Puh

Nu är tentan i mikrobiologi gjord. I förmiddags faktiskt och det kändes som att det gick ganska bra faktiskt. Hur det verkligen gick återstår att se om ca tre veckor.Det har varit en rolig kurs men ändå skönt att det är över. Halva terminen har redan passerat. Det har gått så himla fort, tycker jag. Skönt med helg nu iaf. Två hela dagar då jag är mellan två kurser och inte behöver tänka på skolan.
Jag har firat med lunch med fina vänner och ikväll ska jag och Klas nog gå på bio. Det ska bli mysigt. Har inte haft så mycket tid över för varandra när jag bara pluggat senaste veckorna och somnat tidigt på kvällarna.

Tisdag

Schääva säger Sixten och menar stjärna. Han har en del kläder med stjärnor på och då pekar han och säger -Shääva, fäääva! Igår härmade han mig efter varje bokstav när jag rabblade alfabetet för honom. Det gick strålande ända fram till P. Min lilla schääva Sixten, du lär dig så fort!

Ännu en strålande vårdag. Jag inviger mina nya ljusgrå chinos och ska iväg till skolan och plugga lite.

I eftermiddag har vi seminarium. Min grupp ska redovisa två artiklar om HIV och AIDS. Det var längesen jag pratade inför grupp såhär. Eller..jag pratar ju varje dag i klassen och ställer frågor och så. Inga konstigheter. Men det är lite annorlunda när man har förberett någonting och ska redovisa det. Liite nervös är jag nog. Önska mig lycka till!

Ha en härlig dag!

Lasagne

Bästa matlådematen måste vara lasagne. En av mina favoriträtter. Den blir tillochmed ännu godare dagen efter. Sitter och njuter av en bit nu som min bästa Klas gjorde igår tillsammans med blandad sallad som jag svängde ihop. Jag är stolt över att jag börjat äta mer grönt till varje måltid. Ett steg i rätt riktning, så att säga. Snart ska jag ut i det vackra vårvädret och gå till skolan.
Ha en fin dag!

YES!

Fick tillbaka vår tenta idag. Den första jag gjort. Jag klarade den med råge! Känns så jäkla bra! Nu är det bara att tagga och plugga inför den kommande i mikrobiologi som vi har nästa fredag!

After work

Ikväll blir det After-work! Klas ska få träffa några av mina klasskompisar + pojkvänner. Det ska bli kul! Sixten ska vara hos sin mormor och bada badkar. Han blir jätteglad och säger "baa" och "moomoo" när jag säger att han ska till mormor och bada. Sötgoset!

Vårsol!

Idag blev det invigning för att första gången i år sitta på en uteservering. Det var vindstilla, soligt och underbart! Hurra! Våren är på väg! Det glädjer mig.

För övrigt har jag drabbats av svår vårtrötthet. Sover ca. 9 timmar per natt men är ändå trött. Men om det kommer fler soliga dagar kanske det vänder? Håller tummarna.

Shoppa utan pengar

Idag har jag varit på stan och shoppat lite nytt till vårgarderoben. Utan att gräva några hål i plånboken. Hemligheten heter bonuscheckar på H&M och presentkort som jag fått av mormor i julklapp. Riktigt fint. Snacka om att man kan handla med gott samvete då. Och bara bra saker köpte jag. Bland annat det här:



Älskar det här nudelinnet!
Precis sånt jag tänkt att jag ville ha och så bara fanns det där helt plötsligt.


Ett matchande hårband blev det också.


En stor bomullsscarf med ett av mina favoritmönster, prickar!


Ett par svarta haremsbyxor till mig och ett par gröna jeans till Sixten fick också följa med hem. Inte en krona har lämnat kontot. Kalas!

Officiellt gammal

Jag vet inte om jag tycker det är sorgligt eller roligt. Idag köpte jag folköl på Ica och kassörskan frågade mig inte om legitimation! Det här är första gången i mitt liv som jag inte behöver visa leg. Har ofta fått höra att jag ser yngre ut än vad jag är. Men nu ser jag tydligen definitivt äldre ut än 18år. Jo, men det kanske är bra. Jag fyller ju trots allt 22 i år. Ser nog hellre ut som 22 än 18...Bara jag får visa leg på systemet i några år till är jag nöjd.


18 år (tror jag)


21½ år



Vårfärger

De senaste tillskotten i Sixtens garderob är de här härligt färgsprakande plaggen. Längtar till våren och kunde inte motstå dem. Dessutom är han toksöt i dem. Och han verkar trivas i dem. Mjuka och sköna. Kanske inte de mest fläcksäkra färgerna men jag har köpt en massa mörka plagg till förskolestarten som är snart, att jag ville lyfta garderoben med lite färg.






Body och byxa från Kappahl och tröja från Hummel (BOM BOM barn)