Sixtens dag

Idag har Sixten namnsdag! Hipp hipp hurra! Sixten firar just nu med att sova på sin pappas arm, som också sussar. Då passar jag på att sitta lite här.

Pysslar lite med julklappshemlisar och ska strax försöka mig på att göra vegetarisk lasagne. Jag älskar ju verkligen vanlig lasagne, nu ska vi pröva om en vegetarsik variant också kan vara en hit.

Sen kanske man skulle våga  sig ut i den numera slaskiga snön för att få lite frisk luft och dagsljus.

Annars blir det nog en lat söndag. Ska arbeta hela två dagar nästa vecka. Man vill ju inte bränna ut sig, eller hur?!

Hur tillbringar ni helst era söndagar? 


Glädje

Stockholm var toppen. Jag, Sixten och mamma hade några mysiga dagar tillsammans och nu bara längtar jag tills hon flyttar tillbaka hit!

Tågresorna upp och ner gick också jättebra. Jag och Sixten fick tillochmed beröm av två andra resenärer som satt ganska nära oss på vägen hem. De var imponerade av att Sixten skött sig så bra och var så snäll under hela resan, den tog ändå drygt tre timmar. Och så tyckte de att jag verkade vara en så bra mamma eftersom jag var så lugn och sansad och inte blev uppstressad när Sixten någon gång kinkade. Det kändes väldigt roligt och bra att få höra det.

Jag tycker också det är härligt när folk vågar ge beröm till andra okända människor. Jag försöker faktiskt göra likadant, att ge ärligt beröm och komplimanger och jag t.ex ser någon i affären som jag tycker har en jättesnygg jacka, då talar jag om det för personen. De flesta blir verkligen jätteglada. Och det känns ju fantastiskt att kunna glädja någon genom att bara vara ärlig. Jag tror faktiskt att världen kan bli en lite finare plats om man istället för att säga elaka saker och trycka ner varandra istället peppar och ger beröm. Tror inte ni det?


Away

Har spenderat kvällen med att packa. Imorgon tar jag och Sixten nämligen tåget till mamma i Stockholm för fem dagar. Det ska bli supermysigt! Fast konstigt att vara utan Klas så länge. Vi är ju hemma båda två nu, när jag inte jobbar, eftersom Klas "tjuvstartat" sin pappaledighet.Nu har man ju liksom vant sig vid vara med varandra nästan hela dagarna. Men det kanske är bra att vara ifrån varandra lite också, ibland. Då hinner vi sakna varandra massvis och då blir det ju jätteroligt när vi kommer hem igen! Nu ska jag sova så jag orkar med tretimmarresan med min underbara, men vilda 1-åring. Hörs när jag är tillbaka om inte tidigare!


Kalender

Idag är det första december. Vilket med andra ord betyder att man får öppna första luckan i chokladkalendern. I år delar jag och Klas på en, som vi fick av min mamma och han fick börja öppna. Imorgon är det min tur, hurra!

Första december betyder också första avsnittet av SVT:s julkalender, i år heter den "Skägget i brevlådan". Jag och Sixten tittade självklart på den tidigare ikväll. Den verkar hyfsat bra. Jag tittar hursomhelst alltid på julkalendern. Har alltid gjort och kommer alltid göra. Även om jag kanske inte erkände det när jag var yngre. Det enda undantaget var för några år sedan då SVT gjorde det hemska misstaget att animera julkalendern, den hette något med sjöråttor. Då vägrade jag titta.

Jag har köpt hem ett ljuvligt nytt thé, Heta stunder. Det är kryddat bl.a. med kanel och nejlikor. Passar såklart utmärkt vid den här tiden på året.

Sixtens gåteknik blir bara bättre och bättre. Han ligger i och verkar tycka det är riktigt roligt. Det tycker vi med.

Imorgon ska jag jobba igen. Jag ser inte fram emot det, men jag är tacksam över att jag har ett jobb.