Ledig

Idag har jag och Sixten haft en ledig dag tillsammans.
Det har varit mysigt.
"Like the old days."
Han bjuder på många sångnummer varje dag nu och givetvis massa bus, upptåg, pussar, kramar, mys och kärlek.
Mitt älskade lilla gryn.

Jag och Sixten var en sväng på Vätterstranden idag. Sixten var lycklig och ivrig och råkade bada fötterna när han gick för nära vattnet men var glad ändå.
Vi har varit en sväng på stan och träffat mamma också.
Det var mysigt att träffa henne. Momo, som Sixten säger.
Sen kom Klas och pappa hem från en golfrunda och vi lagade grönsaks-/köttfärssoppa.
Det satt fint!



Hittade ett rosa ribbat linne på Indiska och ett par glansiga svarta cykelbyxor på Lindex. Samt en svart bikinitopp på H&M.
Passar riktigt bra i min sommargarderob.

Mamma knep de två sista sidentunikorna från Matthew Williamsons samarbete med H&M, som fanns kvar i butiken.
Ångrar lite att jag inte hann före med den på bilden. Men vilket tur att det var min mamma som köpte den. För då får jag ju låna den, gratis.
Älskar det tropiskt/exotiska som återfinns i hans kreationer. Var ju tyvärr för seg/ för pank för att besluta mig för vad jag skulle köpa ur kollektionen. Nu när jag har bestämt mig så är ju alla godbitar slut.
Well, kanske kan fynda något på Tradera när hysterin lagt sig.



Förresten, min lilla familj har fått riktigt bra nyheter på olika områden den senaste tiden. Nu ser det mesta riktigt ljust ut. Härligt!

Ciao!

Tisdagstankar

Nu har jag korrekturläst vårt grupparbete vi pysslat med idag i skolan och skickat det till övriga gruppmedlemmar för godkännande. Nu kan jag släppa skolarbetet för ett tag. Ingen som helst känsla av att vi har tenta nästa torsdag...Jag kommer nog igång med tentapluggandet om några dagar...Jisses, jag märker verkligen hur min ambitions -och motivationsnivå sjunker för varje vecka, ju närmare sommaren vi kommer. Men jag lovar er att den har återvänt lagom till höstterminen börjar.
Nu ska jag slappa...

Eller just det ja, jag måste packa kläderna jag sålt och fått betalt för på Tradera så jag kan lägga dem på lådan imorgon.
Fint med extra pengar nu är studiemedlet hade bantat denna månaden.

Sen ska jag slappa framför DHW.
Hade tänkt att ringa en vän, men ingen svarar ju..

Här var bloggkreativiteten på topp...eller inte...
Dåligt med bilder har jag också. Men batteriet i min kamera laddar ju slut hela tiden..
Tröttsamt.

Just det, jag fyller ju år snart. Om cirkus en månad.
Hurra!
Jag är nog fortfarande lika förtjust i att fylla år som jag var när jag var fem.
Det är inte ljust lyckan över att bli äldre utan mer att det är min dag och att man får anledning att fira och ha fest!
Ciao!

Oj

Ojsan, jag fick värsta rycket efter en timmes Tv-tittande och började fara runt här hemma och dona och plocka undan. Nu är vårt tidigare upp-och-ner-vända hem ganska återställt och hemtrevligt igen. Jag förstår inte hur det går till. Man plockar undan och städar, tills hela hemmet är tip-top och skinande (nåja, lite skit i hörnen är det kanske alltid..), men vips, så ser det ut som en tornado dragit fram. Vem är det som är hemma hos oss om dagarna och stökar till det så förskräckligt?
Well, jag blev härligt trött efter städningen så nu ska jag krypa ner under täcket med senaste DV.
God natt

Färdig!

Nu är jag äntligen färdig med min skoluppgift som skulle skickas in idag. Blev faktiskt färdig mycket tidigare än vad jag trodde. Var rädd att jag skulle sitta här och svettas och trycka på "skicka" först när klockan var 23.59. Puh! Vilken lättnad att ha det gjort. Jag känner mig grym!
Lite trist att jag inte passade på att göra det förra veckan när det var grått väder. Idag har det ju varit sommar ute och solen har lyst lockande på min balkong halva dagen. Så har man suttit fast inomhus vid en stationär dator. Well, c'est la vie!
Jag har ju faktiskt inte suttit inne hela dagen. Jag och mina killar var ju faktiskt ute på en promenad nu på eftermiddagen och käkade glass på piren. Det var fint!
Dessutom är jag lycklig och lite lättare om hjärtat eftersom vi fått goda nyheter idag som gör att framtiden ser ljus ut.
Jag har också kommit fram till väldigt mycket kloka saker och val som jag tror kommer göra mig mer positiv och lycklig.
Nu ska jag slappa välförtjänt i soffan och ladda inför morgondagens dagslånga seminarie.
Ciao!

Skrivaskriva

Nu ska jag ta tag i mig själv och vara effektiv och få saker gjorda, så jag kan göra något roligt efteråt. Nu ska jag skriva tills tangentbordet glöder. Har en kapitelsammanfattning att skriva inklusive en fördjupning i valfritt ämne och en diskuterande frågeställning, det ska lämnas in idag. Hey ho, let's go!

Resumé

Jag hade så himla roligt igår! Det var en riktigt lyckad kväll! Som flera gånger tidigare med SSK-studenterna.
Blev upplockad av Mira och gänget vid sextiden och for vidare hem till Elin och hennes familj.
Där fick vi välkomstdrink och träffa hennes man och deras tre gulliga barn, medan vi väntade på maten som låg på grillen.

Ååh, maten var så god att jag nästan föråt mig. Grillad fläskfilé, kyckling och grillade potatishalvor, olika såser och fräsch sallad. Mmmm...Sedan gjorde vi en massa drinkar och åt pannacotta med bär.

Vi hoppade studsmatta, fick dansunderhållning av barnen och dansade loss ganska mycket själva i deras vardagsrum.

Efter några timmars förfest var vi taggade till tusen och tog tåget in till stan där det blev massa, massa dans på O'leary's innan hemgång vid halv två tiden. Har sjutton träningsvärk av all dans. Men det är det såklart värt!

Imorse var jag lite trött och snurrig i huvudet men jag har iallafall fått ganska mycket plugg gjort och så har jag givetvis gosat med mitt lilla bustroll, som för övrigt sjunger nu! Ibland hör man honom nynna "Bä bä....vita lamm..." eller  "Snijel, atta dig!" och givetvis "äääälllgggg...."(kråksången från Mamma mu) Fast jag sjunger ju nästan hela dagarna för honom när vi är med varandra, så det kanske inte är så konstigt? Roligt är det iallafall!

Här följer bilder från igår, de får tala för sig själva.










Grillkväll

Skönt med långledigt med hela familjen. Igår var vi och kikade på möbler för att hotta upp balkongen, så vi får lust att spendera mer tid där ute. Just nu är den ganska trist. Men mina små krasseblommor har blivit riktiga små skott. Det gick mycket fortare att få se resultat efter frösådd än vad jag trodde. Hurra! Snart har vi en prunkande balkonglåda!
 
  Ikväll drar jag solo på grillkväll med bästa brudarna i klassen. Ska bli riktigt kul och kanske blir det utgång efter middagen.
Ciao!

Ett och ett halvt år!

Idag fyllde Sixten 18 månader, 1½ år alltså! Värt att fira!
Firat har vi gjort med promenad och lek i lekpark med moster* och morfar*, picknick med pappa* och tårta hos moster*.
Riktigt härlig dag med mycket skratt, lek och bus. En dag i Sixtens smak, tror jag allt. I min smak också, absolut!
Jag vill såklart att alla Sixtens dagar ska vara underbara, tyvärr är det ju inte varje dag man hinner göra allt man vill.


Jag och min Syster (Belle, som Sixten kallar henne).


Sixten älskar verkligen att gunga,
 särskilt när morfar puttar på och busar


Liten smörblomma på grönbete


Fint halvårsfika, fixat av bästaste mostern!


*I förhållande till Sixten alltså.

Idag, dagen till ära, lärde sig Sixten att berätta hur gammal han är när man frågar "Ett!" säger han glatt och visar sitt pekfinger och så har han sagt sina första (vad jag har hört) två-ords-meningar.
De var följande:
"Tappa mössan" sa han när han såg en övergiven mössa på lekplatsen.
"Mamma gunga", sa han när han tyckte att jag skulle gunga bredvid honom.
Wow, jag är verkligen imponerad och megastolt, förstås!

Älskade lilla sötgröt, det är en gåva och en fröjd att få följa ditt liv och dina framsteg! Vad snabbt tiden passerat sedan du föddes. Från att vara en liten hjälplös skrutt, har du utvecklats till ett viljestark, ganska så självständig, social och underbar busunge! Det går ju som sagt fort när man har roligt!

Jag älskar dig, nu och för alltid!

Migrän

Migrän igen...Jag tror jag blir tokig. Vid lunchtid ungefär kommer den som ett brev på posten.
Vet inte orsaken och vet heller inte vad jag ska göra åt den...
Helvete.
Nu är jag både arg och ledsen.


God morgon


Lite sugen på att baka idag.
Den här Citronpajen gjorde jag till mammas födelsedag förra veckan.



Himlen är grå och regnet faller. Känner mig inte särskilt motiverad att gå långpromenad nu. Kanske blir det av i eftermiddag om det klarnar upp.
Nu blir det istället frukost och Nyhetsmorgon en stund.
Sedan blir det plugg för nästan hela slanten.
Somnade bredvid boken inatt när jag tog med den till sängen för att läsa lite.
Vaknade vid sex med lampan tänd och glasögonen fortfarande på mig.
Så kan det gå.
Ciao!


Halvbra

Dagen blev tyvärr inte så bra som jag hoppats. Vid halv tolv-tiden slog migränen till och hängde envist kvar som en tung sten till nyligen. Hade ingen migränmedicin hemma så jag tog alvedon utan effekt. Till slut tog jag en muskelavslappnande tablett och det hjälpte som tur var.
Så..tja, det har inte blivit många knop idag. Tog mig iallafall till skolan och var på ytterliggare en intressant föreläsning i psykologi. Trodde inte psykologin skulle vara såhär kul. Tänk att jag redan gått min första termin snart, vad fort det gått och vad kul det har varit!
Längtar dock tills den är över för det betyder två veckor ledigt innan sommarjobbet börjar. Ååh, vad jag längtar till sommaren nu. Jag som blir lappsjuk om jag är mer än en dag i sommarstugan längtar efter att spendera mycket tid där...Långt borta från stan och civilisationen...
Ska kika lite i psykboken sedan blir det chips och DHW.
Ciao!

Härligt!

Ahh, härligt! Jag har precis tagit en långpromenad och nu ska jag hoppa in i duschen.
Sedan ska jag krypa upp i soffan med psykologiboken innan lunch och föreläsning i eftermiddag.
Det blir en bra dag idag!
Ciao!

Effektiv

Effektiv? Jag? Njaa...det vore väl att överdriva...Iallafall idag...Jag har inte läst så mycket psykologi som jag hade tänkt. Boken är alldeles för tung för att ta med till sängen som jag ska krypa ner i strax.
Men lite har jag läst, och jag har tvättat, möblerat om Sixtens rum, gosat med mitt barn och min man, tvättat mängder med kläder,lagt upp auktioner på Tradera så jag blir av med massa kläder och kan dra in lite extra kulor, och så har jag målat naglarna korallrosa, nu ser de ut som godisar. Inhandlade ett nytt Mavalalack för att pigga upp denna först så regniga och molniga dag.
Jamen, jag har nog varit ganska produktiv idag, trots allt, med min mått mätt.
Då kan jag sova gott nu då.
God Natt


Sixten chillar på golvet med en god bok


Mina godisnaglar på vår gräsmatta (vardagsrumsmattan)
Nu saknas bara lite bränna.

Snurrig

Åh, hur ska jag komma till rätta med min förvirring? Jag tror det rör sig för mycket i min hjärna just nu. Jag blandar ihop och glömmer saker, tittar fel på datum och dubbelbokar. Riktigt störande. Inte bara för mig, utan även för andra. Jag vill be alla så mycket om ursäkt som får lida av min förvirring. Det är dock antagligen jag som lider mest...

Trädgård

Jag önskar mig en trädgård. Lagom stor med gräsmatta, rosenbuske och ett äppelträd. Det vore fint. Men tills vidare får balkongen duga fint. Mina små frön jag planterade för två veckor sedan i balkonglådan har börjat gro och man kan ana små gröna blad. Hurra!

Glad

Solen skiner och jag känner mig lite lättare om hjärtat nu.
Ska försöka coola ner mig och inte jaga upp mig för småsaker, utan försöka ha en positivare syn på det mesta.
Det är ganska lugnt i skolan nu, med psykologin. Det känns välbehövligt efter anatomin. Och jag är glad att jag förstår mer än vad jag trodde utan att anstränga mig när jag läser i vår telefonkatalogliknande psykologibok som är på engelska.

Hade en jättemysig dröm inatt, jag och Klas fick en till son, och det enda namn jag kunde tänka på när jag såg sötnosen var "Mowgli", så det fick gossen heta.
Vem vem, vi kanske får en Mowgli i framtiden?
Fast namnen Sixten och Mowgli passar inte så bra ihop...

Nu ska jag på bearbetning i personlighetspsykologi och i eftermiddag har vi föreläsning i utvecklingspsykologi. Det ska bli intressant.
Puss

Rutten torsdag

Ahh, vilken seg dag jag har haft. Har varit så trött och sedan har jag jobbat och blivit ännu tröttare. Men så kan det går när man går på fest en onsdag och sedan blir väckt klockan fem på morgonen av sin lilla solstråle som tydligen tyckte att det var en strålande idé att gå upp strax efter gryningen.
Det blev dock inte såå sent för mig igår. Efter förfesten som var kanske lite väl välbesökt men dock trevlig drog alla till Kåren. Jag var tyvärr klantig nog att upptäcka först i entréen på Kåren att jag glömt mitt studentkort hemma. Inget studentkort= inget insläpp. Snopet. Så det var bara att ta bussen och åka på övergången hem igen, medan alla vänner festade vidare.
Kanske lika bra det dock. Annars hade jag nog fortfarande legat i sängen.
Jag tror jag börjar bli gammal, tål ingenting numera. Annat var det när man var ung och kunde slå klackarna i taket flera kvällar i rad.

Har tänkt mycket idag också.. På vad jag vill med mitt liv, vad som är viktigt och mindre viktigt. Kan inte säga att jag kommit fram till något än...

Skönt att det är kväll så jag kan krypa ner under täcket...



Fest

Nää, nu ska jag lägga allt jobbigt och irriterande på hyllan ett tag. Kalla det tillfällig förnekelse, eller vad ni vill.
Hanna har varit här och klippt både mig, Klas och Sixten.
Nu känner jag mig snygg och ska strax på klassfest med mina söta klasskompisar. Kanske blir det även en sväng till kåren.
Jag är så himla glad att jag började plugga (det har ju alltid varit min plan) och hamnade i en så bra klass med massa fina och roliga människor. Jag känner att det här kommer bli tre toppenår!
Ciao!

Psykologi

Psykologikursen är faktiskt väldigt intressant. Jag var ganska skeptisk innan jag började, men nu efter två föreläsningar är jag mer positivt inställd!
Vi pratade bla om försvarsmekanismer vi har som är omdevetna och till för att skydda oss själva mot ångest och obehag.
Det var väldigt intressant, för jag kunde applicera så många av dem på händelser i verkligheten, både hos mig själv och hos andra.
Til exempel:
Förnekelse- man förnekar det som är jobbigt istället för att ta itu med problemet, vare sig det är en själv eller någon annan som gjort fel.
Intellektualisering- att man bygger en mur runt sig själv för att skydda sig och inte behöva ta åt sig, av jobbiga saker/ kritik etc.
Projektion- att man kritiserar en person för egenskaper man inte gillar hos sig själv. Man projicerar alltså över sina dåliga sidor på någon annan.T.ex. "jag hatar att du är så envis!", när det egentligen är man själv som är det.
Rationalisering- man skyller på någon annan/något annat för att försvara sig själv när man gjort fel.
Sublimering- när man fyller ett behov som man har med något annat. Man fyller tomrummet efter det man förlorat med ett substitut.

Tänk att vi människor fungerar så och handlar på vissa sätt många gånger utan att vara medvetna om det själva.
Mmm, bl.a. detta fick mig att fundera väldigt mycket. Både på mig själv och människor omkring mig.
Kan ni känna igen er i något av ovan?


Sunshine

Jag kom och tänka på min lediga dag med Sixten igår. Det värmde och fick mig faktsikt att le. Vi hade det jättemysigt. Med bla. promenad, gemensam tupplur mitt på dagen och utelek. Mitt evigt strålande lilla solsken. Tack för att du finns!

trött...

Stress...alltid denna stress...och ständigt gnagande dåligt samvete...
Hur jag än vrider och vänder på mig själv för att vara till lags så blir det ändå inte bra...
Just nu går jag uppför en lång uppförsbacke och jag vet inte vad som väntar...
Jag är så trött...så trött...
Men jag vill ändå tro, att efter regn kommer solsken?

Tack Sixten, Klas, mamma, pappa och Pimbelle för att er kärlek är kravlös och äkta.
Jag älskar er.
/Charlotte

Yeah!!

Hurra! Det gick toppen på antatomi-muntan! Är så nöjd med min insats!
Förstår inte varför jag alltid stirrar upp mig så hiskeligt för.
Det var ju inte alls så farligt som jag trodde.
Härligt att ha den avklarad iallafall. Nu har 3/4 av första terminen gått.

Psykologikursen återstår innan jag får sommarlov.
Eller lov och lov, jag ska bara vara ledig i sammanlagt tre veckor, annars är det jobb, jobb, jobb.
Men det ska bli skojigt som omväxling även om jag trivs väldigt bra med att gå i skolan.
Spännande att det är ett nytt jobb också.
Jag hoppas och tror att det blir hur bra som helst.
Psykologin börjar inte förrän på tisdag eftermiddag så jag och Sixten har ytterliggare en dag tillsammans imorgon. Härligt!
Jag undrar vad vi ska hitta på?