Cykeltröja

Idag fick Sixten den här fina tröjan med en cykel på, från Polarn & Pyret. Jag brukar inte gilla blått. Men den här
nyansen är så fin! Han har en ziptröja från P.op i samma nyans, att ha över i höst. Funderar på att köpa jeans i samma blå nyans också. Men det kanske blir för mycket? Man behöver iofs. inte ha allting ihop.




Gåvor

Hade en jättefin dag igår. Var lite trött efter utekvällen, men det var skönt att kunna ta sovmorgon då Sixten sov hos sin mormor. Saknade honom dock något fruktansvärt. Tur att han, mamma och min syster dök upp ganska tidigt då. Det blev en härligt lugn dag med min familj (inklusive min "svärfamilj") och film och mys med Klas på kvällen. Kan helt ärligt säga att jag bara fick helt fantastiska födelsedagspresenter! Jag är mer än nöjd! Mina nära och kära känner mig nog bättre än vad jag tror. Här är några exempel på vad jag fick:


Halvbaggy jeans med bred resår nedtill.
Härligt och så skönt alternativ till alla mina stuprör.




Underbar axelväska från 10-gruppen i mönstret honey.
Den ska jag ha när jag börjar skolan.
Tills dess kanske den får hänga med varje dag som skötväska?



Underbart vackra blommor.
Boken "Fashionista", Martina Bonniers stilguide, som jag inte kan sluta läsa.
Nya svarta ballerinaskor (har slitit ut två par tidigare)
Fler Filippa K-muggar till min samling.
Massvis med godsaker och delikatesser som blåbärshonung och praliner.
Mangodoftande Body whip från Body Shop.
Thékannan som matchar våra stora thémuggar.

Äntligen en bra mascara från Max Factor.
Stiftörhängen från Pilgrim med cerise "diamanter"

Känner mig riktigt bortskämd som fått alla dessa fina presenter. Och då har jag fortfarande inte blivit firad av alla än...

Birthday girl

Jag ser lite lurig ut efter några drinkar

Igår blev jag som sagt ytterliggare ett år äldre. Och det känns trots den tidigare "oron" helt okey. Jag försöker intala mig att man inte är äldre än man känner sig. Och jag känner mig inte äldre idag än vad jag gjorde i förrgår.

Roligt har det varit iallafall, att fira min födelsedag! Festligheterna började ju redan i lördags när mina fina vänner kom hem till oss på middag. Jag bjöd på världens starkaste Mojitos, fick snabbshoppa Sprite för att mina vänner inte skulle storkna. Till middag hade jag improviserat fram en grekisk paj, sallad och bröd. Till efterrätt gjorde Klas världens finaste och godaste glasstårta. Sedan var det sing star för hela slanten i några timmar (?) för att därefter bege oss till Bongo för dans och snack. Som vanligt avrundades utekvällen med snabbmatsförtäring och ännu mera snack. Min och Klas promenad hem tog nog en halvtimme längre än vad den sträckan brukar ta pga skoskav och trötthet. Ramlade i säng vid 4-tiden på morgonen efter en alldeles fantastisk kväll. Tack mina kära vänner! You're the best!



Mina fina tårta med 21 ljus
 


Mina underbara vänner

Spontanshopping

Jag och familjen åkte som sagt för att köpa en resesäng till Sixten idag, så han kan sova tryggt imorgon och kommande bortanätter. Vi hittade en som verkar jättebra för 398:- på 1:a klass, fast vi köpte till en extra madrass också så prinsen ligger extra mjukt. De fanns i olika färger, svårt val mellan rött och svart, det slutade dock med en svart. Lite tråkigt, men tyckte att den röda var lite för skrikröd.

Vi besökte även Babyproffsen för att kolla in deras sortiment, men de hade bara en orange/svart resesäng för samma pris. Inte såå läckert. Vi spanade också i barnvagnarna, eftersom vi funderade lite på en smidigare vagn till Sixten att ta med på resor eller när man bara ska ner på stan. Så vi tänkte bara kika lite. Vi hittade en jättefin, brun, trehjulig vagn till ett ganska rimligt pris. Och det slutade med att vi köpte den! Inte alls planerat. Men nu har Sixten en nytt, smidigt vrålåk. Och vi kommer nog få mycket användning av den. Egentligen var jag sugen på en Phil & Ted's vagn. Men eftersom vi inte planerar några syskon till Sixten just nu, känns det onödigt att lägga så många tusen på en syskonvagn ( det är ingen vanlig bred syskonvagn, utan den är en kombivagn som man bygger på höjden, kan man säga). Så det kändes som vi gjorde ett bra köp idag. Väldigt spontant. Men bra. Det är dock väldigt trångt i hallen med två vagnar... Får se hur vi ska lösa detta.






Krakel

Idag gjorde jag ett besök på Krakel, en barnklädes- och leksakaffär på Torpa. De hade 40% REA på nästan hela sortimentet. Vilket var väldigt trevligt när jag hittade den här fina bodysuiten från  danska Katvig. Har haft lite svårt för denna färgkombination tidigare, trots att orange och blått ju är komplementsfärger. Men ju mer jag ser den desto mer gillar jag den. Man blir ju onekligen glad av färger! Tyckte att Sixtens höstgarderob i stl 80 och 86 behövde lite färgklickar, efter att jag inventerat den idag. Trots att jag köpte stl 80 och han bara har  stl 74 satt den här riktigt bra redan nu. Det är ju så med de flesta danska barnklädesmärken har jag märkt, att de är en storlek mindre än vad det står. Men den här kommer nog passa länge ändå. Han verkar ju trivas riktigt bra i den dessutom.

          
  
     

Åter igen

Har haft en ofrivillig bloggpaus på en hel månad. Som vanligt pga den här jäkla datorn. Har haft jättemycket jag velat skriva om och massa bilder jag ville lägga upp. Men det blir drygt att lägga upp en hel månads uppslag. Så vi börjar från noll igen. Tänkte lägga upp en ny kategori också "barnkläder". Eftersom det är ett av mina stora intressen just nu. Vi får se vad den kommer innehålla... Antagligen en hel del kläder?

Idag har jag och Sixten lunchat med Danielle och Ellen som är i stan. Det var trevligt. Sen var jag, S och E på promenad, tills det började spöregna, då tog vi bussen hem.

Imorgon ska jag ha födelsedagsfest. Inte en stor en, som förr om åren. Nej, i år blir det en liten fest med de närmsta. Håller jag på att bli gammal? Kul ska det bli iallafall! Drinkar, sing star och utgång. Yeahy!

Sixten ska övernatta hos sin mormor. Det har han ju gjort förr, så det ska nog inte vara några problem. Vi ska dock köpa en resesäng idag, tror jag. Eftersom han är väldigt rörlig nu så är det bäst, så man vet var han håller hus. Annars kanske han rymmer under natten.



Mitt glada hjärtegull

Studenten

Idag tar Jönköpings tredjeringare studenten! Stort grattis till er alla! Trots vädret (regn och 13 grader) och det olycksbådande datumet, tror och hoppas jag att ni har en fantastisk och oförglömlig dag! Snart är det dags att springa ut!

 Det var två år sen jag själv sprang runt med vit mössa och jublade av lycka. Vilken underbar dag det var! Jag vet egentligen inte varför jag var så euforisk. Jag har aldrig vantrivts i skolan, tvärtemot, jag längtar efter att börja plugga igen efter min mammaledighet. Men på något sätt var det ett steg mot vuxenlivet, något nytt, något friare.

Det var 25 grader varmt och solsken. Hela klassen samlades för champagnefrukost hemma hos mig innan vi gick vi till skolan för sista gången. När hela klassen fotograferades togs den enda bilden den dagen då jag inte ser helt galet glad ut, försökte skärpa mig vilket resulterade i att jag ser lite småsur ut i studentkatalogen, men det var jag alltså inte! Vi skrev i varandras mössor, åt lunch (tror att det var något grillat?), sedan var det samling i vår aula med sång, musik, tal och jubel! Sedan var det äntligen dags att få gå till klassrummen med fönstrena ut mot bakgården där alla släktingar och vänner stod och få stå där och skrika, jubla och sjunga innan det äntligen var dags att få springa ut!

Vi hade blivit lottade att vara allra sista klassen att springa ut, därför hade vi också fått det bästa fönstret att hänga ut igenom. Vi sprang ut till "Jag vill ha munkar", vet inte riktigt varför, men roligt var det! Efter det försökte jag hitta min familj i myllret av människor. Per Brahegymnasiet hade ungefär 500 nybakade stundenter. 

Sedan följde turen på lastbilsflaket genom stan och vi skrek, sjön och jublade ännu mer. Studentmottagningen med släkten efter det, med den godaste buffén jag ätit, jag hade valt varenda rätt helt själv.

Vi 18-snåret, tror jag, var det dags för förfest med klassen för att sedan följas av studentfest för Per Brahes och Erikdalbergs studenter. Jäklar vad varmt och svettigt det var. Och jäklar vad jag dansade. Hade såå otroligt kul. När stället stängde vid tre, blev det påfyllning i magen på Mcdonald's för att sedan dra på efterfest. Var vaken från 5 till 4.30 den dagen. Har aldrig haft så roligt så lång tid i sträck, varken förr eller senare. Visste blev det en ganska blöt dag och natt, men inte så farligt ändå, var liksom bara så lycklig att jag nästan glömde bort att dricka. Den dagen var jag verkligen hög på livet!

Ställa sig upp

Sen någon vecka tillbaka har Sixten börjat ställa sig upp med hjälp av både det ena och det andra. Han ålar t.ex. fram till dammsugaren, balkongtröskeln (ca 25cm hög) eller soffan drar sig upp så att han står på knä och rätt var det är så står han på fötterna och håller sig i. Ibland släpper han ena handen. Är så imponerad, för det gick så fort det här. Var bara några veckor sen han fick backa över trösklarna för att han skulle komma över dem och nu ålar/halvkryper han runt i hela lägenheten fort som bara den och ställer sig upp mot saker som kommer i hans väg.

/stolt mamma.

Realisation

Hittade hur mycket som helst på P.op's rea, men var ju tvungen att sortera bort en del om det inte skulle gå på en hel förmögenhet. Men en klassisk brun/vit-randig långärmad tröja, två par röda halksockor och en blå ziptröja fick följa med hem, kan skylla på att det är investeringar till hösten. En underbart fin kortärmad somrig skjorta, som dock inte var på rea men som jag inte kunde motstå, fick också bli Sixtens. Han ser helt underbart söt ut i den. (Kameran är ur funktion så jag kan tyvärr inte fotografera något.)





Bild: polarnopyret.se

Morgonstund har guld i mun

Idag vaknade inte Sixten förrän vid 6.10 för att amma. I vanliga fall vaknar han mellan 04.30-05.30 för att äta och sedan somna om till 07.30. Men idag vaknade jag tillochmed före honom. Vid 6.00. Tack vare Klas som väckte mig med tusen pussar, supermysigt. Jag inbillade mig att det var helg och blev jättebesviken när han sa att han skulle gå till jobbet. Sen vaknade Sixten, jag ammade, han somnade om och jag kände mig superpigg! Kände att det inte var någon idé att gå och lägga sig en timme till, skulle bara vara tröttare när jag vaknade igen. Så jag passade på att duscha och äta frukost. 07.15 vaknade Sixten igen.

Han är så himla gullig när han vaknar. Ligger och snackar hur mycket som helst för sig själv. Pratar med sina gosedjur och snurrar runt och klättrar i sängen. Sen när jag kommer in och han upptäcker mig spricker han upp i världens största leende och mitt hjärta smälter. Varje morgon. Underbara unge!

Har även hunnit dammsuga halva lägenheten nu på morgonen. Känns härligt. Sixten är lite skeptisk till den, så därför går det inte så fort att städa här hemma. Ska försöka beta av resten i eftermiddag.

Strax ska vi ut på promenad runt Rocksjön med Carro och Isaac, sen ska vi gå på Polarn och pyrets REA. Roligt! Jag som inte skulle handla mer till Sixten denna månaden. Men jisses vad svårt det är att låta bli. Måste det finnas så mycket fina barnkläder? Och måste Sixten vara så himla  fin i allt?

Önskelistan

Som jag tidigare berättat blir jag ett år äldre om 18 dagar. Trots att jag fyller hela 21 år har jag inte vuxit ifrån födelsedagspirret och att önska mig massvis med saker låångt i förväg. Är det bara jag och femåringarna som känner såhär?

Det här finfina armbandet, fast i rött, från Ms bijoux, önskar jag mig verkligen. Såå fint!



Här följer en lista på fler saker jag önskar mig:
- Jeans, har inte ett enda par som sitter riktigt bra, antingen för stora, för små eller för slitna.
- Jeansjacka. Varför sålde jag min förra?
- Make-up, allt från foundation till mascara till ögonskugga. Tror inte jag köpt något nytt förutom mascara och concealer på 2 år! Uppfräschning i neccesären är alltså nödvändig.
- Vit tekanna med gulddekor från Indiska som matchar de stora härliga tekopparna jag tidigare köpt där
- Träningskläder. Mammagympan är slut för säsongen men F&S kör ju utepass på Vätterstranden.


bild:
www.accessora.se

Radhus

Idag har jag och Klas varit och kollat på ett radhus uppe på Mariebo. Jättefint, verkligen. Men läget är inte det bästa. Varken geografiskt eller ekonomiskt. Så vi skippar nog budgivningen. Den här gången. Vi trivs ju jättebra här i vår hyresrätt i stan,  men vi är öppna för bättre förslag. Man blev ju inte mindre sugen på att ha en liten tomt och fler kvadratmetrar nu...Spanar vidare på hemnet.se. Det har ersatt tradera.com och blivit min nya favoritsajt.

Present!

Idag fick jag ett fint paket på posten. Det var de två Gucciparfymerna jag vann i Paulines tävling. Oh, vad glad jag blev över att vinna! En finfin födelsedagspresent i förskott.

Fyller 21 om 19 dagar. Hade hellre fyllt 19 om 21 dagar. Hade ångest när jag skulle fylla 20 och lämna tonåren bakom mig. Sen när jag väl fyllde 20 var det inte så farligt. Så 21 kanske inte blir så läskigt ändå. Får ställa till med festligheter till födelsedagen så att jag inte tänker på att jag blir äldre.