Tradera

Jisses, jag har precis lagt ett bud på Tradera, och jag leder budgivningen. För första gången försöker jag köpa något över internet. Hjälp?! Fast det känns väldigt spännande samtidigt. Bara nervös för betalning och så, om jag vinner. Vilket jag hoppas att jag gör? Någon som har erfarenhet av internetauktioner som kan lugna mig?

Pics

Upptäckte just att jag inte har lagt upp några bilder på jättelänge. Själv så hatar jag att läsa bloggar med bara en massa texten och inga bilder. Så här kommer en bild helt enkelt.

image168

Jag, för nästan 2 veckor sedan. Magen växer så det knakar. Svullnar gör jag också. Gick förbi en vän idag och hälsade, hon kände först inte igen mig. Kanske inte så konstigt. Jag känner knappt igen mig själv när jag ser mig i spegeln. Känner mig mest som en michelingubbe nu. Särskilt när jag kollar på bilder tagna före graviditeten. Jeez, jag var ju smal! Skönt att vätskan iallafall försvinner hyffsat fort när bebisen har kommit.

Dilemma

Att yoga eller inte yoga...det är frågan... Sitter här och är hungrig, men orkar inte göra något åt det. Klas är inte hemma från innebandyn än och jag vet inte heller när han kommer vara det. Det är därför svårt att börja med middagen. Hmm... Men om jag inte äter ganska snart kommer jag varken hinna eller orka med yogan. Inte bra att vara proppmätt vid sådana tillfällen. Är dessutom ruskigt trött idag efter en dålig natt, då jag vaknade vid fyra, var klarvaken och låg så i några timmar för att sedan väckas för tidigt av väckarklockan eftersom jag hade tid hos barnmorskan. Suck. Å andra sidan är det sista gången med yogaklassen idag, så jag kanske borde gå? Eller vaddå, borde?! Jag kanske hellre vill ha en lugn hemmakväll med middag, Ugly Betty och Desperate Housewives? Kommer jag ångra mig om jag inte går på yogan? What a dilema.

Fixerad

Idag har jag varit hos barnmorskan. Bebisens hjärtljud var fina och magen växer som den ska. Härligt att få bekräftat att bebis verkar må prima där inne. Dessutom har h*n fixerat sig! Hurra! Då är det ju ingen omöjlighet att det blir födelsedag på torsdag! Nödplanen  om ingen bebis kommer, för att hålla mitt humör uppe är att fira Halloween med Klas, Danielle och Anton.

Pissed

Vilken människa klipper luggen i två lager när man ber henne tunna ut den liite grann? Tydligen frisören jag gick till igår! Dessutom klippte hon den 1 cm kortare än vi kommit överens om. Jag klipper bättre själv! Dessutom var hon inte särskilt serviceinriktad. Borde de inte lära sig att ta människor på frisörlinjen, men kanske framför allt att klippa hår så man ser vettig ut när man går därifrån. Stylingen var också apdålig, jag såg ut som en slickad katt i håret. Går aldrig till Hår 2000 igen! Även om hon bara var elev så hade de det dåliga omdömet att låta henne klippa där. I'm pissed!

Veckoplanering

29/10 Måndag: Frisörbesök (härligt! Vet ju inte när man hinner det nästa gång?), betala soffa och tvätta.

30/10 Tisdag: Rutinbesök hos barnmorskan, är alltid lika härligt att höra bebisens hjärta slå och spännande att mäta magen.

31/10 Onsdag: Vår efterlängtade soffa levereras. Jag och Klas ska ha fest i soffan och fira, haha. Sedan tänkte jag få värkar och någon gång under natten åka till förlossningen.

1/11 Torsdag: Enligt min mycket starka intuition blir detta vår efterlängtade bebis födelsedag (BF enligt UL är 11/11)

Följande dagar: Njuta av min underbara, nyfödda familj

OM bebis inte håller dealen som jag och h*n har, och inte kommer på torsdag, får jag väl komma på något annat att sysselsätta mig med för att tiden som går allt långsammare ska passera. Förslag på tidsfördriv som passar en höggravid liten melon mottages tacksamt!

Puss

Le weekend!


Fredag: Fika med Melinda, promenad med syster, shopping med Danielle ( kulörta strumpbyxor och ny väska, because I'm woth it!), middag och mys med Klas.

Lördag:
Sälja av grejjer på loppis en sista gång innan babe kommer (På tok för trött för det, halv sex på morgonen). Morgonflum och fniss. Jag och Klas gick en sväng på stan och köpte fler
Rörstrandmuggar och jeans (till honom, jag ska vänta till bebis kommit innan jag shoppar mer kläder). Middag på restaurang och Bio (This is England- bra) med honey, träffa vänner en sväng, hem och se repriser av Playa del Sol (lika roligt denna gång) tills vi somnade.

Söndag:
Söndagsvåfflor skulle sitta fint den här helgen också. Vid fint väder: promenad, sämre väder: stanna i sängen hela dagen. Kolla bilar på Holmgrens (yes, det blir nog nyköp snart, så hela familjen får plats =P ) och hemmachill.

Ciao

P.s. Detta blir antagligen sista helgen i mitt liv som icke-mamma. Skum...men dock härlig tanke.

P.s. 2 Oh, jag är mycket nöjd med den här helgen. Har haft det otroligt mysigt och roligt, väldigt mycket thanks to Klas. Love.

Söndagsvåfflor

Idag mår jag mycket bättre än vad jag gjorde när jag skrev senaste inlägget. Bara att konstatera, brist på mat och sömn gör mig ännu känsligare som gravid än tidigare. Men ingen fara på taket, idag har jag haft låång sovmorgon och ätit söndagsvåfflor med min älskling.

Gårdagskvällen var iallafall oerhört trevlig! Gott sällskap, tacos och marängsviss, en masse! Kan dock inte påstå att bebislängtan är mindre efter en massa gos med Carro och Simons Isaac. Bebis, när kommer du egentligen? Vi längtar såå efter dig!


Upp som en sol...

...och ner som en pannkaka...

Idag är allt grått, trist och tungt känns det som...

Hoppas det blir bättre av att sniffa på Simon och Carros bebis.

Efter regn kommer solsken?

Fredag = Fest

Igår var jag och Klas på en blåsig, kall men härlig och upppfriskande höstpromenad. Det är verkligen höst nu, konstaterade vi.

Nu ska jag steka pannkakor till festlig fredagslunch.

Ikväll blir det inflyttningsfest hos brudarna på Torpa. Det blir nog lattjo. Dock svårt att finna något festligt som går över min höggravida mage. Jag älskar verkligen min gravidmage, har nog aldrig varit snyggare. But I really miss my waist and my old wardrobe.

Lättja

Igår ställde jag klockan på 08.00. Lyckades dock snooza i nästan två timmar (!) Men hey, jag har inga tider att passa och det tar på krafterna att producera en människa. Hade iallafall tänkt vara jätteeffektiv idag, som med alla dagar har jag den ambitionen. Igår kom jag inte igång förrän efter halv fyra, då lagade jag minsann middag, diskade, vek tvätt och packade lite BB-väska. Hittills idag har jag hunnit äta frukost och läsa bloggar. Heja mig. Senaste numret av Mama damp ner på hallmattan också, så innan dusch, promenad och plock ska jag lägga mig i sängen igen, gosa med bebis och läsa nya tidningen.

Ciao


Lycka

Igår hade jag och Klas en jättemysig kväll. Egentligen gjorde vi inget särskilt, vi handlade, lagade god mat (as always när vi lagar ihop)  pratade med bebisen i magen och tittade på TV tillsammans, men ändå blev jag helt varm och glad i kroppen. Jag hade haft en ganska tråkig dag med tvätt, värk, oro och stress, sen kommer Klas hem och är helt glad och underbar som bara han kan vara. Det smittade som tur var av sig på mig och jag somnade med en lycklig känsla, trots omständigheterna under dagen. Klas är nog den enda som kan få mig att skratta och le hur ledsen och pissigt jag än mår. Ibland får jag dåligt samvete för att jag får vara så här lycklig och ha ett så här underbart liv. Dumt. Samtidigt vet jag att jag är värd det. Det enda jävligt orättvisa är att det finns fler som verkligen är värda samma lycka, men inte får det. Varför? Det är min stora önskan just nu, att allt ska ordna sig till det bästa för dem.

Något som var särskilt glädjande idag var att min barnmorskan sa, efter jag berättat om att jag har haft mycket sammandragningar och värk senaste veckorna och särskilt dagarna, att vår bebis kanske kommer lite tidigare än beräknat. Hoppas hon har rätt. Är i v. 37 så bebis får komma när den vill nu, den är mer än välkommen. Åh, vad jag längtar! Längtan har inte direkt blivit mindre efter att Carro och Simon fick sin supersöta son i fredags. Hoppas få träffa underverket och de nyblivna föräldrarna i veckan.

Nu ska jag laga middag till min underbara man som snart slutar jobba. Sedan ska vi åka och fira hans ena lillebror på hans födelsedag, efter det Yoga, sedan DHW, såklart.

Irriterande

Jag är antagligen väldigt understimulerad om dagarna, det är svårt att vara annat när jag mest går och väntar på att bebisen ska vilja komma. Jag blir nämligen så otroligt irriterad av att läsa bloggar fulla med stavfel, särskrivningar och felaktig grammatik. Om man har ett intresse för att skriva, borde man då inte vara intresserad av att skriva korrekt också? Jag börjar undra vad det är för fel på det svenska skolsystemet när en del vuxna människor skriver lika illa som tolvåringar. Jag vet, jag är språkfascist, även om jag kanske inte alltid skriver helt korrekt har jag iallafall ett intresse av att göra det.