Fika

Har tillbringat några timmar på Wayne's coffee med min syster. Bara hon och jag. Det var mysigt. Systrar är bra. Särskilt min syster.

Just själva fikat var dock lite av en besvikelse. Valde varm choklad och en brownie. Förberedde mig på en riktigt kakaochock. Men det uteblev. Brownien som nästan var svart smakade mest vaniljsocker och den varma chokladen var som utspädd Oboy. Och jag är en tjej som blandar min Oboy med ca 2dl mjölk och 7tsk pulver. Jaja, så kan det vara. Sällskapet var ju trevligt iallafall och det är väl det som är huvudsaken.

Nu ska jag slänga ner Klas i soffan och proppa honom och mig fulla med chips. Så vi står oss hela veckan. Vi har infört lördagsgodis (eller, om man missar på lördagen så får man äta på söndagen) i den här familjen, så man får passa på innan vardagen börjar igen.

Imorgon är det säsongspremiär för Öppna förskolan. Det ska bli så himla roligt att träffa alla mammor och barn igen. Kanske dyker det upp några nya roliga ansikten? Kanske tillochmed pappor? Det vore roligt!

Chanel:ig

Efter några dagars funderande kom jag fram till att jag var värd och i behov av (ja, eller hur...) en ny jacka. Anledningen till att jag kom på detta var den här Chanel-inspirerade kavajen. Har alltid drömt om en äkta Chanel. Men till den dagen kommer så får jag bära den här. Dessutom så kändes det ödesbestämt att jag skulle ha den eftersom det bara fanns två kvar i affären, varav den ena var i min storlek. Ruskigt snyggt till jeans och pärlor.



Bild: Lindex.se

Date

Idag har jag och Klas varit på date. Det klassiska, bio och middag. Det var mysigt och härligt! Vi var nostalgiska och pratade om våra första tid tillsammans och våra dater. Jisses, mer än 4½ år sen nu...Och lika kära fortfarande. Mjaam!

Sixtens farfar var barnvakt under tiden, de var ute och gungade och busade. Vi kom hem lagom till läggdags. Då var han riktigt trött vår lille skatt.

Och nu är vi redan väldigt trötta, så det blir nog sängdags snart.

Skön helg det här, att bara vara hemma och softa och bara göra vad man har lust med. Nästa helg blir det andra bullar.



Singelmammor

Har precis sett reprisen av måndagens "Singelmammor" på SVT2. Så mycket bättre dokumentärserie än danska  "Unga mödrar" även om jag följde den också. Till alla som är intresserade av familjeliv kan jag rekommendera "Singelmammor", SVT2 måndagar klockan 21.30

Dela med sig

Många inlägg om Sixten. Men det händer så himla mycket att jag bara måste skriva upp det.

Det är så otroligt gulligt det här. Så fort jag äter, tex. frukt så sträcker Sixten sin lilla hand efter den. När han sedan får te.x. mitt äpple blir han jätteglad och börjar gnaga med sina två små tänder. Sedan kommer han på att mamma blev utan frukt. Då sträcker han fram frukten mot mig så att jag också får smaka. Sedan biter han lite och sedan sträcker han över den till mig igen. Så gör han så varannan gång. En tugga till honom, en tugga till mamma. Är inte det hur sött som helst?!

Stående!

Idag stod Sixten helt själv utan stöd i typ tre sekunder. Jag höll honom först och sedan släppte jag och han stod kvar! 3 sekunder kanske inte låter särskilt mycket för er. Men för mig som såg min lilla bebis stå helt själv var det jättelänge. Känns stort. Han börjar bli stor, vår lilla pojk.

Sandlådan

I veckan var jag, Sixten, Isaac och Carro i lekparken. Hittills har Sixten bara provat gungorna. Och det har han ju verkligen älskat. Men den här gången fick han även upptäcka sandlådan. Han var superfascinerad. Satt mest och tittade storögt och kände först försiktigt på sanden. Sedan blev han som vanligt lite vild och satt och öste sand på sina ben. Han verkar gilla det! Roligt! Men nästa gång blir det typ galonbyxor istället för jeans. Var ju inte planerat att han skulle sitta i sandlådan. Tyvärr hade jag inte kameran med mig. Men det blir defintivt fler tillfällen, inom snar framtid. Trodde det var för tidigt, men hink och spade står på inköpslistan nu.

50-årsfesten

Var ju som sagt på min mosters 50-årsfest i helgen. Hela släkten var där plus massa annat folk. Det var skojigt och lite galet! God mat också, italiensk buffé med pannacotta och hallonsås till efterrätt. Mums! Sixten gillade brödpinnarna mest.

 




1. Jag hade min Marimekkoklänning och lockar i matchande 70-tals look.
2. Såhär söt var Sixten på festen, han var dock mycket gladare än på bilden under hela kvällen.
3. Min vackra mamma, alltid lika välklädd.
4. Jubilaren i mitten får presenter av sina vänner.
5. Sixten trivdes hos sin älskade och underhållande moster.

Glappet

Filmen jag hyrde igår var SVT's serie Glappet från 1997. En av de bästa serierna jag vet. Den här växte jag upp med och den har betytt mycket för mig. Någon mer som såg den i sin yngre eller äldre tonår? Jag har hittills hunnit med 1½ avsnitt, tror det är 10?




Grå

Idag är det underbart sensommarväder. Solen skiner och det är lagom svalt i luften. Jag och Sixten fattade inte att det var så härligt ute så vi kom ut ganska sent. Nu har vi varit i lekparken och gungat och sedan på biblioteket och lånat några böcker till Sixten och en film till mig. Nu ska vi åka till Klas farmor och farfar och äta tårta.




    Både jag och Sixten kör på grå outfits idag.
Han har invigt nya jackan med.
Passar bra redan nu.

Hemmaplan

Skulle bara säga att vi är hemma nu igen. Kom nog fram vid åtta? Både resan upp och ner gick bättre än väntat. Trodde inte Sixten skulle fixa det så bra. Han blev lite rastlös när vi hade några mil kvar hem, men jag underhöll honom så gott jag kunde. Är väldigt stolt över min lilla kille som det aldrig är några problem med att ta med någonstans. Hoppas att detta underbara beteende håller i sig även i trotsåldern?

Vi har haft en jättebra men hektisk helg. Stress, stök och fest! Partyt var jättetrevligt och alla var helt överförtjusta i Sixten. Men vill inte låna ut honom till folk jag inte känner, särskilt inte om de har druckit. Då säger jag bestämt nej. Så får jag verka hur tjurig dom vill. Min modersinstinkt får styra.

Vi har vänt på dygnet den här helgen. Heltokigt. Men jag tror vi kommer halka in på våra vanliga sova, äta rutiner ganska snart, nu när vi är hemma igen.

Hann inte gå så mycket på stan som jag ville. Och tur var kanske det, eftersom jag inte är så tät just nu. Men jag hittade en bra neccessär till träningen (fasen, jag Vill och MÅSTE börja träna igen efter sommaruppehållet) på Granit , ett linne i bomull/siden, en vår(?)jacka till Sixten och en födelsedagspresent till honom på Weekday. Så det kan jag ju inte säga vad det är för något. Ifall han skulle läsa ming blogg i smyg?!

Vi åker nog upp Stockholm ganska snart igen, eftersom som mamma ska flytta till en annan lägenhet och då ska vi hjälpa henne. Och så ska jag gå till de affärer jag inte hann med i helgen.

Nu ska jag lägga mig och fortsätta läsa "En shopaholic säger ja!" sedan ska jag njuta av att sova i ming säng. Två nätter på en luftmadrass är nog.

Puss

Stockholm

Nu drar vi, efter mycket om och men, snart till Stockholm. Jag och Sixten. Alldeles snart, om några minuter. Klas stannar tyvärr kvar och jobbar i helgen. Imorgon vankas 50-årsfest i Farsta. Det ska bli lajbans!

Jaha, då väntar 3-4 timmar trängsel i en bil. Fullpackad. Har laddat upp med senaste numret av Elle och "En Shopaholic säger ja". Till Sixten är leksaker, nappar och välling nerpackat i handbagaget. Men jag tror han kommer sova större delen av resan.

Imorgon ska jag, mamma och Sixten försöka hinna gå lite på stan innan vi ska göra oss i ordning för galejjet. Lite olägligt att åka till Stockholm 5 dagar innan föräldrapenningen kommer. Men så är det. Ska bli roligt iallafall! Kommer tillbaka på söndag!

Ha det underbart!


Vinteroverall

I dagarna inhandlades det ny vinteroverall till Sixten. Fann den här fina, lila och svarta overallen i bävernylon på Lindex. Nu saknas nästan bara ordentliga skor. Har köpt ett par. Men de ser så stor ut att jag inte är säker på att han växer i dem tills hans behöver ordentliga skor. Han verkade trivas i overallen. Iallafall en liten stund. Först hade jag köpt stl 86, men det var på tok för stort. Sixten drunknade i den. Storlek 80 är det här, fortfarande stor, men han ska ju inte ha den förrän om några månader. Och så passade ju hans lila velourmössa alldeles utomordentligt till overallen. Han blir snyggaste killen i pulkabacken!


9 månader

Idag blir lillprins 9 månader. Tänk att han funnits lika länge utanför magen som inuti. Graviditeten kändes som tusen år men tiden sen Sixten föddes bara rusade iväg. Det går fort när man har roligt, inte sant?! Från att ha varit ett litet knytt är en han ett riktigt litet busfrö som säger mamma, pappa och lampa. Klättrar på det han kommer åt. Går jättebra med lära-gå-vagn och charmar alla han möter. Min älskade lilla skatt. Vad var livet innan du kom?


Vändning

Tänk vad livet och ens tillvaro kan förändras på ett ögonblick. Saker man planerat blir inte alls som man tänkt sig och man tvingas tänka om. Plötsligt blev allting väldigt krångligt och tråkigt. Fasen vad arg man kan bli på vissa människor. Åh, om vi bara fått veta detta tidigare? Jag vill tro att "inget ont som inte har något gott med sig" och att detta var meningen på något sätt och att det kommer leda till något ännu bättre. Men just nu känns det mest tråkigt.

Nu låter allt väldigt luddigt och hemskt. Det är det också. Iallafall lite grann... Eller mest besvärligt. Tur att jag och min lilla familj håller ihop iallafall. Då ordnar sig nog allt. Till slut.

Make up

I mitt påskägg från mamma fick jag bl.a. ett presentkort på att få make up lagd på FACE Stockholm inklusive produkter. Igår hade jag äntligen bokat in tid för det. Tyckte det var lägligt att göra det innan en utekväll, som igår. Make up-artisten var verkligen jätteduktig och jag blev supernöjd. Sedan köpte jag en foundation, nytt rouge och en ögonskugga. Det var verkligen längesen jag köpte make up så det känns riktigt roligt med proffsiga nyheter i neccessären.

Jag sminkar mig verkligen inte varje dag. Men jag måste ju självklart testa redan ikväll. Jag och Klas på den efterlängtade Lars Winnerbäck-konserten. Åh, ska bli såå roligt. I förrgår hade vi varit tillsammans i 4½ år och ikväll ska vi fira det!

Lillördag

Igår var det onsdag a.k.a. lillördag. Jag och Klas lät Sixtens farfar vakta honom sen han somnat, sedan gick vi till Bongo och slöt upp med vänner. Har nog inte varit ute en onsdag sen innan jag blev gravid tror jag? Det blev ju inget megaröj igår. Men riktigt roligt var det iaf.! Mycket folk och bästa sällskapet. Roligt att göra sig iordning och piffa och så med. Imorgon blir det galej igen hos Danielle och Anton. Jösses, jag är inte såå van vid sådant här hålligång. Men Men någonstans inuti mig ligger ett slumrande partydjur, haha.

Jag är laddad innan utgången



Bästa vännerna
Fr.v. Ellen, Danielle, Jag, Johanna



Klas och Anders
Jag fick med mig stans hetast kille hem, Klas heter han.


Nya jackan

Såhär gullig var Sixten igår innan vi skulle gå ut. Han har premiäranvänt nya jackan och verkar trivas i den. Men han har fortfarande lite att växa i. Den är ju i stl 80. Mössan och mockasinerna är från Polarn och Pyret och byxorna från Molo.


Marängsviss

Igår kväll var Anders här en sväng. Jag, Klas och Anders gjorde marängsviss. En otroligt god sådan dessutom. Vi hade i hallon och blåbär istället för banan. Kalas! Vaniljglass, grädde, maränger, bär och hemlagad chokladsås = Delicious!






Kräftskivan

Såhär såg jag och Sixten ut innan vi gick på kräftskivan. Vi har båda två våra nya linnen på oss, och Sixten hade kvällen till ära sin mössa från IdaT med kräftor (eller hummrar) på. Under kräftskivan glömde jag såklart att fotografera. Vi hade iallafall jättetrevligt. Åt, drack vin och åt och sjöng snapsvisor. Dock ingen snaps för min del.Sixten gick själv med lära-gå-vagn hur bra som helst. Och lekte med min minsta kusin Lea som är 7 månader äldre än Sixten. Just nu skiljer det ju ganska mycket i ålder. Men jag tror att de kommer ha hur roligt som helst ihop om något år.





New lovers

Affärerna rear ju galet mycket nu. Det är inte mycket att hänga i julgranen. Men nog har jag hittat en del fina saker ändå.


Gina Tricot
En vadlång svart kjol. 50-talsmodell. Precis vad jag ville ha.


Indiska
Klassiska svart mockaväska. Funkar både till stan och kortare resor.




Noa Noa
Ett gråblått, ribbat linne till Sixten. Ganska långt då det är stl 3Y, men funkar nog istoppat i byxorna.
Ett vitt linne i linne till mig. Behöver egentligen inte fler linnen.
Men när jag provade det här var jag tvungen att köpa det. Sitter som gjutet.


Päls och fest

Var inne på Lindex för att köpa en kavaj jag hittat på rean som jag velat om, och som jag till slut bestämt mig för. Då var den såklart redan såld. Typiskt. Istället hittade jag den här fina lite pälsiga jackan till Sixten som han kan ha när det blir lite ruggigare ute, mot höstkanten. Så mysig! Och så hittade jag en liten väst också på rea. Är inte så mycket för för stela kläder till barn. Men vi ska ju på 50-årsfest om två veckor och då blir den här kalas. Vet inte om han ska ha skjorta under eller va coolare med T-shirt. We'll see...

                    

Kräftskiva

Nu mår jag äntligen mycket bättre! Hurra! Kan det vara för att jag sovit i vår nya säng inatt? Hmm...tveksamt. Har inte riktigt vant mig vid att den är mycket fastare än min gamla. Men jag har ju bara sovit i den en natt och det är väl lite vanesak. Det blir nog bra. Vi slog till och köpte en sängstomme också. Ser mycket bättre ut när sängen fått en inramning. Bild kommer.

 Idag har jag och mamma varit på loppis och på stan. Trevliga lördagsnöjen. Ikväll blir det kräftskiva med släkten. Också otroligt trevligt lördagskvällsnöje!


Hittade den här fina lektunneln till Sixten på loppis, för en tjuga. Han gillar'n!

Mamma sjukling

Nu är Sixten äntligen på bättringsvägen. Har varit några sega nätter med mycket uppvaknanden. Därför har de senaste dagarna varit ganska sega också. Stackars liten. Men nu lagom till att Sixten mår bättre så fick jag ta över förkylningen. Har legat däckad i soffan hela dagen och kollat på dåliga Tv-program. Fy fasen, jag hatar att vara förkyld. Det är så in i nordens jobbigt med rinnande näsa. Tycker synd om mig själv.

Jag hoppas jag mår bättre imorgon. Min skatteåtebäring har äntligen landat på kontot. Härligt. Så då ska vi nog köpa nya sängar.  Just nu har vi ju två 120cm breda sängar som tillsammans bildar en giganstisk 240cm bred dubbelsäng. Bra familjesäng med ganska omysigt eftersom det ofta blir så att jag och Klas ligger nästan två meter ifrån varandra när vi sover. Så nu ska vi köpa en 180-säng istället. (2 st 90cm sängar med gemensam bäddmadrass) Så man slipper den där springan mellan sängarna. Ska bli mysigare med mindre säng.

Nu ska vi bre mackor och mysa.

Liten sjukling

Sixten, mitt lilla hjärta, har blivit förkyld. Vi har klarat oss utan sjukdomar ett bra tag. Men nu var det visst dags igen. Det började idag och sedan har det bara blivit värre. Han är supersnorig och vaknar hela tiden och är ledsen. Han har iallafall ingen feber som tur är. Hoppas att det går över fort. Det är så hemskt när han är sjuk för man känner mig så maktlös. Vill aldrig någonsin att han ska må dåligt. Vill skydda honom från allt ont. Tyvärr går ju inte det... Men jag och Klas gör vårt bästa för att underlätta för honom. Vyssjar, suger bort snor med Snorfridan, ammar (det gör ju bara jag förstås) och tröstar. Bäst att gå och lägga sig, tror det blir en låång natt...


När man är sjuk är det mysigt att krypa runt i en bodysuit. Den här är från IdaT.dk

Garderobsinredning

Idag var vi en sväng på IKEA och jag försökte hitta en lösning till mer förvaring i garderoben. Jag fann dessa två ting som jag hoppas kan hjälpa mig lite. En rosa plastpåsbehållare som jag tänkte att jag kanske kan förvara scarfsar eller ev. underkläder i och den här multihängaren som är till för garderoben att hänga lite smått och gott på. Och så blev det givetvis lite fler trägalgar. Jag gillar att pyssla med garderoben. För där bor kläderna. Och kläder är en av mina passioner. Och då är det väl självklart att man tar hand om det man älskar?


Det finns spöken...

Fick den här otroligt gulliga lappen i vårt brevinkast tidigare idag Från någa söta busungar antar jag. Har ingen aning om vilka de är. Men jag tyckte det var så sött att jag var tvungen att visa.


I Love Hjo

Igår var vi i staden med den fyndiga sloganen "I Love Hjo". Jag, Klas, Sixten och pappa var det som var på utflykt. Vi hade strålande solsken. Badade i både Vättern och i bassäng på ett utomhusbad. Strosade runt och åt god mat och glass. En väldigt trevlig dag. Det är roligt med lite dagsutflykter tycker jag. Man behöver inte åka särskilt långt för att få ett miljöombyte. Svergie har mycket att bjuda på.