annat och Klas somnade ganska fort i soffan, där han sussar sött fortfarande. Så jag blev sittande vid datorn ytterliggare några timmar...

Imorgon ska vi på middag hos min farmor och farfar, de fyller 75 resp. 85 nu i april. Värt att firas! Och så ska vi försöka hinna planera det mesta av Sixtens namngivning/namnkalas/istället-för-dop-galej

Nu ska jag  borsta tänderna, väcka min man med en kyss och släpa in honom i sovrummet...

Hoppas ni har en trevlig helg!

Puss

Like a rolling stone

Sixten har verkligen övat upp konsten att vända på sig nu. Han har ju kunnat det ett tag, vände ju sig för första gången från mage till rygg när han var 2½ månad och från rygg till mage när han var 3½ månader. Då gjorde han det bara då och då, när han var mätt och utvilad. Men nu hinner man nästan inte lägga ner honom på golvet innan han börjar vända sig, och vända sig igen. Innan visste man exakt var man hade honom, där man hade lagt honom. Men inte nu. Så det gäller att passa nogrannt när han ligger på skötbordet nu. Dessutom  har han kommit på att man kan förflytta sig ganska bra när man ligger på mage genom att dra sig fram med armarna, så han ålar på ganska bra även om tekniken inte är förfinad än. Men som förälder blir man så stolt för minsta framsteg som ens barn gör.

New haircut

Jag är förkyld och sliten, därav vinkeln och suddigheten på bilden. Bättre bild kommer när jag är kryare. Men ni ser ju längden iallafall. Kort. Kortare än vad först tänkt. Nu känns det dock helrätt! En 20-tals page. Snyggt, lättstylat, lättskött och Sixten kan inte hänga sig fast och tugga på det. Kan det bli bättre?!

image213



Mamma make-over

Idag ska jag gå och byta frisyr. Översta fotot är taget klockan 6 imorse. Oh, så pigg och fräsch. Det långa barret ska av för att ersättas med en chic page. Kanske lite à la Nicole Richie? We'll see. Härligt med lite förändring till våren iallafall. Nu har jag precis ätit frukost och ska gå och väcka mitt lilla gryn för att klä på och ge mat. Sen är det dags att gå. Ska vara hos Hannah som ska klippa mig redan 08.45. Bild på resultatet kommer nog i eftermiddag/kväll.

image212
image211

1-årskalas

Idag fyllde min yngsta kusin Lea 1 år. Hon hade kalas och jag var där med Klas och Sixten förstås. Det bjöds på goda smörgåsar och 3 sorters tårta. Mycket trevligt. Sixten och Lea tittade storögt på varandra. Det skiljer ju mer än 7 månader på dem och det är mycket nu. Men när de blir lite äldre tror jag att de kommer ha hur kul som helst tillsammans.

image210


Jag och lilltroll innan kalaset. Lika?

Oh night

Jag och Klas somnade framför TVn och vaknade för en liten stund sen. En klassiker. Vi bakade kladdkaka tidigare som blev hur god som helst. Eller rättare sagt, Klas bakade och jag slickade skålen.

Det här är verkligen inte rätt tid för mig att vara uppe, inte med den dygnsrytmen Sixten har med natt 20-07, vilket betyder att jag också går upp vid den tiden. Men det är lite mysigt att sitta uppe alldeles själv och uggla framför datorn. Har spenderat X antal timmar framför Tradera, som vanligt. Usch, det är verkligen vanebildande. Men såå roligt och spännande.

Nee, det är nog dags att krypa ner i sängen nu. Ska läsa mitt nya nummer av ELLE interiör som jag fick i fredags och inte ens hunnit öppna ännu.

Imorgon blir det en tur runt Munksjön med Carro och kidsen.

God natt gott folk.

Daddy

Lillprins sover sött. Jag och Klas har bjudit hit våra pappor, vi dricker öl och ska nu spela sällskapsspel. Hur ofta händer detta? Inte ofta. Men riktigt trevligt. Ha en fin lördag natt!

Puss

Sötgröt

Många inlägg på samma gång, får ju passa på när tid finnes. Nu har Sixten vaknat efter flera timmars sömn i vagnen. Han är världens sötaste gosmos nu. Varm och rosig om kinderna. Sitter i mitt knä och vill trycka på tangenterna. Han verkligen älskar tangentbordet.

Skulle gått på vårpromenad med Daniell idag, men våra tider krockade tyvärr. Får bli en annan dag. Jag och Sixten gick istället och hälsade på min syster på hennes jobb, Olgas mumma. Så mysigt där. Drack thé och åt bulle. Köpte med mig thé hem också, "Mors lilla Olle". Svart thé med hallon och blåbär smak. Och mörka chokladpraliner. Mums. Har inte gillar mörk choklad tidigare. Men av någon anledning har min smak ändrats till det "vuxnare" hållet. Haha. Snart föredrar jag väl rött vin framför vitt också. Kaffe har jag dock lovat mig själv, dyrt och heligt att aldrig börja dricka.

Nu är det dags för lite babyvård, meaning blöjbyte och amning.

image209
Sötgröt, morgonmyser i min säng.


Ciao

Som ett brev på posten

Idag kom P.op-jeansjackan. Superfin! Ska ta det lite lugnt med Tradera-shoppingen nu. Eh, försöka iallafall. Har några auktioner igång som jag verkligen vill vinna, men itne till vilket pris som helst. Skulle haft köpfri månad i april men införde regeln att internet och loppis var undantaget. Kanske inte så lyckat... Bättre lycka nästa månad? Sixten är iallafall toksöt i den svarta dressen och kommer vara så tuff i jeansjackan i sensommar/höst.

image208




Läckert mos

Visst ser det ganska gott ut? Mycket finare färger, former och mer inbjudande än barnmatsburkar i alla fall. Majs - och broccolipuré. Det är dock några veckor kvar till Sixten ska få smaka på dessa delikatesser. Blir intressant att puréa kött och fisk sedan. Majsen och broccolin stänkte ner halva köket, inklusive mig när jag stavmixade dem. Men det var roligt ändå :)

image206

Ej sikke lej

N[gon som vet vad det betyder f;rresten_ Ber'tta g'rna det d[.
Har iallafall f[tt Ej sikke lej/bodysuiten idag. Storlek 74 men den var redan lagom i storleken! O det var Molobyxorna ocks[. Sixten var s[[ gullig i dem. Det 'r han iofs. alltid! Danska storlekar 'r lite konstiga tycker jag, var;fr 'r de mycket mindre i storlekarna_ "r danska barn s[ sm[_
Hmm, vet inte vad som h'nt med tangentbordet. Hoppas ni kan l'sa 'nd[. Skriver mer n'r problemet 'r [tg'rdat. Tr[kigt. Jag som var s[ bloggsugen. Hittar inte kabeln till kameran, s[ det blir inga bilder heller. Tyv'rr.

Idag har jag tr[nat och lagat majs /och broccolipur=e

Puss

Våfflor

Idag har vi varit på Öppna förskolan och ätit våfflor. Eller jag och Carro åt, inte kidsen. Det lär dröja innan Sixten får smaka på sådant. Kombinationen barn+socker är ingen hit tycker jag, vill skjuta på det så länge det bara är möjligt.

Vi brukar aldrig vara på Öppna förskolan på onsdagar, utan bara tisdag eftermiddagar. Då är det bara verksamhet för barn mellan 0-6 månader. Men på onsdagar är alla åldrar välkomna, så idag har vi träffat många 1-åringar. Var roligt att träffa lite större barn, så man kan se vad man har att vänta. Sixten var ganska fascinerad av barnen som kunde springa runt. Det var en del pappalediga killar där med, också roligt att se tycker jag. Kul att inte bara träffa andra mammor heller, kan lätt bli lite för mycket snack om förlossningar och såriga bröstvårtor, haha.

Tror inte att pappor som inte är hemma själva något med sina barn inser vad dem missar, förrän det är försent. Tyvärr. Därför är jag väldigt glad att Klas ska vara hemma ett halvår med Sixten från augusti, samtidigt som det känns lite vemodigt, för jag skulle vilja vara med Sixten hela dagarna, hela livet.

Byxleverans

Idag kom Sixtens Molobyxor som jag vann på Traderaauktionen. Skicket  överensstämde med det jag förväntade mig. Väldigt fint skick, ser bara ut att vara tvättade två gånger. Så nu är jag riktigt nöjd. Ska bli spännande att få jeansjackan och heldräkten också. Här är de coola brallorna. Kommer passa såå bra till alla hans svarta t-shirts han har i stl 74. De är alltså lite stora ännu. Han kommer nog ha vuxit i dem om en månad skulle jag tro.

image205

Projekt barnmat

Om några veckor är det dags för min lilla guldklimp att börja smaka på riktig mat. Tänkte börja när han fyller 5 månader. Man får börja redan när de är 4 månader, men det funkar så bra med amningen att det inte finns någon anledning att börja nu.
   Jag har hela tiden haft ambitionen att laga all Sixtens mat själv så att han ska slippa de enligt mig ganska läskiga barnmatsburkarna. Visst, på resa och liknande är det ju jättebra, men så mycket hemlagat som möjligt vill jag att han ska äta. Samt att det ska vara ekologiskt i den mån det går, finns ju tyvärr inte alltid ekologiska alternativ i mataffären.
   Nu i helgen började jag därför att tillaga de kommande smakportionerna för att ha ett litet lager att frysa in. Jag har hittills gjort morotspuré och palsternackspuré, vilket du kan se på bilden nedanför. Det var riktigt roligt faktiskt och smidigt med, när man kom igång. Så nu har jag ett litet lager med 38 smakportioner. Jag hoppas verkligen att jag står fast vid min ambition och inte blir lat och går över till burkar. Hemlagat känns mycket bättre, för då vet jag vad han får i sig och det verkar mycket godare än burkar också. Gillade faktiskt båda puréena när jag smakade. Ska försöka hinna laga potatispuré och broccolipuré i veckan.
image204


OBS! Jag klandrar absolut inga föräldrar som ger sina barn burkmat istället för hemlagat. Men det här är det val som känns rätt för oss.

Tradera freak

Tradera är min nya hobby!
Har på två dagar vunnit tre auktioner:
*Polarn och pyret jeansjacka till Sixten
*Molo stjärnbyxor till Sixten
* Ej sikke lej bodysuit till Sixten
Nu väntar jag bara på leverans och hoppas att skicket överenstämmer med beskrivningen. Då blir jag superglad!

Jag har lagt upp egna auktioner också, Sixten har ju hur mycket kläder som helst och man får mer pengar för kläderna på Tradera än på Loppis. Dessutom är det hemskt spännande med auktion, både att köpa och sälja.

Men nu ska jag stilla mig lite, iallafall när det gäller budandet. Ska se hur grejjerna jag har köpt ser ut först.
Ska nog dock gå igenom Sixtens urväxta kläder igen och se om det finns något mer jag kan sälja på Tradera.

Second-hand är verkligen toppen på alla sätt och vis tycker jag. Det är bra för plånboken, miljön och babyns hud (eftersom kläderna är tvättade är de läskiga kemikalierna borta)

Puss