Värmande vän

Tittut!

Jag är inget större fan av vinterjackor, iallafall inte praktiska sådana som man hittar i sportaffärer. Så igår var jag beredd på att det skulle ta tid för mig att finna vad jag sökte. En snygg svart, parkas, av klassiskt snitt utan skrymmande detaljer. En parkas som dessutom är vind- och vattentät och kan hålla mig varm hela vintern. När jag köper jacka går jag hellre på "snygg" än "praktisk", men jag antar att det kommer med åldern och kanske har det att göra med en pojkvän och en pappa som älskar funktionsplagg. Jag är dessutom trött på att frysa häcken av mig.

Jag gick in på Inter Sport med pappa, ganska skeptisk ska jag erkänna. Men efter några få provningar av olika jackor som jag egentligen inte tyckte var sådär tip-top så fann jag denna goding hängande bakom en annan jacka. En parkas från Fjällräven. Den var precis vad jag sökte! Den uppfyllde alla mina kriterier och lite till! Om man bortser från priset vill säga... Det gjorde mig lite fundersam. Men sen tänkte jag att det är den här jag verkligen vill ha och jag kommer kunna ha den länge och det är väl en bättre investering än att köpa något billigt, halvsnyggt som bara håller en säsong?! I längden både ekonomiskt och ekologiskt. Inget dun är det i den heller. Skönt. Så nu har jag en värmande vän i vinter som jag hoppas blir riktigt snöig och kall.

Min värmande vän, Fjällräven parkas.


Söndag

Igår var det utgång och dans! Kul, men lite dåligt drag för att vara lönehelg, tycker jag. Slutade kvällen i tid och idag är jag relativt pigg. Ska strax på jakt efter varm och praktiskt vinterjacka med pappa. Veckan som kommer bör jag ta tag i mitt tentaplugg då tentan äger rum på fredag. Sen är ytterliggare en kurs avklarad, den sjätte i raden. Det är fortfarande roligt!

TGIF

Hoho, vad roligt det var i tisdags! En riktigt lyckad kväll!
Idag är det plugg som gäller fram till klockan två. Då ska jag hämta Sixten och så tar vi helg!
Härligt!

Partay!

Ikväll, på en vanlig sketen tisdag, vankas det fest! Vinprovning och sexparty (typ som tupperware-party men med sexattiraljer istället för plastburkar) med ett gäng tjejer från klassen. Det ska bli så roligt och jag är taggad till tusen! Man kan alltid vara säker på att det blir roligt med de brudarna!
Jag anar mycket flams och skratt. Välbehövligt!
Nu ska jag äta middag med familjen och sen göra mig iordning lite!
Ciao!

Sweet 16

16


Trillade in hos
Emma av en händelse. Där hittade jag youtube-klipp med musik från "Amelie från Montmatre" och Elliott Smith, och på ett ögonblick blev jag 16 år igen. Är det inte fantastiskt vad musik kan göra med en och vilka minnen den kan väcka till liv? Sexton är för övrigt min både bästa och värsta ålder, hittills.

God kväll

Sex & The City-filmen, läppglans och neccessär, båda från FACE Stockholm.

Om jag ska vara ärlig så gick väl pluggandet sådär. Har extremt svårt för att hålla ögonen öppna när jag bara ska plöja text i en bok. Men lite hann väl gå in... Jaja, jag fixar det här. Jag ska skärpa till mig och tro lite mer på mig själv.
Jobbet gick jättebra iallfall. Lär mig mer och mer för varje gång och det är roligt att jobba lite sådär ibland som oväxling.
Sen cyklade jag hem i regnet och åt kvällsmat med familjen.
Fick ett paket idag också med följande. Det är premier för min prenumeration på DV. Riktigt bra sådana.

Nu ska jag kolla på Lyxfällan med min heting till man.
God kväll!

Torsdag



Halstabletter är inte bara skonsamma mot halsen. De kan sticka hål på tungan också, så att det börjar blöda. Det hände just mig. Läskigt. Extra Drops, farliga men naggande goda?
Idag är det plugga och och sedan jobba för hela slanten.
Men jag har piggat upp mig med glittriga nageltippar!
Hoppas ni får en solig och härlig dag!


Moll



Fryser och huttrar. Kalla fötter, hösten är verkligen här nu. Huvudet dunkar. Blåbär och desperata hemmafruar som kur. Imorgon ska jag och mamma på utflykt.

Blommor

Idag har jag varit på en konstig föreläsning som tyvärr inte gav så mycket. Föreläsaren körde på i 190 och hoppade fram och tillbaka i "handlingen". Känner mig lite i ofas med skolan just nu. Hinner inte gå igenom en föreläsning förrän det är dags för nästa. Vet inte riktigt hur jag ska komma ikapp... Känns inte så bra... Men det löser sig säkert. Vi har fina blommor på köksbordet iallafall. De livar upp när höstmörkret kommer smygande.


Äppel päppel



Sixten har inga lösa tänder som tur var, men tandköttet hade börjat blöda vid fallet, så vi ska ha uppsikt över färgförändringar på tänderna och svullnader de närmaste dagarna.
Efter tandläkarbesöket var vi och gratulerade Klas farfar på födelsedagen. Käkade tårta och plockade en massa äpplen och päron i deras trädgård. Tänkte försöka mig på att göra äppelmos en dag kanske...
De är inte riktigt mogna än, men om en vecka eller två...
Ikväll tittar jag på "Ensam mamma söker", sedan ska jag nog ta tag i min anteckningar från veckans föreläsningar så att jag ligger i fas. Imorgon väntar nya föreläsningar med nya kunskaper. Hurra!

Söndag

Mina killar sover middag och själv ska jag lägga mig i soffan, läsa nya DV och äta praliner.


Senare ska vi upp til sjukhuset för akut tandäkartid med Sixten, han trillade innan och slog i munnen. Hans överläpp har expanderat till dubbel storlek och vi ska kolla att inte tänderna tog någon skada. Han var jätteledsen först såklart, men nu är han ganska okej tror jag. Men inte så lätt eller kul att äta med så svullen läpp.

Annars är det en lugn söndag här hemma. Skönt. Kanelbullens dag och allt, jag hade tänkt att baka, men lusten vill inte infinna sig så det får nog vara.
Vi har iallafall bullar i frysen.


Jag har efter ett år med alla möjliga nyanser äntligen fått ett resultat som liknar min naturliga hårfärg. Ah, det känns bra.