Back to school

Imorgon börjar skolan igen. Hurra!

Landet

Oh, vad skönt det är att vara lediga. Bara slappa och göra vad man vill om dagarna... Vi har tagit det lugnt, pysslat lite här hemma och varit ute och lekt när vädret tillåtit.

Idag ska vi äntligen åka ut till sommarstugan. Har längtat dit hela sommaren. Jag som egentligen inte alls gillar landet och trivs bäst i stan. Men lite omväxling förnöjer ju, jag är inte borta särskilt länge. Hoppas vädret är okey så man kan vara ute och inte bara sitta inne och uggla. Men jag ska ha med mig mycket att läsa...

Sen när vi kommer tillbaka är det dags att tagga inför skol- och förskolestart. Att köpa nya skolgrejjer till exempel är obligatoriskt inför varje terminsstart.

Ciao!

Ledig!!

I lördags jobbade jag min sista dag för den här sommaren. Nu njuter jag av min efterlängtade ledighet innan skolan drar igång om nästan två veckor.

I söndags var det strålande väder här i Jönköping så dagen spenderades på Vätterstranden, där jag äntligen fick lite solbränna, nu ser jag mer levande och frisk ut, tycker jag. Lite plaskande i vattnet blev det också. Svårt att undvika när man är där med Sixten som älskar vatten.

När det inte är fullt så härligt väder, som till exempel idag, ägnar vi en del tid åt att pyssla med vårt hem. Rensa, rengöra och göra små mini-make overs, sätta upp hyllor och tavlor bla.

Ikväll har jag äntligen tillbringat lite tid vid min symaskin. Gjorde inget spektakulärt dock. Sydde om och lagade lite bara och städade mitt syskrin. Det var kul och trevligt att få pyssla med det och att trampa på pedalen igen. Mer sådant snart! Tror jag ska sy ett par byxor till Sixten. Måste bara hitta ett schysst tyg först. Det är dåligt utbud med tygaffärer i den här stan.

Imorgon ska vi på utflykt till stadsparken med vänner så Sixten får leka av sig massor. Eftermiddagen ska jag och min man tillbringa på Atlantis Spa. Vad mysigt det ska bli!

Puss

Solsken

Jag har haft ännu en härlig dag! Började dagen med att gå en rask promenad i cirka en timme med Sixten i vagnen. När vi kom hem hade Klas vaknat och vi njöt av frukost på balkongen.
Sen var vi en liiiten sväng på A6 och IKEA och uträttade lite ärenden. Lite skamligt att vara inne på ett köpcentrum en sån solig dag. Men vi kom äntligen till skott och köpte nya köksstolar (bild kommer när de är ihopskruvade och klara), så det var värt det.
Sedan var vi i allafall vid Axamosjön och njöt av det fina vädret. Solade och badade. Sixten njöt verkligen av att leka i vattenbrynet och att bada. Och det var en fröjd att se honom.
Nu blir det pizzamiddag med älskling. Lillkillen sover gott nu.

Ciao!

Strålande dag

Hurra för att solen och värmen har återvänt! Lagom till att jag är lite ledig. Nu återstår bara en dags jobb, det är på lördag! Så himla härligt med kommande ledighet!

Jag har varit ledig idag också och var med Klas, Sixten, mamma och "svärfar" i Borås och besökte djurparken där! Vilken underbar dag vi har haft! Vi har haft strålande väder och roliga upplevelser och bildat fina minnen. Efter djurparksbesöket strosade vi lite på stan i Borås och åt middag på en uteservering som hette "Lilla torget". Så himla god mat och fantastisk service. En eloge till dem och jag kan absolut rekommendera det stället om ni är i Borås. Vet inte om det bara är öppet på sommaren eftersom det bara var utomhus förutom sjlva köket och baren.

Nu är vi hemkomna. Gossen sover gott efter en spännande dag och mannen är ute med vänner. Jag sitter på balkongen och har det så gott så. Det är fortfarande väldigt varmt. Nya Mama låg på dörrmattan och väntade och jag kan glutta in genom fönstret på TVn när jag vill. Det är ju både "Sommar med Ernst" och "Unga mödrar" på TV ikväll. Jag itter också och klurar på potentiella pyssel. Jag får ju passa på nu när jag har tid för mig själv.
Kanske kommer med en bild update från dagen senare. Min telefon som jag tog de flesta bilder med har givetvis hängt sig eftersom jag gjorde för många saker med den samtidigt.




Ciao!

Sista rycket

Är inne på min sista jobbvecka nu innan två underbara lediga veckor. Kom hem för drygt en timme sen efter att ha jobbat kväll. Druckit ett glas vitt på balkongen med min man och nu ska jag krypa ner i sängen för att vara utvilad inför ännu en jobbdag. Jobbar fem eller sex dagar denna vecka, inklusive hela helgen. Men sen, sen ska jag vara ledig. Och efter det börjar skolan igen. Hurra! Vad roligt det ska bli! Att gå i skolan är massa gånger bättre och roligare än att jobba. Just nu, tycker jag det iallafall.

God natt!