Cocktailparty

I lördags var jag på förfest med cocktailtema. En variant på tentafesten. Då såg jag ut såhär. Det är roligt  med temafester tycker jag, då anstränger sig alla lite extra. Hur ofta lockar jag håret annars? Tyvärr glömde jag att fota mer under kvällen. Jag antar att bubblet gjorde sitt till. Jag hade kul, trots att jag var extremt trött  och att jag cyklade omkull på vägen hem, så bjöd kvällen på mycket dans, skratt och gudomliga pannkakor.



Sånt jag gillar

När inte Spotify hänger sig så lyssnar jag massa på Regina Spektor ikväll. Fy fasen vad bra hon är.
Kanske dags att krypa ner mellan nytvättade lakan nu. Det är en så himla skön känsla.
Imorgon väntar hotellfrukost med vänner. Fint. Jag gillar frukost och jag gillar mina vänner. Dubbelt fint.



Fredagsmys

Idag har vi haft fredagsmys hela dagen. Jag och Sixten har varit lediga tillsammans idag och pysslat, lekt och myst här hemma. När Klas kom hem från jobbet gick vi en sväng på stan tillsammans hela familjen och uppdaterade våra garderober litegrann. Efter vi nattat Sixten så bullade vi upp med godis och Ramlösa till "Benjamin Button". En fredagkväll i min smak. Jag älskar att hänga med killarna i mitt liv!
Imorgon blir det tentafest med bästa klassen. Det ska blir roligt, det var längesen nu! Jag gillar verkligen kontrasterna i mitt liv. En perfekt blandning. Familjeliv kryddat med party. Why choose, when you can have both?

Finito

Ah, vad skönt, nu är gerontologikursen avklarad. Sista seminariet idag. Nu är jag ledig till på tisdag. Då börjar patofysiologin. Det ska bli roligt med en kurs som är mer konkret och mer att bita i. Nu blir det fem intensiva veckor, men det ser jag fram emot! Men till tisdag ska jag slappa och ha det gott! Imorgon har jag och min älskade unge en ledig dag ihop, bara han och jag.

Färdig?

Jag tror att jag är färdig med hemtentan nu. Äntligen. Den fick ligga på is ett tag när jag var sjuk. Idag tog jag tag i den och nu tror jag bestämt att jag är färdig. Jag ska bara låta min mor läsa igenom den först och tycka till innan jag skickar in den. Tycker att det är bra att få en annans åsikt., lätt att bli blind när man stirrar på sitt eget arbete. Skönt att vara färdig två dagar innan den ska vara inlämnad iallafall. Samtidigt svårt att släppa tanken på den. När är man egentligen färdig? Man kan ju sitta och skriva, pilla och fixa med något i en evighet. Jag antar att det helt enkelt bara handlar om att släppa lite på prestationsångesten, sätta ner foten och tro på att man har gjort ett jättebra jobb och sedan vara nöjd med det.

Nu ska jag äta lunch!

Ny energi

Nu...nu tror jag att jag vågar säga att jag är på fötterna igen...Nästan iallafall. Det är bara svårt att få i mig tillräckligt med mat, får äta många och små portioner istället.
Idag har vi haft en fin dag.
Jag och Sixten har fnissat mycket ihop. Det blir verkligen bara roligare och roligare att vara med honom. Som en liten kompis.
Vi har varit ute och gått mycket, städat här hemma och fixat överraskningar.
Bidim bim bim. Nu vill jag att min man ska komma hem.
Puss

Guldkorn

Okej...allt var inte skit idag...
Det var mysigt att vakna bredvid Sixten, krama honom och höra honom mumla "god morgon"...
Vi var ute en sväng också både på för- och eftermiddagen och lekte i det härliga vädret. Det var fint.
Vackert var det också att se mitt rosiga barn somna sött med svettlockigt hår över hela kudden...
Så, allt var inte skit. Jag tror varje dag, även om de inte är ens bästa, har små guldkorn som dessa, det gäller bara att inte tappa bort dem i all sörja.


Skit

Det var visst fel av mig igår att säga att jag mådde bättre. På eftermiddagen kallsvettades jag och var yr, och på kvällen låg jag helt matt i soffan, illamående igen.
Idag är inte bättre, idag har varit en av mina sämsta dagar på länge. Idag har allt bara gått fel och känts trist. Blä. Det enda som är bra är att den här dagen snart är över. Imorgon är en annan dag...

Vinterklädd

Nu något annat än sjukdomar. Så här ser Sixtens vinteroverall ut. Här ser den iofs. ganska snorgrön ut, men den är egentligen ljusare limegrön med litet rutmönster. Vi hade köpt en svart Fix-overall från Lindex först. Men sen hittade jag den här på Stadium. Den verkar mer slitstark i tyget, lätt att röra sig i, är vind- och vattentät med tejpade sömmar och "andas"-material. Jag tycker också att det är roligare med färg istället för svart då syns han ordentligt i vintermörkret. Jag tycker att den är jättesnygg, men det viktigaste är att den är praktisk och verkar hålla för massa bus och lek!


Det är tråkigt när föräldrar klär sina barn i ömtåliga kläder som tunna strumpbyxor och små pälsjackor när de ska till förskola och lågstadiet, som hindrar dem från att leka som de vill. Inte särskilt kul att stå på skolgården och titta på när de andra barnen leker för att man inte får smutsa ner sina fina kläder. Sådana eventuella kläder tycker jag ska sparas till fina kalas eller tillåtas lekas i.

God morgon

Ja, den här morgonen känns äntligen ganska god. Känner mig hyfsat repad nu...
Fast en konstig sak, när jag var magsjuk försvann förkylningen, och nu när magsjukan är borta är förkylningen tillbaka. Tog den bara en paus och låg och lurade någonstans eller märkte jag inte av den för att magsjukan gjorde mig så dålig? Jaja, snart ska väl förkylningen vara bortblåst den med... Ska försöka få i mig lite mer mat idag, även om aptiten inte är den bästa än och så ska jag se till att gå ut och få lite frisk luft.
Hoppas ni mår bra!

Min tur, eller...otur

Det här har blivit en sjukdomsblogg känns det som...
Sixten magsjuka var inte pga av hans förkylning, för igår blev jag också sjuk. Väldigt sjuk. Det var längesen jag mådde så fruktansvärt dåligt... Idag har jag varit helt darrig, yr och svag. Börjar repa mig lite nu. Fått i mig en banan, ett äpple och vatten...

Till på köpet smittade jag och Sixten även min mamma. Det känns nästan ännu värre än att vara sjuk själv. Hoppas du mår bättre snart mami! Hoppas jag inte smittade mina vänner i skolan...

En ytterliggare hemsk sak är att det idag är Klas födelsedag! Här sitter jag rufsig i pyjamas i en stökig lägenhet och väntar på att Klas och Sixten ska komma hem från jobb och förskola (Sixten var helt kry igår så han fick gå till förskolan idag). Egentligen skulle jag suttit här proffssminkad, nyfriserad i en tiptop lägenhet med Klas önskemat på spisen och massa fina presenter till min älskling. Jag fick ställa in både make-up och frisör eftersom jag knappt kunnat stå på benen, ännu mindre gå ut.
Klas säger att det inte gör något, men detta ger mig grym ångest. Jag vet att jag inte kan rå för att jag är sjuk men jag hade inte velat ha en så här tråkig födelsedag. Håller bara tummarna för att inte Klas också blir sjuk... Jag vet iallafall att så fort jag blir frisk ska jag gottgöra honom tusen gånger om.

Grattis på födelsedagen hjärtat, jag älskar dig!

Liten sjuk

Jag tror inte det är magsjuka Sixten har. Snarare en reaktion på att han är förkyld. Små barn kan ju reagera med att kräkas vid en vanlig förkylning. Han slutade iallafall kräkas i förmiddags. Men sen fick han feber så han har inte varit kry alls idag mitt lilla gryn. Det gick i vågor, vissa stunder var han pigg och sig själv och sedan bara kollapsade han i mitt knä... Stackars liten... Vi har under största delen av dagen varit parkerade i soffan med böcker och Bolibompa. Bästa mormor (Sixtens mormor) kom hit iallafall och det gillade han. Det var bra för då han jag gå en sväng, och uträtta lite ärenden.

Sixten var bättre nu på kvällen men ska självklart inte gå till förskolan imorgon. Istället får han vara hos mormor imorgon som ändå är hemma då. Själv ska jag ha föreläsning och filmvisning med efterföljande grupparbete. Jag tycker det är kul att plugga, men är inte den här kursen slut snart?!

Sjukstuga

Det blir nog inte mycket med mitt skrivande på hemtentan idag. Sixten har kräkts en gång i halvtimmen sen halv fem i morse. Så nu är både han och jag sjuka... Lagom roligt att pyssla om ett spysjukt barn samtidigt som jag själv snörvlar och hostar upp mina lungor. Så är livet och det är bara att uthärda. Det är merst synd om Sixten som behöver kräkas, usch, mitt lilla hjärta. Han är iallafall vid gott mod mellan attackerna. Jag hoppas vi kan sova lite snart, både han och jag är jättetrötta...
Tur iallafall att Sixten har världens bästa mormor som kommer hit senare och sällskapar med oss och kan ta hand om Sixten en stund så jag hinner plugga litegrann.

Tjenixen!

Blandlack

Jag satt tidigare ikväll och skulle lacka naglarna. När jag skulle välja färg ville jag ha ett mörkgrått lack. Det hade jag dessvärre inte. Däremot hade jag ett svart lack och ett i silver. Kort sagt så hällde jag över lite svart lack i silverflaskan och skakade, och vips, så hade jag plötsligt ett perfekt mörkgrått metalliclack! Det var roligt att blanda lack och få en "egen" färg. Prova själv, vettja! Man kan ju testa att blanda vilka färger som helst, kul med förnyelse. Jag tror det är att föredra om lacken är av samma märke, mina är Mavala. Good luck!


Måndag

Redovisningen gick bra idag. En etapp avklarad. Ska försöka slutföra min individuella examinationsuppgift i kursen, imorgon. Så kan jag ta det lugnt sen, förutom uppgifterna som vi gör på skolan, tills kursen är slut på torsdag nästa vecka. Det vore fint!

Kände mig piggare idag på dagen och var förbi Gina en sväng och köpte dessa finsaker.

Mjuk bomullströja med underbara puffärmar.

T-shirt med perfekta lösa passformen.

Är dock lite fundersam om nitarna.

Jag ska sova på saken.

Svarta smala jeans. Precis vad jag ville ha och behövde.


Nu har dock förkylningen brutit ut med ny kraft igen. Skit. Jag som hade velat pyssla här hemma, greja och dona.
Måla naglarna ska jag nog orka iallafall.




ajronik

Vad härligt, nu har snorandet kompletterats med hosta, svid i halsen och ont i kroppen. Känner mig verkligen laddad för muntlig redovisning i skolan i eftermiddag. Kan inte bli mycket bättre! Ja, det skulle ju sitta fint med lite högre feber förstås...

Hoppas ni mår fint iallafall!

Snoriga tankar

Jag har blivit sjuk. Misstänkte att det var influensan men det är nog bara en vanlig förkylning. Inte så bara egentligen, känner mig ganska matt, jävligt snorig och trögtänkt...Fördelen är att man får ligga i soffan under filt, äta godis och somna tidigt..

Idag tog vi, trots mitt tillstånd, äntligen tag i vårt källarförråd. Medans mamma var barnvakt plockade vi ut allt, delade upp i slänga, skänka, spara och bar sedan tillbaka det som skulle vara kvar och ordnade det mer lättöverskådligt. Det var sannerligen välbehövligt och skulle helst gjorts igår. Men nu är det klart, så när som på att skicka iväg saker vi ska skänka, och det känns så himla bra. Det känns som en sten fallit från mitt hjärta.

Dags att gå och lägga sig tror jag. Det känns så skönt att ha kommit över den där känslan att man är en looser om man inte hittar på något särskilt en lördag och sedan går och lägger sig tidigt, som jag ofta kunde känna när jag var yngre. Tvärtom gillar jag att ha kvällar då jag bara kan pyssla här hemma eller som ikväll, bara ligga i soffan, äta godis och titta på diverse tv-program.

God natt kära ni!

Heta stunder

Det märks på mig att det börjar bli höst, genom min thékonsumtion. Jag avskyr kaffe, har alltid gjort och kommer antagligen alltid göra. Jag dricker thé istället. Fast verkligen inga stora mängder. En kopp här och där om man fikar eller så. Undantaget är hösten. Då värmer jag mig gärna minst en gång om dagen med en kopp. Fast jag gillar inte när det är sådär rykande hett. Jag vill hellre ha det nästan ljummet... Fruktigt eller kryddigt vill jag ha det. Inget annat i, mjölk, socker och honung undanbedes. Just nu sitter jag och väntar på att min kopp med den röda, kryddiga blandningen "heta stunder" ska svalna så jag kan dricka det.

På tal om thé så var jag lite orolig att det missfärgat mina tänder. Jag var nämligen hos tandläkaren idag. Men hon gav mina tänder beröm och sa att de var jättefina och att jag skötte min munhygien utmärkt. Det var ju uppiggande!
Annars har jag mest varit hemma och sysslat med skolarbete idag.
Jag ger mig själv och mina studier idag nästan väl godkänt. Jag skrev mer än vad jag tänkt och är ganska klar över vad jag mer ska skriva i min uppsats/hemtenta eller vad man ska kalla det.
Kom dock på att jag även har ett grupparbete jag skulle skriva lite egna tankar om tills imorgon. Så det ska jag sätta mig med nu.

Hoppas ni har en fin måndag kväll!

Höst


På väg till skolan.



Tur att jag ibland blir påmind i kommentarerna om att uppdatera. Det är också väldigt roligt att få veta att det finns de som vill läsa även om bloggen mest är för min egen skull.

Så, nu har höstterminen kickat igång igen. Dags för nya friska tag. Jag gillar början av hösten av den anledningen, att det blir en slags nystart. Ny kalender med blanka blad i väntan på att fyllas.

Det är roligt att vara tillbaka i skolan igen. "Täffa kompsarna" som Sixten säger, igen, är roligt, likaså att lära sig nya saker! Vi har börjat läsa en ny kurs, gerontolgi (läran om den äldre människan) som jag skriver hemtenta i, i detta nu. Faktiskt mycket mer intressant än vad jag trodde. Men jag längtar till Patofysiologin (sjukdomslära) som vi börjar med snart.

Sixten har börjat på ny förskola, det har gått lika bra som första inskolningen. Det är en sån lättnad att veta att han trivs och har roligt om dagarna. Men vi har också mycket tid tillsammans då den här kursen inte har varit särskilt tidskrävande. Han är så himla rolig att vara med nu. Fylld av fantasi och humor. Sixten är ganska envis och har mycket egen vilja och har börjat lite med "kan själv", så visst blir det övningar i tålamod ganska ofta. Men för det mesta har vi det skojigt och mysigt ihop.

Jag försöker också få in en fungerande rutin med regelbunden och varierad träning, det har gått bra hittills. Jag vill bli starkare och piggare. Och det viktigaste, det är roligt! Dans och styrketräning är det som lockar mest just nu. Har investerat i halvårskort på Friskis nu, så nu ska jag nog komma iväg!

Det är som sagt roligt med höst. Men med plugg, lämna-hämta, middag, träning och så tid för kärleken, familj och vänner så har bloggen blivit lite bortprioriterad. Men jag kommer säkert snart med nya friska tag även här.

Ett av mina senaste favoritköp. Fantastiskt koppar med Stig Lindbergs "Fallande löv".
Passar särskilt bra så här på höstkanten att dricka apelsinthé i.