14 dagar!

Idag är det bara 14 dagar kvar! 2 veckor! Det är ju hur lite som helst! Den stora dagen närmar sig med stormsteg och jag får allt svårare att sova på nätterna. Bröllopsnerver är bara förnamnet!


Imorse väcktes vi av ett ihärdigt ringande på dörrklockan. Utanför dörren fann Klas en kasse med militärkläder och ett "hotbrev". Hans svenssexa har därmed äntligen påbörjats! Han åkte iväg i militärbil för en liten stund sen och nu vet jag, väntar roligheter hela dagen. Hoppas att han får en fantastisk dag med sina vänner, som jag fick. Det är han värd!

Vi kan bocka av följande på vår att-göra-lista:


-Möte med vår bröllopsfotograf för att prata om vad vi vill ska förevigas och med vilka känslor och uttyck. Känns såå bra!

-Möte med vår vigselförrättare. Trevlig, äldre man som nog kommer göra vår stora stund till en minnesvärd upplevelse.

-Börjat tillberka våra favours

-Påbörjat gästpresentationen. Får se hur det går. Svårare än man tror att komma på något roligt/fyndigt om varje person.

-Köpt mina brudunderkläder, förutom strumporna.


Idag ska jag prova min brudklänning, för den är förhoppningsvis så gott som klar!!

Och så ska jag försöka finna fina strumpor i rätt nyans. För man är aldrig riktigt klädd utan strumpor, eller hur mamma och Danielle? ;)

Söndag

De senaste dagarna jag har jobbat, har det hänt ganska mycket och jag har haft saker att göra hela tiden. Då är det som roligast tycker jag. Men jag kan avslöja att det var lite dramatiskt när det kommer två ambulanser tätt efter varandra med gravida kvinnor! Då pumpade adrenalinet, haha!
Nu är jag dock rätt slut efter 6 dagars jobb denna vecka och denna värme. Tur att jag och gullungen är lediga två dagar tillsammans. Imorgon ska jag prova toillen mamma sytt, innan hon ger sig på sidenet som min klänningen ska bestå av. Ska bli såå spännande!

Hemma

Fick skjuts ända hem till Jönköping ikväll av en jobbarkompis. Annars hade jag sovit hos pappa i Nässjö. Men jag är inte den som tackar nej till att få sova i min egen säng och att få va med min underbara trotsiga trollunge några timmar imorgon. Sen ska jag jobba kväll igen. Idag har varit en händelserik dag på jobbet. Första halvan var lite slö, men sen blev det en förlossning och lite annat plock som CTG-kontroller t.ex. Det är faktiskt inte varje arbetspass man får vara med om en förlossning, så när det händer blir man taggad till tusen. Nu hade jag inte varit med om en förutom två planerade kejsarsnitt sen nästa två veckor tillbaka. Otur helt enkelt. Så idag var jag riktigt laddad. Det blir verkligen adrenalinpåslag!

Dags att krypa ner under täcket där min man redan ligger och snusar.
God natt

Lyckotårar

Sitter och lyssnar på de låtar som ska spelas under vår vigsel och tårarna trillar nerför kinderna. De är så vackra och beskriver så bra vad vi känner för varandra. Mitt hjärta bubblar och värker av kärlek. Jag är så lycklig över att snart få vara din fru, Klas!

Polka dot

 


Det har varit lite dåligt med bilder här i bloggen. Så därför tänkte jag kompensera med ett inlägg med nästan lika många bilder som ord. Varsågoda.

Jag har ny gul klänning som lyser upp och gör mig ännu lyckligare än vad jag redan är just nu



Det här Björg-smycket fick jag av Klas i födelsedagspresent i år. Älskar


Bröllopsbestyren är snart över men jag vill frossa mer innan dess


Namnsdagskaka



Eftersom jag sällan är hemma men var ledig hemma med Sixten idag så passade vi på att baka en namnsdagskaka till Klas. En kardemummakaka, eller filmjölkskaka, som vi ofta kallar det efter att ha ändrat receptet lite. Det är en av våra favoritkakor och den smakar allra bäst på sommaren. Klas blev förstås jätteglad och bland det bästa som finns är att kunna glädja dem man älskar. Innan det var kakdags så hade jag lagat benfri fläskkotlett, färskpotatis i ugn, sallad och fetaostcremé till middag, som vi åt på balkongen. Middagen hann jag dock inte fota innan den var uppäten. Anar att det är ett gott betyg.

Möhippan med största M:et!

The box

 

Yrvaken, chockad och förväntansfull!


I lördags hände det! Och jag som trodde att jag skulle ha födelsedagsfest på kvällen. Jag blev bokstavligt talat tagen på sängen. jag har noga aldrig blivit mer överraskad i hela mitt liv! Haha! Halv sju väcker Klas mig med en låda som han beordrar mig att öppna. I den vackra lådan ligger fyra numrerade kuvert med instruktioner och sen bar det iväg! En halvtimme senare satt jag i taxi till stationen, där mötte min syster mig och vi tog tåg till Stockholm ( all information om vad jag skulle göra härnäst stod i kuverten) framme på stationen blir jag lämnad ensam och då var kuverten slut. I det sista stod det att jag skulle gå till Lush och uppge mitt namn i kassan.

Där fick jag en liten present och ett nytt kuvert med vidare instruktioner. Och så började en rolig skattjakt från affär till förvaringsbox med en  slöja jag skulle bära, till affärer, kiosk, bibliotek, café för att efter en timmes ivrig jakt träffa mina underbara vänner på Östermalm, för lunch, vin, mycket skratt och frågesport om min blivande make. Därefter drog vi vidare till Söder där jag fick min Utmaning!

Söders second-hand butiker, 300kr, 1 timme, kvällens outfit! Det var en perfekt utmaning för mig! Jag tycker att jag lyckades väldigt bra under omständigheterna med kvävande värme, salongsberusning och att hälften av affärerna var stängda. Jag fann ett halsband med en bild på Elvis, en marinblå femtiotals baddräkt med vita prickar samt marinblå superspetsiga pumps i satin med lika vassa klackar och silverrosetter. Det var såå jag!

The shoe! It's something blue!



Vidare till Gamla stan för att pusta ut, dricka vatten och äta jordgubbar och sedan göra sig i ordning och klä mig i min nya outfit (dock la jag till ett par chinos som jag i all hast fick med mig hemifrån). Jag trodde att vi var på väg för att gå ut och äta men när vi kom till ett bostadsområde blev jag misstänksam och nervös. Och efter att ha blivit ännu mer lurad och nervös av en kille som påstod att överraskningen var att jag skulle få måla hela honom med fingerfärg visades jag in i en studio för att få spela in en låt. Mina vänner hade valt den och jag gissade rätt låt direkt! Det var såå roligt!

Sedan bar det vidare till Riche för god middag och drinkar för att sedan fortsätta och avsluta kvällen med att dricka ännu mera drinkar och slå klackarna i taket på White Room. Jag somnade gott halv fem på morgonen.

Det här var, även om ni inte förstår det med min beskrivning, tidernas bästa möhippa! Jag har inte låga tankar om mina vänner men det här överträffade alla mina förväntningar! Det var så otroligt roligt att bli så överraskad och få känna att jag har så fantastiska vänner som har lagt ner så mycket tid, energi och engagemang på att jag skulle få en underbar dag! Jag kände mig som en prinsessa hela dagen!
Alla borde få ha vänner som jag!

Bildbevis brister pga. att jag inte packade med någon kamera. Jag har inte orkat fota något mer än skorna, denna sena timme. Kanske bjuder på mer bilder om jag får några från mina vänner....