Köpenhamnskonfekt

Köpenhamnshopping

Här kommer godbitarna från shoppingen igår! Handlade egentligen lite till, men här är den del av dem.

- Dekorsnöflingor som glittrar fint, och jag älskar allt som glittrar! Passar bra att fästa på glas eller kakel.
- Festligt färgglad, stor plastbricka. Perfekt till partyt!
- Grå leopardtopp från Fishbone. Sitter som en smäck, mina fläckar går aldrig ur.
- Juligt röd skål som funkar året om. Ska ha julgodisar i den, närmaste framtiden.
- Superhäftig brödrost med texten "Sweet toast of mine". Guns n' Roses-fan som jag är kunde jag inte motstå den, hittade även
"I love toast"-brödrosten i samma affär. Döskallebrödrosten var dock snäppet coolare, med en döskalle på varje brödskiva man rostar. Rock n' roll- frukost,  Yeah!

Beauty

Underklädeskampanj


Åh, vad vacker Emmanuelle Béart i
H&M's senaste underklädeskampanj är! Blev otroligt förvånad när jag läste att hon är 42 år! Det är få förunnat att vara såå välbevarade vid den åldern. Hoppas jag är en av dem!

Hemma igen

Kom hem för ungefär en timme sen. Är slut i fötter och huvud. Sängen lockar. Det har dock varit en sammantaget riktigt bra dag! Här följer en kort Heaven vs. Hell:

Heaven

-
Mysigt att åka iväg med mamma
- De billiga fynd jag gjorde (bilder kommer imorgon)
- Alla fina saker jag inhandlade (bilder kommer imorgon)
- Hann köpa Bacardi rum och Xanté i sista sekund innan bussen gick
- Det var milt väder och vi slapp frysa
- Bussresan gick fort
- Ser fram emot nästa års resa. Det här är ju min och mammas tradition!


Hell

- Den hallonröda V&R-kjolen hittades ej, inte heller fluga-linnet fanns i rätt strl. Det fanns dock en massa andra V&R-plagg kvar, men inget jag föll för.
- Vi stannade inte vid något köpa-billig-alkohol-ställe
- Jag har ont i fötterna och benen
- Det var varmt och svettigt i alla affärer
- Hittade inga julklappar till någon annan än mig själv
- Ströget har verkligen blivit sämre! Usch! Till nästa år ska vi skaffa en bra shoppingkarta! Tips på bra gator efterlyses redan nu!



Nu väntar sängen och en varm prins!

God natt

Charlie

I'm off soon!

Såhär tidigt kommer jag antagligen aldriga blogga igen. Klev upp tio över fyra idag. Har gjort matsäck och tom. sminkat mig för ovanlighetens skull. Och nu har jag lite tid över så jag tänkte bara skriva några rader innan jag åker. Mina förhoppningar om dagen är att jag och mamma får en riktigt mysig dag (vilket jag inte tvivlar på), att vi stannar på något ställe i Danmark där man kan köpa hyffsat billigt, gott vin och Bacardi Rum, att jag hittar julklappar, men framförallt; att den hallonröda kjolen från V&R finns kvar i Köpenhamn i strl 36 el. 38 och att jag tycker att den är lika snygg på bild som i verkligheten! Ska spana efter fluga-linnet från herravd. också!

Puss

Charlie

Köpenhamn next

Åh, vad skönt det var att skolka för första gången idag från min kurs. Behövde verkligen det efter att ha jobbat nästan hela dagen också. Vi hade ändå ingen rolig lärare den här lektionen. Hon var bara tråkig och bitter. Nämen, så jag skriver. Ingen bra förebild idag inte. Men jag förlåter mig själv.

Imorgon är det shopping i Köpenhamn med mamma som står på schemat, hela dagen! Ska upp rysligt tidigt: 04.30 senast! God! Som tur är finns det tid att sova på bussen, så jag är pigg och utvilad för flera timmars springande på stan! Yummie!

Flera flyttkartonger står fortfarande tomma och väntar på att fyllas. Vad väntar jag på? Att någon annan ska packa åt mig? Det är ju såå trist. Får göra ett ryck på torsdag, i sista minuten och få ner allt porslin och allt annat i köket.

Puss

Charlie

Lönen som försvann

27:e november och lönen som var mycket högre än väntad trillar in på konto. Lycka! Loggar in på internetbanken, betalar hyra (som var dubbel den här månaden pga flytten), mat för december, en mindre skuld till Klas (för halva köksbordet), ett litet lån till mig själv från förra månaden. Vips. Alla pengarna borta. Olycka!

Fick en mindre depression, särskilt när jag tänkte på att det snart är december och jul. Inte lätt att vara "spara" och ekonomisk när man inte har några pengar att röra sig med alls. Tur att jag har ett eget kapital att låna från, men tycker inte om att låna, inte ens av mig själv. Jag och mamma ska ju julmysa och shoppa i Köpenhamn på onsdag! Buhu!

Längtar såå till januari för då får jag heltidslön. Hurra! Bara att uthärda. Tills dess att jag börjar på restaurangen tar jag alla tider jag kan få på mitt gamla jobb, exempelvis imorgon, fast jag tröttnat för länge sen.

Åh, det här var inget positivt inlägg. Jag antar att det är sånt här som händer när man håller på att bli vuxen. Hoppas alla andra känner sig rikare än vad jag gör just nu!

Puss

Charlie

Marilyn Sweetheart

Hittade ett personlighetstest hos Hannah, och gissa vilken stjärna jag påminde om mest?! My favorite beauty of all times: Marilyn Monroe! Är ni som känner mig förvånade?



Nytt köksbord

Jag och Klas har gått ett steg längre i vår relation och inhandlat vår första gemensamma möbel: ett köksbord! Ok, det där lät lite väl allvarligt. Det känns iallafall väldigt bra med nytt, fint köksbord och vi älskar det båda två! Yeahy! Bara 5 dagar kvar nu! Vansinnigt! Har ungefär 4/5 delar av packningen kvar..Inte bra!


Köksbord

Project Runway II tog slut alldeles för fort, de hann ju visa hela säsongen på bara två dagar. Hade nog velat ha det mer långdraget så man kunde njuta av det längre... Tyvärr vann inte Santino som jag hejjade på, han var kaxigast och gjorde mest spektakulära kläder! När kommer säsong III?! När kommer det till Sverige?! Någon som vet?!


Idag har jag gjort en U-sväng med min framtidsplan. Skjuter de där teoretiska studierna ytterliggare 1 år på framtiden. Just nu längtar jag bara efter att skapa och låta kreativiteten flöda! Det är det jag är menad för just nu. Ok, inte JUST NU, i december börjar jag ju jobba och har tänkt göra det hela våren iallafall. Men till hösten ska jag nog gå emot mina principer och börja på folkhögskola (!), plugga design, textil eller något sådant ett tag. Ska titta närmare på exakt vad det finns för utbildningar. Esteten i mig har vaknat till liv igen. Känns väldigt rätt!



Ciao

Charlie

Project Runway!

Idag upptäckte jag att Project Runway season II har börjat sändas på TV3! Ett av de bästa program jag vet! Hoppas det kommer till Sverige! Det verkar pågå ett maraton idag. Lyckan är total! Vet dock inte om jag hinner se alla avsnitt, ska nog åka och köpa nya saker till nya lägenheten! Missa inte Project Runway!

Ciao

Charlie

061124 Heaven vs. Hell

Heaven

-
Endast 1 liten vecka kvar till flytten!
- Jag har jobbat en del nu och tjänat pengar
- Nästa söndag får man adventspynta med stjärnor
- Har varit duktig och packat mycket
- Walk-in-closet + Charlie = sant (om 1 vecka)
- Söt sambo

Hell

-
Hostan som jag dragits med i flera veckor nu
- Min lön som inte kommer förrän 27:e
- Trötthet efter jobbet
- Fortfarande mycket kvar att packa
- Trött sambo
- Brist på glamour


Ligger på medelnivå för tillfället. Lovar att bli mitt vanliga, charmiga, glamourösa jag, inom snar framtid! Håll ut!

Puss

Charlie


Studier

Idag har jag studerat i sammanlagt 9 timmar (!) + packat 3 flyttkartonger... Vardagsrummet ligge i lådor. Imorgon blir det med studier och mer packning. Inte särskilt glamourösa saker jag skriver om för tillfället. Mitt liv känns dessvärre inte särskilt glamouröst heller just nu... Längtar till flyttdagen är kommen (9 dagar kvar), då får jag min walk-in-closet och ska bli glamourös på riktigt igen. Jag saknar mitt "lyxhustruliv", ha.


Puss

Charlie

Update

Anledningen till att jag inte skrivit på 3 dagar (!) är att
1. Jag har haft och har fortfarande en hemsk hosta som gör mig helt utmattad
2. Jag har jobbat
3. Jag har pluggat
4. Vårat internet har varit konstigt
5. Jag har packat för flytten

Har egentligen inte tid att skriva nu heller, måste plugga mer... Ska till skolan i e.m. och jobba med uppgiften också. Suck.

Bara 8 dagar kvar till flytten! Det närmar sig... Ska bli så roligt! Ligger dock lite efter i packningen...
Börjar lika snart på mitt nya jobb! Också otroligt spännande!

Back to work!


Puss


Charlie

Hurra!

Har precis kommit hem från ett möte med nya jobbet. Jag fick heltid! Det ska firas ikväll! Oh, allt känns så spännande! Ser verkligen fram emot att börja jobba och lära mig nya saker. De jag ska jobba med verkar schyssta, blir nog ett fint team! Restaurangen har antagligen premiär samma dag som vår planerade flyttdag till nya lägenheten 1 dec. (bara 13 dagar kvar). Jag antar att vi får skjuta lite på flytten...Kanske dags att börja packa snart...Men inte ikväll!


Ska  äta lite mat strax och sedan blir det fest! Hoppas alla ni där ute får en toppenkväll för det ska jag ha (trots tokhosta) och fira med skumpa!


Puss

Charlie

Konsten att städa

rosavita liljor


Idag har jag städat hela lägenheten (2:a på 64m2). Känns bra. Förstår inte hur jag kunde tycka det var jobbigt att bara städa mitt eget rum när jag bodde hemma. Tänkte att jag skulle dela med mig av mina bästa städtips för de som är som jag och inte har städning som hobby!
  •  Att-göra-lista! Jag skriver alltid upp alla städområden på en lista likså alla uppgifter, damma, dammsuga etc. för att sedan kryssa för när jag har uträttat en uppgift. Peppande att ha delmål att uppnå!
  • Rensa, rensa! Det går mycket lättare att städa om du inte har en massa onödiga prylar och papper som bara ligger överallt och samlar damm och som du ändå inte älskar. Släng allt i en stor svart säck och du kommer känna energin flöda!
  • Pryl-låda! Ta med en lagom stor låda ett varv runt i lägenheten och samla upp alla saker som ligget på fel plats. Töm sedan lådan genom att lägga alla saker på dess rätta plats.
  • Musik! Svängigt och på hög volym! Jag lyssnar gärna på reagge eller nostalgilåtar från 1998 som jag kan dansa till när jag far fram med dammvippan!
  • Timer! Ibland sätter jag en begränsad tid på hur lång stund en viss sak får ta, te.x. dammsugningen. Då sätter jag en timer på ca. 20 min (för det tar inte längre tid om man är effektiv) och då går det undan, och jag distraheras inte av andra saker efter som jag ska bli klar innan klockan ringer.
  • Belöning! Jag brukar alltid ge mig själv någon form av belöning när jag har städat mycket, för att motivera mig medan jag håller på (bara tanken på att ha ett nystädat hem är inte alltid tillräcklig)Antingen blir det någon större belöning när allt är klart eller några mindre små, mellan varje delmål. Imorgon ska jag försöka hinna köpa lijor på torget. För de är så vackra och doftar så gott!
  • Fina och roliga städprylar! Städningen blir såå mycket roligare om du använder fina trasor, svampar, mopp etc. i din favoritfärg. Städförkläde är också att rekommendera, jag har sytt mitt eget som jag även har när jag lagar mat och diskar ibland. Känns så mycket glammigare då!
  • Panikstädning? Gäster som kommer med kort varsel och ditt hem ser ut som en knarkarkvart? Ös in alla saker och kläder som ligger på fel plats i garderoben. Diska, eller göm åtminstone disken i en balja med skum. Satsa på badrummet! Plocka upp de värsta dammråttorna för hand. Tänd doftljus!

  Hoppas någon har nytta av mina små tips eller att det iallafall har varit roligt att läsa! Dela gärna med er om ni har egna smarta knep!

Puss

Charlie


Mitt städförkläde med guldpaljetter på fickan!






 


Önskelista

Oh, vad jag vill ha dessa:

 Sparvhalsbandet

 Brödrosten

 Klänningen

Det står verkligen Charlie på ovanstående saker!

Fresh!

Oh, det var uppfriskande med hundpromenad! Känner mig mycket piggare nu! Efter promenaden gick jag och köpte JP, mycket nöjd med resultatet. Bild på reportaget kommer senare om jag får?! Efter det fick jag gå ytterliggare en promenad för att gå till en mataffär som hade vad jag önskade. Gick nästan i två timmar sammanlagt. Var och tittade i en tygaffär också efter något glammigt tyg att sy julstrumporna i, utan resultat, hittade dock en massa fina band som jag ska ta en ytterliggare titt på när jag vet vad jag ska göra med dem.

Nu är jag mitt uppe i pannkaksstekning, ska koka soppa snart också. Det är ju torsdag! Känner mig som en riktig hemmafru. Har kommit på att jag ska göra hemmagjorda köttbullar också (godast) när det börjar lacka mot jul. Självklart egna lussekatter. Dock inte pepparkakor (affärernas är mycket godare) men kanske ett pepparkakshus, bara för att det är roligt. Jag och Klas gjorde ett kärlekshus för två år sedan, jisses, vad skoj det var. Men det självsprack efter ett tag.

Imorgon ska jag vara effektiv och städa hela lägenheten så att det blir fint till helgen (så man kan bjuda över folk?) och jag slipper städa på söndag!

Ciao

Hemmafrun

What's wrong with me?!

Jag måste ha fått en infektion eller störning på min effektivitets-nerv! Har varit uppe sedan 9 (vaken sedan halv 8) men inte fått ett dugg gjort! Jo, jag har ätit frukost. Vilken bedrift... Annars har jag mest suttit vid datorn och spanat och läst smått och gott. Yajks!

Så här kan jag inte fortsätta! Nee, nu får jag ta på mig ordentliga kläder (sitter och myser i leggings och lång tröja) och gå ut med syrrans hund som jag lovat, sedan köpa tidningen (jag är med i Jönköpings-posten idag!!), kolla i mina skolböcker och försöka förstå vad de menar, diska och laga middag.

Ja just  det, jag ska nog dra fram alla tyger jag har hemma och se om jag hittar något passande att sy julklappsstrumpor av till mig och Klas :) Längtar efter att pyssla igen! Borde egentligen packa också, eftersom vi flyttar till nya lägenheten om 15 (!!) dagar. Men det är så förbaskat tråkigt att jag nog skjuter på det till iaf. på söndag....


Puss

Charlie

Efterlysning!

Någon där ute som sitter på ett vitt herrlinne med ett svart fluga-tryck från Viktor & Rolf by H&M i strl XS eller S, som skulle vilja sälja det till mig?! Har inte hittat det på vare sig Tradera eller Blocket! Verkar överhuvudtaget ganska svårt att få tag på kläderna från herrkollektionen?!

Intervju - resultat

Hmm, vet inte om det gick sådär toppen på anställningsintervjun. Kom 5 minuter sent till att börja med. De ställde väldigt lama frågor, vilket ledde till att jag nog svarade lika lamt... Hmm... De ska höra av sig den här eller nästa vecka om hur det gick. Vet inte ens om jag vill ha det. Jag bara hoppas att jag får heltid på restaurangen (jobbet som jag fått).

Har inte gjort något vettigt den här eftermiddagen. Känner mig fortfarande sjuk, så jag har legat i soffan, läst och kollat på TV. Men nu ska jag faktiskt gå och diska och laga middag till min älskade.


Ciao

Charlie

Black Beauties

    

Finaste svarta tingen jag fann idag:

Fr.v. 1. Min nya plattång, svart, fin och nätt!
         2 & 3. Mina relativt nya, heta drömstövlar. Second-hand från Sthlm!
         4. Glittrig kofta som jag fann på H&M's hemsida
         5. Festligt fin klänning, även den från H&M

Intervju

Ovant för mig att gå upp så här tidigt på morgonen... Iallafall nuförtiden... För bara några veckor sen var jag väldigt morgonpigg och "studsade" ur sängen vid 7-8 tiden, men inte längre, nu släpar jag mig snarare upp... Why? Jag skyller på mörkret! Längtar till december med alla ljus och adventsstjärnor!

Varför är jag då uppe vid den här tiden idag, kanske ni undrar? Jo, jag ska på anställningsintervju på en annan restaurang. Jag har redan fått jobb på ett ställe, men tänkte att det är bra att hålla alla dörrar öppna innan jag skrivit på några papper! Eller hur?! Alltid lite nervöst att bestämma vad man ska ha på sig på sådana här möten, men jag tror att min Vikor & Rolf-skjorta kommer passa bra!

Wish me luck!


Charlie

ps-skjortan


P.S. Fick min efterlängtade plattång igår med posten. Den är liten, smidig och fin! Har dock inte hunnit prova på så mycket mer än en snabbis på luggen.D.S.

I brist på annat

Ohh, jag är väldans trött idag också. Förstår inte vad det är med mig. Är inte 9 timmar nog?! Tur att man är ledig. Men samtidigt har jag ju min skoluppgift att ta tag i, har förresten föreläsning ikväll... 
Dagens tips blir den här
länken där man kan få gratisprylar. Jag vill ha Sex & the City-boxen! Spana in!

Studier

Fick hem böckerna till min kurs idag. 4 av 5 iallafall. Så, nu har jag ca. 1000 sidor att sammanfatta på 5 sidor. + intervjuer och egna genus-obeservationer på 2 sidor. Låter roligt va?! Ska försöka att inte skjuta på den här uppgiften alltför länge. Vet hur jobbig ångesten är, vill inte uppleva det under flytten, nya jobbet och julen. Ska vara "vuxen" nu och ta ansvar. Men gymnasiet var verkligen a piece of cake i jämförelse med högskolestudier. Kom ihåg det gymnasieelever, njut så länge det varar.


skolböcker

Ciao

Charlie

Dear Santa

Jag tycker att jag har varit snäll i år, så här tomten, har jag hittat några saker som jag önskar mig av dig!

 Röd I-pod Nano! Hot!
 Tyvärr finns de här sockersöta tofflorna bara upp till strl 35 på ELLOS

 Finfin elefant från ELLOS som skulle passa utmärkt i vårt nya kök. Dessutom betyder det lycka att få elefanter!

 Chokladbad! Hur härligt lyxigt är inte det?! Finns hos Asos.

Jag fick det!



ler! Såhär glad är jag nu! De ringde för en stund sen från den nya restaurangen som öppnar om mindre än en månad och sa att jag fick jobbet om jag fortfarande var intresserad! Och visst är jag det! Äntligen! Mitt break! Hurra hurra!

Saturday night

Intervjun igår var superrolig! Skojiga frågor och kul att posa och bli fotograferad! Tror och hoppas att Danielle och Emma var nöjda med mig.
Igår blev det låång After-work (trots att jag inte jobbat på hela veckan) med Klas + vänner, sedan vattenpipa med samma personer hemma hos Emma, Marielle och Emelie. På väg till Bongo för att spana in 3-årsjubileumet, ändrade vi oss, trötta som vi var och gick hem.
Har haft en lazy och mysig lördag med Klas.
Ikväll kommer Johanna och Danielle hit, blir nog film, prat och mys. Yay!

Danielle och Johanna
Danielle och Johanna


Imorgon ska jag vara mer effektiv. Städa, tvätta, fotografera mamma, gå på A6 och IKEA samt fira Fars dag.

Trevlig lördagskväll/natt önskar jag er!

Ciao

Charlie

Ekonomisk -Jag?

Imorgon ska jag bli intervjuad av Danielle som skriver för JP. Reportaget ska -som jag förstått det- handla om studentekonomi. Enligt Danielle är jag ekonomisk och den bästa fyndaren hon känner. Jo, man tackar! Om man tittar på min klädbudget för den här månaden så kan ju begreppet ekonomisk diskuteras. Har slagt personligt rekord i shopping med hästlängder, flera tusenlappar mer än vad jag brukar... Men med tanke på vår weekend i Stockholm och Viktor och Rolf för H&M är det kanske inte så konstigt?! Jag förlåter mig själv och lovar att betala tillbaka alla pengar jag lånat av mitt sparkonto (i sinom tid). Känns iallafall bra att jag håller mig till mina egna tillgångar och inte lever på någon annan. 
Titeln Bästa fyndaren Danielle känner tar jag gärna till mig! Blev jätteglad över att läsa det. Tycker inte heller att det är oförtjänt. Jag har gjort otroligt många bra fynd i mina shoppingglada dar' (sen jag var i 10-årsåldern). Älskar att vara först (och helst den enda) med de bäst designer-inspirerade plaggen från H&M, leta efter guldkornen på loppisar och i second-hand affärer.

hundringar

Mina bästa ekonomitips är att när lönen kommer alltid betala alla nödvändiga saker först som hyra, hushållskakassa,räkningar,mobilabonnemang innan man ger sig ut på stan och shoppar. Och aldrig leva över sina tillgångar. Min mardröm är att vara skuldsatt och uppleva ångest över det. Därför undviker jag avbetalningar och kredit i in det allra sista (har inte använt mig av det hittills), tycker det är bättre att spara till det man vill ha isåfall. Men mindre lån kan vara okej att ta från sig själv (därför är det bra att alltid spara en summa pengar varje månad för oförutsedda utgifter), föräldrar eller vänner (inget jag föredrar). Sedan är en budget aldrig fel att ha (även om det kan vara svårt att förutse alla månadens kostnader i förväg, men några ramar kan vara bra att hålla sig till).


Missa inte reportaget med mig på "Rookie-sidan" i JP på torsdag!

Ciao

Charlie

Viktor och Rolf - resultatet


hallonkjolen 2


9.50
Ställer mig tillsammans med mamma och Johanna i kö utanför A6 center med ca. 50 andra Viktor och Rolf-fans (?) . Fixar en hyfsad plats i kön

10.00 Dörrarna öppnas och folk rusar in, liksom jag. Halkar på golvet, faller och får skrubbsår (!) Reser mig raskt upp och fortsätter rusa in på H&M. Folk är som tokiga och bara sliter åt sig kläder utan att veta vad det är. Ser folk rusa iväg med högar av kläder till avskilda hörn för att där hitta rätt strl. Jag har en snällare stategi och försöker bara haffa det som faktiskt är i min strl och endast 1 av varje plagg. Ser inte till den hallnröda kjolen någonstans fast jag letar som en galning. Hittar ett butiksbiträde och frågar vart de hänger. Hon upplyser till min förfäran att de inte fått den!! Förstår inte att de inte släppt hela kollektionen i all städer (det var ju ändå ganska få). Jag vill falla ihop på golvet och gråta. Men det har jag inte chans till, skulle bli nedtrampad och jakten på de andra plaggen jag vill ha fortsätter.

10.15 Samtliga hyllor och ställningar är så gott som tomma, så när som på ett par vita T-shirts med Viktor och Rolf (hjärta) H&M-tryck på. Går till herravdelningen där det inte är riktigt lika hysteriskt och lyckas hitta finfina grejjer till Klas (kan tyävrr inte visa dem, eftersom han läser min blogg och inte får veta vad det är förrän 24 dec.)

10.45 Har hunnit prova det jag samlade på mig och ser att det börjar komma tillbaka en del grejjer på ställningarna. Går tillbaka dit och hittar nya plagg att prova. Byteshandeln är redan igång, mellan dem som samlat på sig högar med kläder (inklusive jag, som gjorde några riktigt bra byten)

12.00 Känner mig matt i hela kroppen av alla provningar fram och tillbaka. Hann prova mig igenom nästan hela kollektionen faktiskt, men ingen av klänningarna föll mig riktigt i smaken eller kändes värda svaret. Kände inte heller för att köpa på mig en massa för att sedan lägga ut det på Blocket. Tycker det är trist att vissa bara gått dit och roffat åt sig kläder för att sedan sälja vidare och tjäna pengar på det. Hoppas ingen köper en trench-coat för 3000 pix på Blocket. Åk till Jönköping istället, där fanns både svarta och beige kvar när jag gick därifrån. Likaså angoratröjan som alla slet i, i början fanns kvar i ett antal ex.

12.30 Går mot kassan och är riktigt nöjd med mina fynd (förutom förlusten av den röda kjolen då, hade tänkt klicka hem den, den 13:e, men har nu läst att den inte kommer finnas på nätshoppen..så jag antar att jag får släppa den nu...) Är glad att jag bor i Jönköping och inte i Sthlm just nu, verkar ju har varit minst 20 gånger så hysteriskt där som det var här. Tror det kommer återvända en hel del plagg till butikerna i veckan.

Bilderna nedan är mina kap från idag (+ den svarta blusen med hjärtan i halsringningen som jag får vänta till julafton med att få av mammie + hemligheterna till Klas).


underkläder

Vit BH (strl var pyttesmå, fick köpa en kupa större än i vanliga fall!), vita hipsters och vitt linne. Tokfint underklädesset jag fick tag på, tycker jag. Linnet passar dessutom lika bra att bära till en par jeans eller te.x. den hallonröda kjolen (kan inte släppa den riktigt)!

Vita VR-skjortan

Vit skjorta med hjärta (stor i strl, har en strl mindre än vanligt och den sitter perfekt). Var tveksam till den här, men mamma övertalade mig och nu känner jag mig väldigt glad över det!

Viktor och Rolf - idag!!

Väntar på att ta bussen till A6 för att slåss om plaggen i Viktor och Rolf-kollektionen på H&M.  Känner mig helt pirrig. Har på allvar drömt om det här under två nätter nu. Första natten fick jag tag på det jag ville, inatt fick jag det inte. Får se hur det går idag... Vad jag vill ha?! Flera saker... Men främst den underbart fina, hallonröda kjolen förstås!


Viktor och Rolf




























Ugly Betty

Ugly Betty
Ugly Betty


Ikväll var det som många av er vet (?) premiär för kanal 5:s nya serie Ugly Betty. Självklart satt jag bänkad i soffan i hopp om att detta skulle kunna ersätta Desperate-housewives-kvällarna. Jag antar att det inte bara var jag som tänkte att manuset måste vara direkt plagiat från den hypade filmen Djävulen bär Prada (med några få ändringar, dock ytterst få)?! Precis som Djävulen bär Prada roade mig lagom mycket tror och hoppas jag att Ugly Betty kommer göra det under följande höst -och vinterveckor till DHW är tillbaka!

Ciao

Charlie

Sthlms weekend - Heaven vs. Hell

Heaven

- Maten, inredningen och servicen på
Grill 
- Second-hand shoppingen på Söder
- Mina nya heta vinterstövlar
- Den härliga stämningen och skratten
- Middagen hos Ellen och Thomas
- Den hysteriska och flamsiga bussfärden
- Remsornas come-back hos SL, hade flera sparade sen tidigare Stockholmsbesök
- Alla mina tokbra och fina, inhandlade saker
- Roligaste helgen jag haft på länge

Hell

- Trötta fötter
- Blötsnö
- Summan pengarna som översteg min budget brändes i otrolig fart
- Sova i tvåsitssoffa

Sammanfattningsvis en perfekt girlie-shopping-weekend!

Mina fynd från Sthlm

- Ribbade, tjocka vita strumpbyxor
- Nice ass-jeans
- Leopardleggings
- Drömvinterstövlar
- Classy undies
- Fina, silvriga glöggmuggar/värmeljuskoppar
- Svarta, glittriga renar
- Kvadratisk adventsljusstake
- Röd lövbrosch
- Silverglittrig tröja

I Stockholm

Nu är vi äntligen framme och har varit det i några timmar. Hittills har vi hunnit med STOOR, mumsig lunch på Åhléns City, lite shopping och god middag hos Tomas och Ellen. Nu sitter vi här och smälter maten och vinet... Tänkte spara de mesta slantarna till imorgon då det blir en heldag på stan innan middagen på Grill och utgång. Yey! Kunde dock inte motstå att inhandla ett par läckra leopardleggings!!

Ciao

Charlie


leopard


Vad jag önskar shoppa i Sthlm:

  • Schysst, rött lack
  • Liten silverring till min näsa
  • Vita, ribbade, tjocka strumpbyxor
  • Snygg-rumpa-jeans
  • Heta och värmande vinterstövlar
  • Väska, vet inte hurdan, vet att det är rätt när jag ser den
  • Onödigt, ovärdeliga inredningsprylar till nya lägenheten
  • Sköna accessoarer
  • Sexy/sweet undies


shopping bag
Resultatet återstår att se...

Tomorrow we're off to Sthlm!

sthlm snow



Imorgon smäller det! Eller smäller och smäller...Imorgon drar iallafall Jag, Danielle och Johanna till ett snöigt Stockholm och Ellen! Var drygt ett år sedan jag var där. Ska bli kul att återvända! Ser fram emot en fantastisk helg med god mat, shopping, skratt och party!
Har jobbat kväll och känner mig för seg för att packa det sista, går upp lite tidigare imorgon istället tror jag...

Ciao

Charlie


sthlm by night

061101 Idag längtar jag efter:

paket



Ja, min jullängtan har börjat redan, ca. 1 månad förtidigt... Men det kanske bara betyder att jag får bära på den här myspysiga känsla desto längre... Tiden innan julafton är bäst. Skriver på min önskelista...

Grinchen

Winter wonderland?

061101 Tisdag, kl:06.00

Klas: Charlotte, kom får du se!

Charlotte (sovande): Nee

Klas: Jo, kom! Jag ska visa dig en sak! (Drar med Charlotte ut i vardagsrummet och ställer henne framför fönstret. Snön vräker ner).

Charlotte: Oh fy!

Klas: Det är värsta stormen där ute!

Charlotte: (suckar och går och lägger sig).

Blev verkligen ledsen över att snön kommit redan! Jag känner mig inte förberedd. Jag har inte hittat några vinterstövlar jag vill ha ännu. Och av någon princip så vill jag inte använda vinterkappa före 1 dec. Alltså inte förrän om 1 månad! Men när jag värmde min frusna kropp och själ med varm choklad till frukost ändrade jag mig och tyckte det var lite mysigt med snön och kylan. Var bara tvungen och ringa pappa och kolla om han hunnit sätta på dubbdäck på bilen (är ju lag på att man ska ha det från 1 nov) för jag hörde på nyheterna att det plötsliga snöovädret orsakat massvis med trafikolyckor. 
Snöovädret till trots övertalade min syster mig att gå runt Munksjön med henne. Vi ångrade oss när vi kommit halvvägs och kände oss som barnen på Frostmofjället på väg att blåsa bort. På väg hem hälsade vi på mamma och återhämtade oss med glögg (dricker egentligen aldrig det heller före 1dec) och mini-donuts. Mums! Passade på att hämta samtliga vinterjackor och kappor jag hade hos henne, mina mockastövlar (får duga tills vidare) och resväska till Sthlm. Nu är det egentligen dags att packa, kommer inte hinna imorgon och på fredag morgon far vi ju. Känner mig dock lite lat och är i valet och kvalet om jag ska sjunka ner i soffan med senaste numret av VR som jag fick idag eller om jag ska packa den i handbagaget så jag kan njuta av den på bussen istället...Hmm, måste vara dagens I-landsproblem.

Ciao

Charlie

 




 
Bildtext: Utsikt från våra fönster. Mina röda, varma tofflor.