1:a advent

Glad första advent!

Ahh, jag älskar den här tiden på året. Julmånaden. Jag lider inte alls särskilt mycket av julklappsstress och ångest, som många andra tycks göra. Jag njuter av hyacinther, glögg, pepparkakor, adventsstjärnor, lussekattsbak och julklappsrim...Mmm...

Igår adventspysslade jag och Klas lite grann. Det blev inte mycket gjort, vi drack mest glögg och åt pepparkakor. Så vi får fixa färdigt idag. Efter julskyltningen ikväll.

Nu ska vi strax iväg till Klas mamma som fyller år.

 

Jag invigde mina nygamla hyacinthglas igår.
Det tycker jag är så vackert.
Blommorna blir röda.

 


Kalaset

Kalaset i lördags var jättelyckat! Det var mest släkt och några vänner. Vi hade drop-in mellan 12-16. Men givetvis kom nästan alla i en klump vid tvåtiden.

Jag och Klas hade gjort två gröna marsipantårtor med röd text "Sixten 1 år" och "Grattis Sixten", röda ljus och stjärnfrukt. De blev riktigt snygga må jag säga. 

Sixten fick ännu fler fina saker. Bl.a Brioleksaker, böcker, gosehundar,  en fårskinnsfäll och massa pengar till hans 1-årsfotografering som vi hade tänkt göra hos Fotografiqa. 

Han visade givetvis upp för gästerna att han kunde ta några steg på egen hand. Nu de senaste dagarna har han blivit ännu modigare. Reser sig plötsligt upp och går iväg några steg. Går kortare sträckor mellan möbler eller mellan personer. Det är verkligen häftigt!


Aouch

I måndags var jag och Klas på Första-hjälpen-på-barn-kurs. Jag var frivillig och skulle spela medvetslös. Men när jag skulle "falla ihop" så halkade jag på handduken som låg där och föll med bakhuvudet före i golvet. Aj. Fick värsta bulan, som nu har gått ner fast det känns som ett blåmärke fortfarande. Men det värsta var att nacken också skadades i fallet. Jag är helt stel och öm i hela vänstra delen av nacken och även i ryggen känner jag en del. Jag vet inte om det är läge att gå till läkaren? Känns lite fånigt. Men har samtidigt blivit varnad av andra att sånt här kan ge Wiplashskador som inte visar sig förrän om kanske tio år. Vad tycker ni att jag ska göra?

Födelsedagen

Lilla 1-åringen sover nu sött i sin säng. Det har varit en mysig och fin dag, idag.

 

Jag vaknade supertidigt och kände mig alldeles pirrig. Jag och Klas gick sjungande in till Sixten och hans mormor (som sover på hans rum när hon är här på besök), med tänt ljus, massa ballonger och paket. Han  var nyvaken och såg väldigt förvånad ut. Han blev väldigt glad över alla ballonger. Alldeles till sig. Att öppna paket var också skojigt, förstås. 

 

Vi har inte haft så mycket besök idag, eftersom vi har kalas imorgon. Men Klas pappa och min syster har varit här och gratulerat.

 

Sixten har verkligen bara fått superfina saker idag.

Bl.a. en docka som nu heter Olle, träinstrument - en xylofon och två tamburiner, greppvänliga kritor, en silverberlock som min syster designat en "1" , haklapp från 10-gruppen,  jeans,  tröja och scarf från Cheap Monday, jeansskjorta från P.op och halkstrumpor från Ej Sikke Lej och IdaT, en apa från IdaT, windstopperfleece från P.op och manchesterkavaj. Och så självklart en massa fina gratulationskort från släkt och vänner. Det var riktiga hittar alltihop han verkade bli jätteglad för allt. Å andra sidan så kanske inte en 1-åring är särskilt kräsen.

 

Det blir lite torftigt i bloggen utan bilder. Men det  beror på att  Blogg.se har slarvat bort mina bilder, eller något. Så när det är fixat så ska jag lägga upp bilder igen.

 

Men nu över till dagens största nyhet. Gissa vem som tagit massa steg på sin födelsedag. Jo, Sixten såklart. Han började med att gå själv mellan mig och min syster, kanske fem steg, flera gånger. Sedan kom han verkligen in i det och vågade knata iväg några steg själv, efter en boll han kastat iväg bland annat. Det är ju fortfarande lite vingligt. Men det är verkligen häftigt att se sitt lilla pyre helt plötsligt stå på egna ben och gå iväg. Kul att han gjorde det på sin födelsedag också. Man kanske inte ska påstå att han kan gå, i ordets rätta bemärkelse. Men det är defintivt påväg nu.


Dan före dan

Imorgon är en stor dag i vår familj. Det är Sixtens allra första födelsedag. Det ska firas med pompa och ståt. Typ. Iallafall med mängder av ballonger, honungsmelon och skumbad och massa mer som han älskar. Har försökt samla allt han tycker allra mest om för att göra hans födelsedag till en riktig Kalasdag. På lördag blir det tårtkalas för släkt och vänner. Det här känns tusen gånger roligare än min egen födelsedag. Det trodde jag aldrig. 

För ett år sedan hade jag ganska tydliga värkar vid den här tiden. Vattnet hade gått för mer än ett dygn sedan. Läs mer om förlossningen här, om du vill. Av någon anledning blev förlossningsberättelsen aldrig färdig. Men jag kan försöka berätta resten en annan dag. Minns det fortfarande ganska väl.

Nu ska jag gå och lägga mig. Vi ska gå upp vid sju och väcka Sixten, som förhoppningsvis sover, med sång och ballonger.


Arbetare

Jag överlevde min första jobbdag! Gick och la mig redan klockan tio  igår men hade givetvis svårt att somna. Och självklart vaknar jag tio i fem i morse, 40 minuter innan klockan ringde. Men jag tror att jag lyckades slumra till några minuter till. Har iallafall inte varit särskilt trött idag.

Det gick bra på jobbetl. Det kändes lite ovanligt att jobba igen. Men jag blir nog snart varm i kläderna. Nu ska jag dock inte jobba förrän om två veckor igen. Jag är ju fortfarande föräldraledig mån-tors. Och närsta fredag fyller Sixten år. Mitt förra jobb vill tydligen att jag ska jobba hos dem också. Så nu har jag alltså två extrajobb. Bra. Kul att kunna dra in pengar till familjen.

Det var lite konstigt att vara utan Sixten så länge idag. Fast det är ju bara att vänja sig. Man kan ju inte vara hemma med barn hela livet. Eller jo, om man har de ekonomiska förutsättningarna. Men det skulle nog varken Jag, Klas eller Sixten vilja.

Jag jobbade förmiddag och Klas jobbar kväll. Vi hann ses en timme idag. Vilken festlig fredag. Blä. Har blivit mycket jobb senaste tiden för Klas. Men det innebär ju också mer pengar. Och snart är han ju föräldraledig. Då hinner vi nog ses mer. Om inte jag jobbar hela tiden, vill säga.


Sixten-Nytt

Sixten "fegar" med stegen. Han verkar helt enkelt inte så intresserad av att börja gå än. Men han vet vart näsan sitter, hur myggorna klappar takten (med pekfingarna i "Kråksången"), att hunden säger "Voovovv", hur man klättrar ner från sängen och soffan och att man vinkar när man säger "Hej då". Hur ska man ha tid att börja gå när man lär sig sådana här saker?!

 


"Söndagsångest"

För första gången på 15 månader, får jag känna på den sk. "söndagsångesten" igen. Imorgon ska jag jobba 7.00-14.00. Jag trodde jag skulle känna mig mer pepp. Men just nu känner jag mig mest trött när jag tänker på att jag ska gå upp 05.30 imorgon. Gäsp. Fast, jo, det ska bli roligt att testa det här nya stället. Det blir roligt att lära sig nya saker. Bara jag kan hålla mig vaken. Annars kanske jag kan låna en av de boendes sängar och ta en lur? Haha. Kanske bäst jag går och lägger mig nu? TVn funkar inte, Klas jobbar och Sixten sover. Då är sängen och en bok ganska lockande.

Jobbajobb

Snart är, som jag skrivit tidigare, min föräldraledighet snart slut. Närmare bestämt 8 december, då Klas ska ta över. Dags för mig att skaffa en annan sysselsättning alltså. Jag vet inte om jag skrivit det tidigare, men jag börjar läsa till sjuksköterska på högskolan här i Jönköping i januari. Det ska bli roligt. Min drömjobb, eller ett av dem, är att jobba som barnmorska, därför känns det väldigt kul att börja läsa till det nu.

Men innan dess så ska jag jobba lite. Jag fick jobb idag faktiskt. En bekant ringde för ett tag sen och frågade om jag ville ha det och nu är det mitt. Var och träffade chefen idag. Det är ett tim.vik. på ett Rehab för äldre människor. Liknande mitt förra jobb, men med mer fokus på träning och rehabilitering nu alltså. Det ska bli roligt! Kul att lära sig lite nytt och börja på ett nytt ställe. Redan på fredag ska jag "gå bredvid" första gången, det ska jag göra en gång till om två veckor sedan kan jag rycka in när de behöver mig. Iallafall i december. 

Sedan kan jag tänka mig att jobba lite extra även när skolan börjat beroende av hur tuffa studier det är. Vill ju inte få det för stressigt i skolan och samtidigt vill jag ju vara massa med min familj när jag är ledig. Och hinna med lite annat också förstås. Men det är ju super att sommarjobbet redan är kirrat!

Var och besökte mitt förra jobb idag också eftersom det ligger bredvid det nya. Kände faktiskt att jag saknade det lite. Det trodde jag inte. Mina gamla arbetskompisar tyckte jag skulle börja hos dem igen och det var roligt att höra. Jag var faktiskt och pratade med deras nya chef också. Hon var jättetrevlig och verkade också intresserad. Så vi får se. Bra att ha två tim.vik ifall jag inte tycker att jag får tillräckligt många timmar i december.

Hurra, idag har det varit en bra dag!

Helg

Fredagkväll: Tacos och Idol

Lördagmorgon: Loppis med Sixten och mamma (hon är i stan i helgen, Hurra!)

Klassiska helgsysselsättningar.


Små steg

Sådär, nu verkar bloggen funka igen? Förutom att bilderna saknas. Suck.

Tidigare imorse hände något för mig, helt fantastiskt. Jag ställde ner Sixten på golvet., och han tog två små steg och sedan satte han sig ner. Jag rusade ut till Klas i köket och berättade. -Jamen, det har han ju gjort en gång innan, säger han. Men då var inte jag med. Så det är idag det räknas som när han tog sina första små steg, tycker jag. När både jag och Klas sett det.

Kanske går han till 1-årsdagen? Han har två veckor på sig nu isåfall. Fast det är ingen brådska. Det kommer bli ännu mer fart på honom när han kan gå och sedan springa. Puh, kommer inte få en lugn stund, haha.

Förresten är min föräldraledighet slut om 1 månad och 1 dag. Konstigt.

Oh no!

Jag har inte lagt ner bloggen. Om det nu är någon som kan se det här meddelandet? Jag kan inte se min blogg själv. Och ingen annan heller, verkar det som. Hoppas att blogg.se åtgärdar det snarast. 

Snorvalp

Jäkla skit. Nu är jag förkyld, igen! Hinner knappt tillfriskna innan det slår till på nytt. Känns som det är femtielfte gången jag är förkyld den här hösten. Otroligt tröttsamt. Jag försöker ju komma igång med träningen igen. Vilket inte är så lätt när man hela tiden blir sjuk och får ta pauser. Jag vill vara frisk och orka leka med Sixten. Nu är jag bara trött, huvudet dunkar och snoret rinner. Men det är bara att hålla ut, bita ihop och vänta på bättre tider. Stackars Sixten är också förkyld. Hostar som en tok på nätterna. Usch. Men han är glad iallafall. Även om jag hatar att vara sjuk skulle jag gladeligen ta över hans krämpor också, om det gick. Bara han slapp.
  Var förresten otroligt mysigt att hålla honom i min famn igen, inatt när han vaknade. Åh, jag insåg nog inte hur mycket jag saknat honom. Mitt älskade lilla hjärtgryn. Han har dessutom varit extra gosig idag. Han har nog saknat mig lite också.

Hemma

Kom hem för två timmar sen ungefär. Har haft en helt fantastisk helg med mina darlings! Mycket snack, skratt och dans!
   I fredags när vi kom fram bjöd Johanna på kycklinggryta och vi satt uppe sent och bara pratade och uppdaterade varandra om våra liv. I lördags efter en lång frukost gick vi en sväng på stan och jag köpte snyggaste stövlarna och en rosa tröja. Jag behövde verkligen lite mer färg i min garderob och stövlarna var precis vad jag letat efter! Hurra!
   På kvällen åkte vi till Malmö på fest och därfefter utgång på KB (som Bongo fast större och bättre). Dansade och dansade. Man är inte riktigt van vid att uteställen är öppna senare än 02. Vi gick därifrån halv fyra och tog bussen hem.

   Idag vaknade  vi efter lunch. Och jag med järnhjälm. Tyvärr. Men jag repade mig framåt eftermiddagen, vi kollade på film åt middag sedan skulle jag och Danielle ta tåget hem. Tåget var överbefolkat och jag svor över SJ tills vi äntligen kom fram till de sittplatser vi betalat för. Och nu är jag som sagt hemma. Mysigt att träffa Klas igen. Sixten sov ju, men jag var inne och kikade på honom. Min älskade lilla ängel.
   Nu ska jag sova i min säng. Vad skönt det ska bli. Jag har nog blivit gammal. Att sova på luftmadrass för några år sedan var ingen big deal. Men nuförtiden lämnar det sina avtryck. Kanske är det ocks pga att jag dansade galet mycket igår, Så länge har jag inte dansat på länge.
   Den här helgen var härlig  och verkligen en avstickare från vardagen. Imorgon återgår jag till mitt "vanliga liv" igen, vi ska till öppna förskolan. Det ska bli roligt det också.
God natt!