Tentafirande

Har haft tenta i Omvårdnad II idag och vi fick veta resultatet direkt. Jag klarade den! Jag var inte riktigt nöjd med mitt betyg först, men när jag förstod att hälften kuggat så var jag glad att jag fixade den iallafall. Än har jag inte kuggat på något tenta, hoppas trenden håller i sig.

Att jag klarade tentan ska firas med bio ikväll. Ska se Avatar i 3D med Klas och några vänner. Bästa syster är barnvakt.

Någon tentafest verkar det inte bli. De flesta ska åka hemhem och eftersom ganska många kuggade är de väl inte så pepp på fest. Jaja, det kommer ju fler tentor och fester. Lite sorgligt är det att vi ska ut på praktik nu i fem veckor och vi i klassen inte kan träffas i skolan varje dag. Får ta och styra upp något när de flesta är lediga samtidigt.

Wiiee

Ytterliggare ett litet framsteg i bröllopsbestyren. Blivande maken (oh, det är så roligt att benämna honom det, iihh) har varit i Stockholm i helgen och inhandlat lite bordsdekorationer till middagen bland annat. Oh, det kommer bli så bra! Har inte sett dem på riktigt, då han inte kommit hem ännu. Men jag hade ju kikat på nätet innan han åkte och litar på hans omdöme. Försöker iallafall, kontrollfreaket och bridezillan väcks till liv inom mig ibland :P

Nu försöker jag läsa på om infusioner (dropp alltså), eftersom vi bland annat ska lära oss koppla det imorgon. Men jag längtar och väntar mest på att blivande maken (ha, där fick jag in det igen ;) ska komma hem och pussas med mig.

(Detta inlägg skulle postats i söndags kväll, men gjorde inte det av någon anledning.)

Bröllopsbestyr

Igår hade vi en jättemysig kväll med lite planering inför bröllopet. Gästlistan är nog bestämd nu, efter mycket om och men. Vi satt också och lyssnade på en massa fina låtar som betyder mycket för oss och som vi vill ha med på bröllopet på ett eller annat sätt. Fint sätt att spendera en söndagkväll på, i soffan med sin älskade.

Idag ska jag försöka ta tag i att ringa till vigselförrättaren.

Men först, skola!

Onsdagssysslor

Idag sitter jag i skolan och studerar. Venprovtagningar till exempel, riktigt intressant faktiskt. Lider inte direkt.
I pauserna kikar jag bland annat efter fina hotell med sviter att spendera natten i efter den stora dagen. Jag anar att det snabbt blir fullbokat...

Praktikplats

Om fyra veckor ska vi ut på vår första praktik och jag tror mig ha fått den bästa praktikplatsen av dem som fanns. Vi hade ingen möjlighet att önska utan det var ren tur att jag ska få spendera 5 veckor på kirurgen på länssjukhuset Ryhov, här i Jönköping. Det ska bli så ruskigt roligt!

Checklista

Checklista över hur vi ligger till i planeringen inför bröllopet:

-Vigselförrättare- bokad. Har dock inte pratat med henne personligen än. Står högst upp på prio-listan just nu.
-Vigselplats- bokad. Måtte det vara solsken på vår dag!
-Festplats- bokad.
-Inbjudan- nästan allt material till dem är inköpt och det finns en plan för hur de ska se ut
-Gästlista- fortfarande inte spikad. Usch, det är verkligen den värsta biten. Ska dock inte skicka inbjudan förrän om 5 veckor.
-Klänning- materialet är inhandlat, tyg, mönster etc. Sömnaden är dock inte påbörjad ännu.

Listan kan göras oändligt lång på saker som är kvar att fixas, köpas och planeras men jag får återkomma med det.
Det känns dock som att vi har tagit tag i de viktigaste mest akuta grejerna iallafall. Det känns väldigt bra. Det är så roligt att det känns som det kommer bli precis som vi vill utan att vi behöver kompromissa med någonting. Frågor om bröllop är väldigt välkomna. Det är det som snurrar för det mesta i huvudet på mig nu.