Baka baka lite kaka

Det här är bland annat vad jag pysslar med om dagarna och kvällarna när jag inte underhåller, kramar, busar, tjatar på, vyssjar och ammar mina ungar. Förberedelser inför lördagens namngivningskalas. Trots att det är något stressigt så här i sista minuten upplevde jag hur otroligt avslappnande och skönt det var att röra ihop kakdegen och pyssla med strösselhjärtanen i ett tomt och tyst kök alldeles för mig själv ikväll. Men nu är det dags att tänka på refrängen.
Blåbärskanelbullar


Mini chokladkakor


Flaggspel/vimplar

Ni kanske kan ana ett färgtema?

Bulle

Det här är vad jag och Tage sysslar med idag medan Sixten är på förskolan en sväng. Förberedelserna inför namngivningsfesten på lördag avlöser varandra...Jag har att göra med andra ord. Tur att det mest är roligt då!

Super food

Idag är det min mans födelsedag och jag och ungarna gick upp tidigt för att baka frukostfrallor. Inte vilka frukostfrallor som helst. Utan supergoda och väldigt mättande frallor på kokosnötsmjöl istället för att vanligt vetemjöl. Kokosnötsmjölet hittade jag i hälsokostaffären. Det kostar visserligen en slant, men det är det värt! Det är fiberrikt (61%), proteinrikt (20%) och endast 4% kolhydrater. Fritt från cyanid, gluten och fytinsyra. Dessutom är det Fair trade producerat. Det kallar jag super food!
Superfrallor (6st)

5 ägg
100g smält smör
1½ dl kokosnötsmjöl
1½ tsk fiberhusk (psylliumfröskal)
1½ tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen kraftigt. Häll i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna med en gaffel så alla klumpar försvinner. Blanda med ägg och
smörblandningen. Låt svälla 1-2 minuter. Klicka ut 6 st högar som du
formar släta med blöta händer. Grädda i 10-12 min på 200 grader. Ät och njut!

Födelsedagsbrickan

Watch this!

Har precis kollat på ett inslag som Vetenskapens värld gjort angående diabetiker typ 2 och lågkolhydratkost. Mycket intressant. Har du inget annat för dig tycker jag att du ska klicka på
denna länk. Inslaget börjar ca. 18 min in i programmet. Det är synd och skam att det inte satsas mer pengar på forskning om kostråd till diabetiker typ 2. Kanske klappar mitt hjärta som blivande sjuksköterska lite extra för detta. Men också för att jag sett vilka positiva hälsoeffekter LCHF har haft på människor i min närhet inklusive mig själv. Mer om detta i ett annat inlägg.

På kanelen

Inskolning med Sixten på hans nya förskola denna vecka. Det går finfint. Jag är hemma och äter mellanmål under tiden. Turkisk yoghurt, en skvätt grädde och kanel och kardemumma och rooibos med samma kryddor. Mumma. Hamnar nästan i julstämning. Nu ska jag färdigställa inbjudningarna till Tages namngivningsfest!

Trögstartad

Ja, ytterliggare en lång bloggpaus. Men jag kommer snart tillbaka. Har fullt i huvudet av inlägg jag vill skriva. Ska bara komma till skott. Håll ut.

Tage

20 maj 2011 kom världens finaste lilla lillebror till världen.
Vi kallar honom Tage.
Mitt hjärta svämmar över av kärlek.