Fångade på bild

Igår när jag och Sixten var ute på vår promenad, blev vi stoppade av en kille som ville ge oss ett ex av "Jönköpings nya nöjestidning" och ta ett kort på oss till hemsidan. Ja, det kunde han väl få göra. Idag hittade jag den här bilden på nätet. Tycker vi ser väldigt käcka och kavata ut. Har dock inte titta i tidningen än.



Foto: jnytt.se

Fin fredag

Åh, vilken underbar fredag jag har haft! Den började med att jag vaknade bredvid Sixten som kommit intassande till oss inatt. "Mamma, du är mitt lilla hjärta!" Finns det något ljuvligare att höra när man precis har vaknat?!
Jag och Sixten har haft ledig dag tillsammans, och åh vad jag uppskattar sådana dagar! Vi har pysslat lite hemma, gått en lite promenad, varit på biblioteket, bakat bullar, läst böcker och kollat på film. Vi hann med ovanligt mycket idag, för att vara vi, dessutom utan stress. Nu sover grynet och jag letar pysselinspiration på nätet. Finfin fredag helt enkelt.
Visst, Sixten är ju inne i en "trotsperiod" just nu, med allt vad det innebär. Med infall att göra tvärt emot, bara hitta på hyss eller tjura och gnälla när det inte blir som han tänkt och sova oroligt på nätterna med mardrömmar och nattskräck. Men när han är världens gosigaste, sötaste, klokaste, roligaste, påhittigaste unge däremellan, och det är han faktiskt för det mesta, så är det ganska lätt att ha överseende med "utvecklingsfasen". Jag bryr mig inte om att det här blir ett klyschigt "åh, vad jag älskar mitt barn-inlägg" för jag tycker verkligen att det är helt fantastiskt att vara mamma åt Sixten! Jag älskar att älska honom villkorslöst och veta att den kärleken aldrig kommer ta slut. Jag älskar att han lär mig att leva i nuet och se det stora i det lilla. Jag älskar att höra hans funderingar om livet, om människor, hur saker och ting funkar och hur allting hänger ihop. Jag älskar att se honom utvecklas och att det jobb som det innebär att uppfostra ett barn är mödan värt. Jag älskar honom för att han är just han och ingen annan. Och självklart för att han är min och hans pappas som jag också älskar över allt förstånd! Tänk, att i maj är vi en till i familjen! En till underbar unge att älska så man tror att hjärtat ska brista! Kärlek, det som gör allting värt!

Gårdagens mage

v. 24+0

På torsdagar har jag gått hela veckor, som igår, 24 fulla veckor + o dagar. Tänkte försöka lägga upp en "torsdagsmage" varje vecka, för att följa utvecklingen. Därför tog jag denna bild igår, men missade att lägga upp den, så den kom idag istället. Filuren rör sig verkligen mer och mer där inne för varje dag. Jag undrar hur det här ska sluta? Känns som den dansar samba om kvällarna när jag ska sova. Ska vilden verkligen få plats där inne i ca 15 veckor till?! Ja, Sixten möblerade ju också om i magen på mig när han låg där och han stannade ju tom. 10 dagar över tiden...Kulan i silver som hänger ner på magen är en s.k. Bola*, som låter likt ett änglaspel när jag rör på mig. Bar den när Sixten låg i magen också. Glömde dock av att testa om han blev lugn av den när han väl var född. Kanske minns det den här gången?
*Ursprungligen kommer bolan från Mexico och avger ett svagt ljud och från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet av bolan och blir lugn av det.

Bröllopsannons

Vår dag - 14 augusti 2010

Ikväll har jag äntligen tagit tag i att skicka in vår bröllopsannons till två tidningar. Ehh....bara sisådär nästan ett halvår efter bröllopet. Men bättre sent än aldrig? Vi har även framkallat fotografier till tack-korten. De skickas förhoppningsvis ut innan halvårsjubileet...
For ever and ever babe!

Återbruk och sparande

Ska hålla hårt i plånboken nu...


Vad bra det var att jag rensade en garderob i hallen igår. Hittade både skor och jackor jag glömt bort att jag ägde. Så problemet med att jag inte visste vad jag skulle klä mig i, i vår verkar vara löst. Det är så fint att man kan gå på skattjakt i sitt eget hem ibland. Och så får jag pengar över till annat. Förresten, kom jag på att dra ut en tand som jag inte besväras av var ett dumt påhitt, så jag har avbokat tiden. Får ta det den dagen den stör mig istället, om den nu kommer. Ännu mer insparade pengar! Oj oj, känner mig genast rik som ett troll...Eller kanske inte...Har shoppat så mycket i januari att det blir köpstopp för mig nu ett tag. Bra att jag skriver det här också. Då blir det svårare att bryta. Förutom några få grejer till skolan, kurslitteratur, pärm och register och så, så SKA jag INTE handla något annat tom. 20 februari. Okey, håll ögonen på mig nu!

Vårkänslor

"It may be winter outside, but in my heart it's spring...."
Åh, vad jag blir glad av att vila ögonen på de färgstarka tulpanerna i vardagsrummet!

Sköna söndag

Idag har vi haft en sån där skön söndag då man bara skrotar omkring hemma i mjuka kläder och plockar och donar lite hemma i lagom takt. Under förmiddagen var jag ensam hemma och vilade då resten av familjen var på långpromenad i skogen. Vad skönt det kan vara med total tystnad ibland och bara få vara själv. Men lika skönt är det när de kommer tillbaka och jag får umgås med de jag älskar. Nu ska jag rensa en garderob, för det tycker jag är roligt. Sixten tittar på Pettson och Findus-film. Min man vårdar hela familjens lager av skinnskor, för det tycker han är roligt. Tur att vi gillar olika saker, för då kompletterar vi varandra så bra.

Äppel päppel

Det här mönstret och färgerna på Sixtens pyjamas från Småfolk tilltalar mig så mycket. Att stiliserade äpple kan vara så snygga?!

Egen låda

Vilket skämt att jag skulle kunna vänta till Valborg med att pyssla och fixa inför filurens ankomst. Redan ikväll har jag samlat ihop alla kläder i stl. 50 och 56 och lagt ner i en byrålåda i vårt sovrum, där även bebisen ska bo till en början. Det är en härligt blandad kompott i färger, ärvt, second-hand och nytt! Det är bra att jag har kläderna lätt tillgängliga så att jag inte glömmer bort hur mycket vi redan har till grynet. Har lätt att förtränga det annars och bara köpa mer och mer...För bebiskläder måste vara bland det sötaste som finns, efter bebisen i kläderna förstås. Och så är det härligt att kunna kika ner i lådan och dagdrömma om skrutten när längtan blir för stor.

Fredagsmys?

Fredagkväll och jag väljer att stanna hemma istället för att gå på krogen och tidningsfest med syrran. Har tenta imorgon så det är väl bäst att sussa tidigt. Hade dock sett fram emot lite fredagsmys med mina killar. Men hur ser det ut i soffan när klockan är strax efter åtta? Jo där ligger två små grisar och snarkar ikapp. Den ena är liten, den andra är väldigt förkyld, de är båda gudomligt söta, så de är väl förlåtna. Får fredagsmysa med mig själv helt enkelt...

Till lilla

Har köpt en pyjamas till bebisen med samma mönster som mitt nattlinne. Sixten har också en sådan pyjamas. Jag älskar prickar! Tröjan till bebisen har Sixten också en likadan. Är egentligen inget fan av att man klär sina barn i exakt likadana kläder, men ibland kan det faktiskt vara fint. Även dessa plagg är från Polarn o pyret. Man kan ju tro att jag var sponsrad, I wish!

Morning glory

Har inlett morgonen med att lämna Sixten på dagis, ätit god frukost och lyssnat på den
här underbara låten om och om igen. Vilken underbar start på dagen! Nu blir det dusch och sedan statistik!

Redo för våren!

Det här blir en av Sixtens utomhus-outfits när det är dags att lägga undan overallen. Röda skalbyxor och svart skaljacka från Polarn o pyret (har svart windstopper-fleece därifrån också) och matchande mössa från Villervalla. Först hade jag tänkt mig en piggare färg på jacka, men vårens kulörer var inget roliga och svart matchar ju till mycket. Som tur är fann jag röda byxor som livar upp. Och så får det matchas med färgglada scarfs och mössor och äppelgröna stövlar. Gillar verkligen Pop's skaljackor, det här är den fjärde Sixten har. Bra kvalitet som håller för bus och lek och dessutom gå i arv till kommande syskon. Skalbyxor därifrån har vi aldrig testat förut men de håller förhoppningsvis samma kvalitet.
(Jag har precis börjat lära mig att frilägga bilder, så har överseende med om bilderna är något kantiga. Snyggare med vit bakgrund än vårt hallgolv i alla fall.)

Prickiga ränder

Jackan från Pop som jag funderade på var inte alls lika snygg i verkligheten som på webben. Den kändes alldeles prasslig och inte alls som "mig". Så den är utesluten. Jakten fortsätter och i värsta fall får jag väl ha min svarta parkas uppknäppt när det börjar spänna för hårt runt magen och satsa på att ha snygga tjocktröjor.
Istället för jacka fick de här plaggen till mig följa med hem efter mitt besök på Pop.
Amningsnattlinne och pyjamas/mysbyxor med skön mudd för magen.

Kväll

Vissa dagar är man mer slut än andra, så är det bara. Nu sover grynet. Jag intar soffan med min man, torsdagsgodis och "Halv åtta hos mig". Får se om det finns krafter kvar till hemma-SPA sen. Annars får det vänta till morgondagen.

Dagens mage

v. 23+0
Magen växer så att det knakar och det lilla livet där inne bubblar runt för fullt mest hela dagarna. Tycker nog att tiden hittills gått ganska fort. Jag mår bra förutom tröttheten. Det är ju nu i andra trimestern man ska må som bäst, så får väl ändå passa på att njuta nu innan det börjar bli tyngre. Längtar dock tills det börjar närma sig ännu mer, så att jag kan börja boa mer. Vid Valborg ungefär blir nog lagom att ta fram sängen och hämta vagnen och tvätta, bädda och packa BB-väskan och så. Då borde vi vara redo även om liten vill titta ut tidigare än beräknat. Fast jag vill ju helst att filuren ska stanna inne hela tiden ut så att jag hinner färdigt med allt i skolan och hinner vara ledig en vecka innan... Men man kan aldrig veta med såna där små pyren. Det är bra att jag har saker att göra hela tiden i alla fall. Annars blir väntan och längtan så mycket värre och längre...

Take care

Tidig kväll för mig. Har redan bäddat ner mig och ska strax logga ut. Har sovit på tok för lite senaste veckan och det känner jag verkligen av. Kräver minst 8 timmar per natt. Går jag utan det en period blir jag hängig, ledsen, matt och det slutar alltid med att jag åker på någon sjuka. Så, i kväll blir det ändring och jag ska låta mig själv vila och bli pigg och stark igen.
Imorgon blir det förutom tentaplugg, en pyssla-om-mig-själv-dag. Är i stort behov av det nu. Särskilt om jag ska orka med vårterminen som börjar nästa vecka och 16-18 veckors graviditet till...

God natt!

Vårkläder?



Jag funderar på vad jag ska ha för jacka när det börja bli plusgrader och min Fjällräven är för varm? Har ingen annan jacka som går att knäppa över magen längre. Jag vill ju inte gå med öppen jacka hela våren...Jag undrar om den här parkasen från Polarn o pyret finns kvar i butik och om den funkar att ha även när bebisen kommit?

Liknande problem har jag med skor. I vanliga fall brukar jag ha Converse eller stövletter på våren. Men jag blir illamående bara av tanken på att sitta dubbelvikt med stor mage och försöka knyta skorna och ont i ryggen av att tänka på att gå i klackar. Så alla skor jag äger går bort den här säsongen... Känns som jag redan letat runt i vartenda skoaffär efter snygga vårskor utan klack, som man inte behöver knyta, utan att finna ett endaste par. De får ju gärna tilltala mig utseendemässigt också. Har inte en tanke på att möta våren i Foppatofflor, om ni förstår vad jag menar. Vilka problem, va?!

Veckoslutet

Sånt jag gjorde i helgen:
Lördag Familjen var ute och jag fick tid hemma för mig själv.
Resultatet blev nya färgglada vårgardiner.
Hoppas att min pysselinspiration fortsätter spira nu efter att ha legat i långvarig dvala.
Att sy är som terapi för mig.

Söndag Var med familjen på eftermiddags-BIO "Var inte rädd Långa farbrorn".
Mys på hög nivå! Sixtens andra biobesök och popcorn är redan obligatoriskt.
Sen gick vi hem och min man lagade söndagsstek. Mums!

Pluggtugg

Blev ingen fullt så slapp kväll i soffan som jag ställt in mig på. Kom på att jag har en massa att läsa till skolan imorgon. Men jag stannar i soffan i allafall och peppar mig och firar mina hålfria tänder med att mumsa Daimglass, som kan vara min favoritglass...

Tandis

Idag var både jag och Sixten på besök hos tandläkaren. Det var Sixtens första riktiga tandläkarbesök. Jag trodde att det skulle gå bra, men det här var verkligen över förväntan! Jag är så himla stolt över honom! Han var jättetrevlig mot tandhygienisten, lyssnade på vad hon sa och tvekade inte att öppna munnen när hon bad honom. Och så ställde han som vanligt hundra frågor som hon snällt fick svara på. Tandhygienisten var verkligen pedagogisk och proffsig och lät Sixten titta och känna och undersöka alla sakerna innan hon använde dem. Sådant underlättar nog betydligt för barn med rädsla. Nu var nog inte Sixten rädd, utan mest nyfiken. Hans tänder såg iallafall ut att vara i topptrim, och det känns ju också bra för mig som förälder.
Min undersökning gick också bra och Sixten fick assistera tandhygienisten med salivsugen och titta på allt hon gjorde med mig. Dock har jag en visdomstand som växer snett ut mot kinden som jag fått tid för att dra ut, om två veckor. Jag har aldrig varit rädd för tandläkaren, men detta bävar jag lite för...Men lika bra att få det gjort innan den växer ut ännu mer.
Det här var inte folktandvården, som jag alltid gått till annars, utan en privattandläkare som värvade mig på stan i höstas. Jag var lite skeptisk till det här med privattandvård, men det hade ett superbilligt första-gångs-erbjudande, så jag hakade på. 90 kronor fick jag betala för mitt besök idag och det var ju inget att gnälla om. Desto dyrare blir det när jag ska dra ut tanden, men det hade det ju blivit hos folktandvården också, eftersom de har samma taxa.. Det var i alla fall väldigt trevligt, fräscht och lugnt där. Ingen stress under besöket heller. Och eftersom både jag, Klas och Sixten har gått dit så fick Sixten en present! En eltandborste från Braun som synes på bilden. Det brukar inte vara något problem att borsta tänderna på honom, men nu älskar han det! Jo, jag tackar! Vi går nog dit nästa gång det är dags igen! När tandhygienisten frågade vad Sixten tycker om att göra, svarade han "Borsta tänderna". Hihi, gullungen. Var det rent fjäsk, av rädsla för tandhygienisten (som han kallade "tandläkaren" under hela besöket) eller ett helt ärligt svar?

Kvällen

Elin Kling for H&M


Ikväll är jag så trött, så trött. Med mannens hemgjorda utsökta tomatsoppa i magen lägger jag mig i soffan med mitt stora gryn och känner hur det lilla grynet sparkar i magen. Och så ska jag drömma om att jag har den här jackan i min ägo...Mer än så blir det nog inte av den här kvällen. Inte fy skam det heller...

Fasta fogar

Jag vet inte om jag skrev det när jag var gravid med Sixten och om någon i så fall minns det. Men då led jag fruktansvärt av foglossning. Det började redan i vecka 10, förvärrades för varje vecka som gick och var över först tre månader efter förlossningen. Därför bävade jag lite inför den här graviditeten, hur mycket jag än vill ha fler barn, eftersom jag läst att foglossning ofta förvärras med andra barnet. Den här gången är dock hela graviditeten annorlunda, vad gäller nästan alla symtom, inklusive foglossningen, som jag knappt märkt av. Jag är så fruktansvärt tacksam varje dag över att slippa värken. Jag vet inte om det har att göra med att jag redan från början den här gången visste vilka kroppsställningar och ansträngningar som förvärrar värken och försöker undvika dem eller om mitt bäcken är så vidgat sen förra gången att det inte blir en lika stor ansträngning den här gången. I vilket fall som helst så är det jäkligt skönt att slippa. Så för att visa min tacksamhet (för vem vet jag inte, mig själv?) så har jag plockat iordning och gjort fint i hela lägenheten, vilktet tog sin lilla tid eftersom vårt hem nästan alltid är ett ständigt kaos. Detta hade inte varit möjligt förra graviditeten i samma vecka. Jag är nöjd med mig själv! Men Klas får dammsuga.

Pugs!

Okej, det kanske inte är särskilt vettigt att lägga en månads studiemedel på en vagn till bebisen när vi redan har en fin, fullt fungerande vagn. Men hon/han ska i alla fall inte bara få ärvda saker. Den här fina filten med mopsar i ekologisk bomull designad av Cecilia Blankens för Me&I är ämnad endast för den nya krabaten.

Bulan

Idag är jag i v. 21+5 och det lilla livet rör sig för fullt i min mage. Idag kunde till och med Klas känna det på utsidan. Finns det något mysigare än babysparkar? Vi har nog enats och kommit fram till två namn också, så nu slipper barnet bli namnlöst, vare sig det är en flicka eller pojke. ( Och barnet slipper heta "Bajjon" som är Sixtens förslag).

Bug

Det måste vara graviditetshormoner eller något. För några veckor sen var jag helt inställd på och nöjd med att använda Sixtens Brio Happy vagn till nya bebisen också. Vi har både liggdel och sittdel + nytt chassi (eftersom det första gick sönder). Men nu har jag helt plötsligt börjat drömma om att strosa runt med en Bugaboo istället och kan inte riktigt släppa den tanken... Synd bara att det svider såå i plånboken att köpa vagn. Nu har jag spanat runt på Blocket och kanske hittat en bättre begagnad Bugaboo (i svart och grått) som kan vara något och till nästan halva nypriset. Får se om jag kan övertala min man att en liten, smidig vagn är helt nödvändig till bebisen (och oss). Undrar vem vi kan kränga Brio-vagnen till i så fall? Andrahandsmarknaden för barnvagnar är väldigt stor och därav får man tyvärr nästan inget för dem...

Skolväska

När jag var i 10-gruppens butik i Stockholm passade jag även på att reklamera min stora axelremsväska som jag köpt där, eftersom den tyvärr gått sönder vid en tryckknapp. Nu ringde tjejen från butiken och sa att jag skulle få en ny väska! Mönstret jag hade på förra väskan fanns inte kvar, så jag fick välja ett nytt. Det är det ni ser ovan. Gillade det förra mönstret, men samtidigt kul med förnyelse! Så nu är denna fining på väg hem till mig! Den har perfekt format för alla mina skolgrejer. På tal om skolan...plugga statistik står på dagens schema. So back to work!

Semla

Fantastiskt god lasagne, gjord av mig, och en semla fick bli finalmiddag på vårt fantasiska jullov...Det var så gott att det slank ner innan det hann fotas...Åh, vad jag uppskattar att vara ledig och att vara med min familj...Men imorgon börjar allvaret igen...Jag ska köra så det ryker den här terminen med C-uppsats och teorikurs: smärta, ända fram till jag ska föda barn i maj. Bra, då har jag något att göra medan jag väntar på gullet! Att vänta barn är annars som att gå runt med fantastiskt fin inslagen julklapp på magen som man inte får öppna. Då är det bra att vara upptagen med annat, annars blir man nästan galen av väntan och längtan!

10

Har spenderat merparten av veckan i Stockholm med familjen. Vi hade fina dagar med middagar med vänner och besök på bl.a. Aquaria och Junibacken. Då var Sixten i sjunde himlen. Själv kom jag nästan dit, när vi var på Götgatan och jag köpte den här godbiten som jag önskat mig länge. Necessär från 10-gruppen. Den är så snygg att den får stå framme i badrummet hela tiden. Ibland får lycka var ytligt.

Mitt 2010

Jag är, efter en lång bloggvila äntligen tillbaka! Börjar det nya året och min nystart med att summera 2010.

2010 kommer gå till min historia som året då jag:

- Återförenades med en av mina bästa vänner. Hade nog inte förstått hur mycket jag saknat henne.
- Ägnade mycket tid och tankar åt att planera och drömma om mitt och Klas stundande bröllop.
- Upplevde mitt tredje år som mamma åt världens bästa Sixten! Fortfarande det bästa jag någonsin gjort!
- Sökte ett drömsommarjobb, och fick det! Mina 9 veckor på förlossningen och BB i Eksjö var otroligt lärorika och helt fantastiska!
- Gick mitt andra år på sjuksköterskeutbildningen. Hade praktik två gånger, på fem veckor vardera. En var fantastisk, en mindre fantastisk.
- Fick en otroligt rolig och oförglömlig möhippa av mina bästa! Vilken underbar dag!
- Gifte mig med min stora kärlek Klas! Det var en sagolik upplevelse och en av mitt livs lyckligaste dagar.
- Jag och Klas åkte på bröllopsresa till Barcelona två dagar efter bröllopet. Det var en perfekt vecka på alla vis!
- Vi blev med barn igen, precis som vi önskat! Miraklet kommer i maj 2011!
Kanske har jag lättare för att minnas det positiva som hänt än negativa saker? Kan faktiskt inte minnas något riktigt tråkigt från 2010. Kanske att jag blev hemskt trött av att vara gravid och att jag var förkyld halva hösten? Men annars måste nog 2010 hamna på topp 3 av de bästa åren i mitt liv!
En dag i lekparken, september 2010.