Santino

Läste nyss att Marcus Birros son heter Milo Santino. Inte helt olikt Sixtens namn : Mio Sixten Thomas Santino. Santino är så vackert tycker jag. Älskar italienska namn. Sixtens framtida syskon ska självklart också få ett italienskt namn. Det blir nog Giovanni eller Lucia.

Nu är klockan past bed time för längesen. Därför pratar jag också svengelska.

Good night!


Sisse!

Sisse, det är vad Sixten kallar sig själv just nu. "Sisse sä" säger han och pekar på sin säng, Sixtens säng. 

Andra saker han lärt sig säga senaste tiden är:

koo - sko

hissen - hissen

sTool - stol

hemma - hemma

baa-baa - bok

 

 

 

 

Sen tidigare kan han säga:

pappa

mamma

lampa (fast han är lat och säger oftast "pa")

titta

oj

tutte

titte - titt-ut

hej

kaka (fast han inte ens äter kakor?)

Och så kan han härma hur hästen, hunden, ankan, grisen, tuppen, kaninen, kossan och katten låter.

 

Han förstår typ allt man säger till honom och det är så fantastiskt att man kan börja kommunicera med honom på riktigt. Han säger till när han har bajsat (om han inte är för upptagen med att leka) , då håller han på rumpan och säger "Baaa.." sen går han fram till toalettdörren.

 

Han vet

Var man tvättar händerna.

Var hissen är.

Var pyjamasen ligger.

Hur man tänder och släcker lampor.

Att vällingen och tandborsten alltid står bredvid sängen innan nattning.

Var rena blöjor finns.

Att man måste blåsa på maten när den är varm.

Hur man luktar på blommor.

Att man städar och lägger sina leksaker i lådan på kvällen.

Vem som är mamma, pappa, farfar, morfar, mormor, farmor och Pimbelle (hans moster) och Sigge (mosters hund)

 

Han slänger sin gamla blöja själv i soporna och stänger köksluckan efter sig. Och han ger mig sin napp efter att han har sovit om jag frågar "får mamma nappen/tutten".  Och han dansar så fort han hör musik eller om man frågar om han kan dansa. Och frågar man om han vill ha mat och han är hungrig svarar han med världens gulligaste "Mmmmm..." Det och mycket mycket annat sysslar han med nu...

 

 

Det är så himla roligt att leva med en 1-åring, inte bara på grund av det här utan också för att Sixten är nyfiken, positiv, framåt, social, glad för det mesta, har en egen vilja, hett temperament (inte alltid så roligt, men väldigt spännande och intressant), är gosig och är alldeles, alldeles underbar! 

 

 

Sisse, jag älskar Dig!

 

 


Tip-top-tisdag!

Vilken fantastisk tisdag det är idag! Jag är ledig, solen strålar, det är fettisdag och bokrea! Kan det bli bättre? 

Mja, vår lägenhet hade gärna fått vara städad och i tip-top-skick. Men nu när allt annat är så härligt så kanske man orkar ta tag i det?

 


Ny vecka, ny tag

Festen i lördags var riktigt skojig! Igår mådde jag dock ganska uselt. Får huvudvärk för minsta lilla. 

Men nu är det måndag och det är dags för skola och en ny kurs, "mikrobiologi, vårdhygien och immunologi". Det ska bli så himla roligt! Känner mig riktigt taggad för att läsa om mikroorganismer och allt läbbigt de ställer till med. 

Jag är ju sån, att blod och sår och sånt är himla spännande och intressant tycker jag. Så länge det inte är på mig eller Sixten. Då mår jag illa.


Feast!

Kanske dumt att ta ut segern i förskott. Men det kändes verkligen bra på tentan idag. Så jag blir förvånad om jag inte har klarat den. Åh, det känns så himla bra att det är över nu. Nu är det fem veckor kvar tills det är dags igen. Men det är ju "lång" tid kvar. Så det ska jag inte tänka på nu. Ikväll blir det istället middag med tjejer från klassen och sedan blir det fest med ännu fler från klassen. Åh, jag är laddag! Sjukt trött och utmattad av anspänningen inför tentan men ändå laddad! Gick genom stan på vägen hem och hittade det här till ikväll. Snötvättade jeansleggings och liten nitväska. Det är precis att den rymmer det jag behöver, allergimedicin, mobil, leg., kontokort och busskort. Nu är det dags för en dusch! Ha en härlig lördagkväll!

 

 


Tentadags

Så...imorgon är det alltså dags...min första tenta...Känns både läskigt och spännande. Det svåra är att avgöra när man har pluggat tillräckligt. Jag tror jag klarar mig ganska bra med den kunskap jag har nu men funderar ändå på att läsa bara liite till.  Sixten sover och Klas är hos kompis så jag har ju liksom tid. Men om jag börjar läsa mer så kasnke det bara skapar ångest?

Vill mest att det ska bli lördag så jag får det överstökat. Sen blir det fest på kvällen med klassen. Hurra! 

 

Hade jag kunnat gå i dem hade jag unnat mig själv dem här. Så grymt snygga, tycker jag. Men istället får det nog bli ett frisörbesök för att rätta till min hårfärg, som belöning. Men då hamnar jag som vanligt i valet och kvalet vart jag ska gå någonstans?! 

Något från H&M Home skulle också sitta fint. Nästan allt är ju fint, men jag gillar nog Colourful mest. 


5 år

Igår hade min och Klas kärlek 5-årsjubileum. Det firade vi med massage och relax på Atlantis, middag på restaurang (har glömt vad den heter?), teater "Grabbarna mittemot", champagne och praliner och kärleksfulla överraskningar. Vi hade en supermysig och innehållsrik dag. Härligt att bara få ägna sig åt varandra i ett dygn och göra roliga saker. Jag älskar Klas så otroligt mycket och är lika kär nu som för fem år sen.

   Vår älskade lille prins var hos mamma där han även sov över inatt. Han hade haft det toppen med massa bus och bad och lek med Sigge (min systers hund). Vi hämtade honom i morse, sen dess har vi gått tipspromenad i det härliga vädret och köpt ett litet bord till Sixten på Ikea. Han har en liten soffa sen tidigare.

   Nu är Sixten och Klas ute hos Klas mamma. Det är meningen att jag ska plugga. Sen ska vi till min mamma och hämta min gamla leksaksspis och dammsugare (minivariant) till Sixten. Jag tror han kommer bli överförtjust över sina nya saker.


Update

Bra att ni säger till mig att uppdatera här ibland. För det är ju kul att skriva här, det är bara det att jag kommer av mig ibland. Så, vad har hänt sen senast? Insparken kom och gick, jag hade tokroligt och jag lärde känna massa nya människor och har fått fina vänner i klassen. Nu är jag halvvägs in i första kursen som heter Omvårdnad 1. Mycket basic grejer, som etik, lagar, mångfald, omsorg och hälsa. Det är intressant faktiskt, man förstår varför man behöver kursen i framtiden. Men jag kan inte låta bli att längta efter mer medicinska kurser som "mikrobiologi" som vi läser efter den här. Ja, jag ska egentligen inte sitta här och skriva nu för jag håller egentligen på att läsa om etik. Tentaplugg...21 februari är första tentan och det känns både roligt, spännande och lite läskigt. 

Just nu känns det som det är lagom mycket plugg, ca. 3 dagar i veckan är jag i skolan resten är självstudier. Dock kan det vara lite svårt att disciplinera sig till att plugga mycket på egen hand när man har världens söstaste killar hemma...Men jag jobbar på det.

Ställ gärna frågor om ni har några!

Ciao!