Bagage

Kvällen har ägnats åt att plocka ihop olika outfits och packa för helgens Lundresa. Det var faktiskt riktigt roligt. Äntligen la jag ner lite längre tid än vanligt på att fundera på vad jag ska ha på mig. Annars brukar jag prioritera Sixtens kläder framför mina egna på vardagarna nuförtiden. Ska bli ändring på det.
Det blir iallafall en helg med mina tre bästa tjejkompisar. Det var år sen sist vi fyra hade en helg tillsammans. Det ska bli otroligt roligt!
Samtidigt är det första gången jag är utan Sixten så länge. Jag försöker att inte tänka på det. Men det känns konstigt och lite tungt. Men jag vet ju att han är i de bästa händer, hemma hos sin pappa. Det är bara det att jag kommer sakna mitt lilla hjärtegryn ofantligt mycket. Men jag ska försöka göra den här helgen så bra som möjligt och det är nog inte svårt tillsammans med D, J och E!
Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan jag somnar. Får packa färdigt imorgon. Får se om det blir någon uppdatering under helgen. Annars är jag tillbaka på måndag kväll.
God natt!

Away Party

Nyss hemkommen från mitt Away Party på BomBom (stans coolaste barnklädesaffär). Away Party?  tänker säkert ni. Det var alltså som ett Home-party (det vet ni väl vad det är?) fast jag slapp bjuda hem alla till mig, utan vi var i butiken istället. Det var riktigt trevligt. Jag hade bjudit en massa mammor jag känner och vi blev till slut 11 stycken ikväll. Vi minglade runt i butiken, drack vin och åt italienska tilltugg och kollade givetvis på barnkläder. Det var massa schyssta erbjudanden och rabatter på massor av plagg. Jag tror mina gäster var nöjda med kvällen också. Jag handlade när alla gått hem. Jisses, vad svårt jag hade för att bestämma mig. Jag fick som värdinna för partyt en bonus att handla för, 10% av summan som mina gäster handlat för. Jag la till lite och köpte till slut det här.



En fuskpolo från Katvig
En tröja från Ej Sikke Lej
Ett par velourbyxor från Katvig
Ett par typ leggings från Katvig
Ett par strumpor från Ej Sikke Lej
+ En tröja likadan som leggingsen från Katvig (men den kommer jag få när hon beställt hem i rätt storlek)

Det ska bli roligt att prova allt på Sixten imorgon. Mina Traderaauktioner gick ju så himla bra, så nu känns det okey att köpa lite nytt till mitt hjärtegryn. Barnkläder är ju som sagt ett av mina stora intressen just nu. På tal om Tradera vann vi en auktion ikväll på en grön skaljacka från Polarn o pyret till Sixten. Jag hade satt Klas på att bevaka och buda eftersom jag var iväg och vi vann! Ser verkligen fram emot att få hem den!

Booh säger spöket!

Såhär i Halloweentider har jag ställt fram en ljuslykta , ett spöke i keramik, på köksbordet. Sixten tittade fascinerat på det och pekade. Då lärde jag honom att spöken säger "Buuuhuu" och viftar med händerna för att skrämmas. Han tittade finurligt på mig och sedan sa han "Booh" och vinkade med båda händerna. Gullunge! Jisses, vad fort det går att lära sig nya saker nu.

Slutammat

På Sixtens 11-månadersdag ammade jag honom för sista gången. Nu har det gått en vecka. Och det har gått bättre än väntat. Planen var ju att amma minst 1 år. Jag ammade bara en gång om dagen, på morgonen, nu de sista månaderna. Men jag åker till Lund i helgen och jag ville inte lämna honom oavvänjd, ifall han skulle ta det hårt.

Men det har som sagt gått bra. Reflexen att låta honom amma när jag är halvvaken finns fortfarande. Så jag får påminna mig själv om att jag slutat. Tyvärr har han svårt att somna om när han vaknar tidigt på morgonen utan att amma. Så det blir tidigare morgnar. Han verkar också mer närhetstörstande om dagarna. Det var som att han tankade massa närhet när han ammade. Men nu blir det mer kramar och gos (vilket bara är mysigt) men tyvärr också en hel del bärande. Jag tror och hoppas att detta är en övergående period.

Bland de mammor jag umgås med var jag ensam om att amma mitt barn så länge. De flesta slutade efter 6-7 månader eller ammade inte alls. Jag är lite förvånad. För det verkar som om våra mammor ammade oss mycket längre. Men det går trender i amning som i allt annat. Jag är väl lite old-fashioned då. Jag är väldigt nöjd med mitt beslut att amma i 11 månader. Jag var fast besluten redan som gravid att jag skulle amma mitt barn.

Det blev tyvärr en del trassel med amningen i början. Sixten fick inte rätt grepp och det gjorde så helvetiskt ont. Men när det väl funkade kändes det så bra. Sixten växte och frodades. Det kändes häftigt att veta att det var jag som fick honom att växa. Maten var alltid färdigförpackad, rätt tempererad och vi hade den  alltid med oss. (Enstaka gånger då jag var borta från Sixten fick han urpumpad mjölk som vi fryst in och några gånger fick han mjölkersättning). Dessutom har vi förhoppningsvis minskat risken för allergier och astma hos Sixten (vilket jag har i mina gener) och minskat risken för bröstcancer hos mig. Det är helt enkelt ett vinnande koncept!

Jag kan, om jag ska vara ärlig, inte riktigt förstå de som frivilligt väljer att inte amma sina barn. För jag ser bara fördelar med amning. Men de barnen blir väl välmående människor de också. Dessutom tycker jag ju att det är upp till varje kvinna om hon vill amma sitt barn till det är 3 år eller inte amma alls. Huvudsaken är att mamma och barn trivs. Ja, det är ju bra om den andra förälderna också trivs förstås. Är det någon som har bra motiveringar till att inte amma om man kan, får gärna kommentera. Ja, ni andra är givetvis också välkomna att kommentera inlägget.

Dagens

Idag har jag och Sixten varit hemma hos hans kompis Oliver tillsammans med 4 andra barn och deras mammor. Öppna förskolan som vi brukar gå till på måndagar har stängt den här veckan eftersom det är höstlov. Så därför fick vi träffas hemma istället. Tyvärr dog kameran när jag skulle fota Sixten och Maya när de kramades och pussades. Sötnosar.

Vi hade en supertrevlig eftermiddag. Vi gjorde fruktsallad och barnen lekte som bara den och vi mammor satt och pratade och blev nostalgiska och pratade bland annat förlossningsminnen.Tänk att det snart gått ett år sen Sixten låg på min mage, nykommen till världen, varm och kladdig. Den bästa stunden i mitt liv!

Idag ska jag vara ordentlig och gå och lägga mig tidigt. Det vill säga direkt efter jag skrivit färdigt det här inlägget. Skälen är att jag är ruskigt trött, har ont i huvudet och Klas jobbar kväll så jag har ändå ingen som håller mig sällskap. Då kan jag lika gärna gå och lägga mig. Ska krypa ner i sängen och läsa lite.

God natt!

Kalaskväll

Igår hade vi och 5 av Sixtens vänner med familjer ett gemensamt 1-årskalas för alla barnen. Eftersom de allihop fyller med bara några veckors mellanrum, tyckte vi det var en bra idé att slå ihop oss och fira en gång för alla. Det blev väldigt lyckat!

Vi hade lånat en lokal, beställt exotisk planka och till efterrätt blev det hembakad tårta. Istället för att köpa fem paket till varje barn så köpte alla varsitt paket som sedan lottades ut bland barnen. Mycket bättre så, eftersom de ändå fick/får så många paket på sina födelsedagar. Det var ju mest en symbolisk grej med paket. Sixten fick ett badlakan med taxar, en badanka/handdocka och en orange BRIO-bil. Han verkar gilla alltihop. Vi gav magnetiska byggklossar i trä från BRIO som hans kompis Essie fick.

Väldigt mysig eftermiddag med god mat, trevliga människor och busiga barn. Snart är det dags för Sixtens alldeles egna kalas, men det blir ju först om nästan en månad.


Sixten får hjälp av pappa att öppna sina paket


Tågtårta med tomtebloss


Hela familjen!
(Den fina haklappen fick Sixten av Danielle redan när han låg i magen =) )




Nattuggla

Av någon anledning har jag inte gått och lagt mig än. Utan sitter vid datorn och ugglar. Är det vetskapen om att Klas har ansvaret för Sixtens uppvaknaden inatt och att gå upp med honom på morgonen, som gör att jag unnar mig att sitta uppe i natten? Det dumma är ju bara att går jag och lägger mig sent så är jag ju ändå inte pigg imorgon som jag önskade, även om jag får ligga kvar när Sixten vaknar. Jag kan inte sova längre än till nio. Om jag inte har varit ute på krogen vill säga, men det händer ju inte särskilt ofta nuförtiden. So, time to hit the bed!

Drömhår

Hittade den här gamla bilden på mig och Klas från sommaren 2007 på Facebook. Inte särskilt smickrande för någon utav oss. Förutom för min frisyr. Jag hade glömt hur jäkla snyggt mitt hår var då. Varför har jag det inte så nu för?! Istället för guldigt långt svall har jag nu ett svart/brun/rött barr. Suck. Såhär ska jag se ut igen. Minus minen.


Heja mig!

Yes! Idag gjorde jag äntligen slag i saken och köpte mig ett träningskort på Friskis och Svettis. Så nu kommer det äntligen bli av att jag tränar. Jag köpte ett 10-kort. Som jag tänkt förbruka innan årsskiftet. Det blir ju 1-2 pass i veckan. Lagom i början tycker jag. Om man går ut stenhårt så tröttnar man snabbt, vet jag av egen erfarenhet.
   Sedan körde jag och Moa ett stenhårt och svettigt Ki-jympapass. Jag hade fått för mig att passet skulle vara 70 min långt. När 30 min gått var jag väldigt mör och tänkte att jag klarar verkligen inte 40 min till i det här tempot. Men 10 min senare så började vi skaka loss i kroppen och musiken blev lugnare. Jaha, tänkte jag. Det är bara lite nedvarvning innan vi kör hårt igen. Men vi bara fortsatte att varva ner och sedan var det dags för avslappning och stretching.
   Så passet var ju inte alls lika långt som jag trodde. Skönt. Tack vare det så övelevde jag och kan verkligen tänka mig att köra det igen. Det var roligt. Men svettigt. Kommer ha sån grym träningsvärk i helgen, känner jag. Men det är skönt på något vis också.

Beslut

Idag tog jag äntligen ett beslut angående glasögonbågarna. Efter mycket provande och velande blev det till slut nummer 3. De kändes mest jag och det verkade ju även vara de ni tyckte jag passade bäst i också. Tack så mycket för era åsikter! Kanske ska ta er till hjälp med andra beslut i framtiden också? Om 1-2 veckor har jag två par nya bågar och jag kan slänga min gamla, trasiga dit pepparn växer. Hurra!

Bullar i ugnen

Igår bakade jag och Klas kanelbullar. Vi har haft planer på det sen kanelbullens dag. Men inte kommit till skott. Förrän igår. Vi lyckades med värsta perfekta degen som släppte lätt från bunken och var smidig och lättarbetad. Oh, vad goda blev bullarna blev! iallafall mina. Jag och Klas delade på degen och gjorde varsin sats med bullar. Hans blev dubbelt så stora med dubbelt så mycket fyllning. "Klas kalasbullar", kallar vi dem. Jag föredrar nog mina lite mer klassiska kanelbullar. Men självklart har kalasbullarna sin charm, men man orkar max 1. Vilka tror ni är godast?

Mina kanelbullar


P.op/10-gruppen

Jag stod självklart utanför dörren när Polarn o. pyret öppnade igår. Jisses, vad svårt jag hade för att bestämma mig för vilka mönster jag skulle välja och på vilka plagg. Jag fick tillochmed ringa till Klas för att överlägga. Hade jag haft råd hade jag köpt varje plagg i de tre olika mönstrena + filtar. Till slut blev det mönstret "Treviso"på mössan och mönstret "Kinji" på byxa och tröja. Ååh, visst är det såå snyggt! Det snyggaste jag sett på länge. Och Sixten är så otroligt fin i kläderna! I love it!


1 år -1 månad

Idag är älskade lilla hjärtegrynet 1år - 1 månad. Alltså 11 månader. Bara 1 månad kvar till den stora dagen! Då blir det kalas!
Sixtens favoritsysselsättningar just nu är att rusa runt med sin lära-gå-vagn, bli skjutsad på sin Bobby-car,  tända och släcka lampor (man får ju såklart lyfta upp honom till lysknappen så han når), peka på allt och säga "Titta!"


Drömsamarbete

Jag gillar verkligen Polarn och pyrets barnkläder. Och som jag nämnt tidigare så älskar jag 10-gruppens mönster. Nu har något underbart skett! Polarn och pyret och 10-gruppen har haft ett designsamarbete! Det har resulterat i en gästkollektion hos P.op med tre olika mönster från 10-gruppen. Jag svimmade nästan av lycka när jag läste detta för någon månad sen. På onsdag släpps äntligen kollektionen i P.op's butiker. Gissa vem som ska hänga på låset? Jag kan dock inte bestämma mig för vilka plagg jag ska köpa till Sixten. Eller rättare sagt vilka mönster jag ska välja på plaggen.  För det blir nog både en tröja, ett par byxor och en mössa. Minst. Det här blir ju designklassiker. Värt att investera i.

Hjälp!

Jag är i stort behov av nya glasögon! Mina gamla är för svaga dessutom är de trasiga. Jag är för det mesta linsbärare, men glasögon behövs ibland med. Och jag är sugen på att använda glasögon lite oftare.
   Jag har velat i ett halvår om inte mer om vilka bågar jag ska välja. Jag ska köpa mina glasögon på Specsavers, och där får man två bågar till priset av ett par. Suveränt! Men...Jag har haft svårt att bestämma mig för ett par, och nu ska jag plötsligt välja två! Ännu svårare? Ett par har jag dock redan fastnat för. Ett par svarta, ganska diskreta, lite "lärarinna-aktiga".
   Men nu återstår det andra paret. De vill jag ska vara lite roligare och häftigare. Och nu behöver jag er hjälp! Jag har lånat hem fyra par bågar nu, och det är dags att bestämma sig för ett par. Men jag har världens beslutsångest. Så snälla, snälla. Säg vad ni tycker! Båge 1, 2, 3 eller 4?







Lägg ett bud!

Jag har ingen aning om vilka ni är som läser min blogg. Men nu har jag lagt upp en massa toksnygga barnkläder och en del annat snyggt på Tradera. Jag tycker iaf. att ni ska spana i mina auktioner här! 

Glad

Vad glad jag blev förresten av så många kommentarer efter inlägget "Häxperuk". Fyra kommentarer är många, för mig iallafall. Tack kära ni. Keep up the good work!

Make-over #2

Det violetta och de självlysande slingorna är äntligen borta från mitt hår! Nu är det mörkbrunt och skiftar (tyvärr) i lite rött. Det är inte min drömhårfäg, men jag kan leva med den. Mycket bättre än i förrgår. Jag känner mig faktiskt liite rockigare och jag tycker mina ögon kom fram till bättre. Inget ont som inte har något gott med sig? Men jag känner mig också tyvärr 5 år yngre (jag hade svart hår när jag var 15-16) Vad tycker ni? Om jag någon gång skulle få för mig att jag ska vara färgmodell hos en frisör igen, ska jag tänka efter både en och två gånger och aldrig låta mig övertalas till att göra något jag inte känner är rätt. Ett tips till er också! Jaja, nu är jag mörkhårig och femhundra kronor fattigare. C'est la vie.


Lära-gå

Sixten har fått en lära-gå-vagn som han stolt struttar runt med i lägenheten. Ibland ser ut som en liten farbror med rullator. Fast för det mesta går det i en rasande fart. Jag undrar när han vågar släppa taget och gå på riktigt? Fast det är ju ingen brådska precis.


Häxperuk


Kolla, vilken cool Halloween-peruk jag hittat! Mörklila med rödorange slingor. Riktigt skräckinjagande!



Det sorgliga är att det inte är någon peruk. Det är mitt hår och resultatet efter att jag var hårmodell hos en frisörsalong i tisdags. Jag vågar knappt  gå utanför dörren. Det här eländet matchar verkligen inte varken min personlighet eller övriga stil. De sa att det skulle bli mörkrött, jag var tveksam till det också. Men jag kunde aldrig föreställa mig att det skulle bli såhär! Som tur är ska jag gå och försöka göra något åt det idag hos frisören som gjorde det. Men den här gången får jag betala för det. Jag hoppas att en mörkbrun färg täcker över det. Håll tummarna för mig. Jag vill inte se ut som en Halloweenhäxa.

Pepp

Nu har jag plockat lite här hemma, piffat och gjort iordning mig själv. Känner mig jäkligt snygg ikväll! Jag har lyssnat på glamrock och taggat till! Nu är jag riktigt pepp på party! Det är dags att trippa iväg till D nu. Ska bara välja skor och köpa "groggvirke" på Ica. Blir rosa drinkar på Passoà ikväll. Var nästan tusen år sen jag drack det. Jag fann en flaska i vårt skafferi, från innan-barn-eran. Ha en fin kväll!


Drinks

Jag vaknade för en stund sen efter en dryg timmes lur. Det var behövligt. Har inte fått sova så mycket inatt.Sixten är förkyld igen. Ikväll vill jag vara pigg! Ska till Danielle och dricka drinkar med två av tre bästisar. Ellen kommer till stan! Johanna baby, vi ses snart i Lund! På schemat innan dess står lite röj här hemma och en uppiffning av mig själv. Jag är helt ensam hemma vilket är ganska skönt ibland. Men oerhört tyst. På med lite musik som får igång mig, bums!

Kängor

Titta, vilka schyssta kängor jag fann på loppis idag! Kanske inte ser så himla roliga ut för sig själva. Men med rätt styling blir de tip-top. Mixa något lätt och skirt med ganska grova kängor. Perfekt match. Det känns som de här kan gifta sig ganska bra med typ NoaNoa-kläder.


Slut

Buhu. Har nyss sett det sista avsnittet av min favoritdokumentärserie "Singelmammor" i SVT2. Ååh, vad bra jag tycker att det programmet var. Sorgligt att det är slut. Kan man hoppas på en till säsong?

Pälsprojekt

Jag har påbörjat ett nytt syprojekt. Det känns roligt och spännande! Den här fuskpälskappan köpte jag när jag gick i femman. Den har alltså 10 år på nacken och jag har använt den nästan varje vinter sen dess. Otroligt plagg!
   Nu har jag dock tröttnat lite på dess A-linjemodell och jag är sugen på en pälsväst. Istället för att köpa en ny väst, ska jag försöka sy om kappan till en. Hittills har jag sprättat bort fodret, sprättat bort ärmarna och ficklocken. Hade planer på att ta bort kragen, men det blir på tok för krångligt, kom jag fram till. Ska iallafall sy in den en bra bit. Nu orkar jag nog inte göra mer ikväll. Men jag ska verkligen försöka slutföra det här projektet. Är annars ganska bra på att vara väldigt entusiastisk i början för att sedan snabbt tröttna.
   Är lite fundersam över hur jag ska lyckas få tillbaka fodret snyggt. Avskyr att sy i fodertygskvalitén.Blä. Annars älskar jag ju att pyssla, sy och skapa. Det är bara tid och inspiration som ska infinna sig. Men ikväll jobbar Klas och Sixten somnade redan halv åtta, därför har jag äntligen lyckats pyssla lite. Ska fortsätta imorgon. När västen är färdig får ni se resultatet.


Sixten update

Nu står Sixten kvar när man ställer honom på golvet. Han står och tittar en stund eller pekar på något och sedan kan han sätta sig ner själv. Supergulligt! Han har verkligen fått mycket bättre balans, de senaste dagarna. Nu går han riktigt bra när man håller honom bara i ena handen. Det är nog inte långt kvar till han ta sina första steg på egen hand.

Han härmar hur kor låter när han ser en, antingen i en bok eller om han får en leksaksko. Fast det är inget klockrent "Muuu", det är snarare "Mbuuu", men han vet vilket djur det lätet tillhör iallafall.

Han vet vart lampan är och vart man tänder eller släcker taklamporna och han gör det om man lyfter upp honom till knappen.

Han klappar händerna om man frågar honom om han kan det, likaså trummar han med händerna på bordskivan om man frågar.

Han vet vem som är mamma och vem som är pappa.

Han pussas ibland, dock med helöppen mun, men det är sött!

En mindre mysig och bra grej han börjat med är att bita mig, han biter mig överallt där han kommer åt. Bara idag har han bitit mig i magen, benet, handen och tummen. Men det ska det bli ändring på. Jag gissar att det kliar en del i munnen och att han vill få användning av de fyra tänder han nu har.


The hylla!



Här är alltså vårt underbara loppisfynd, Stringhyllan! Jag blir glad av att titta på den!

String

Idag har det varit en rätt grå dag, trots att det är kanelbullens dag. Jag vet inte riktigt varför. Känner mig lite melankolisk på något vis.

Men på ett sätt har den här dagen även varit en lyckodag. Min syster ringde i morse, hon var på loppis, vilken jag själv inte orkat gå på idag. Hon hade hittat en Stringhylla, vita gavlar med hyllplan i teak! Hon hade själv inga pengar kvar på sig och frågade därför om vi villa köpa den. Om vi ville?! Vi packade ihop oss på en gång och drog dit! Ynka 40 kronor ville de ha för den och nu sitter den på vår köksvägg! Jag blir så glad när jag tänker på det. Senast igår sa jag till Klas, "Ååh, jag vill verkligen ha en Stringhylla. Kan vi inte önska oss en i julklapp!" (en nytillverkad Stringhylla pocket kostar ca 1000kr) "En med vita gavlar och trähyllor vill jag ha.." Någon god gud måste hört min bön! Hallelujja! Givetvis är alla kameror urladdade så jag kan inte ta någon bild på underverket.

Nu ska jag sortera Sixtens urvuxna kläder. Ska bestämma vilka vi ska spara och vilka vi ska sälja och sedan packa ner dem fint i kartonger. Jag blir helt sentimental när jag tar upp han yttepytte små plagg i stl 50. Nu har han ju redan stl 80, inte yttepyttigt längre...

Pappaledig

Idag är Klas första pappalediga dag. Han ska vara pappaledig på fredagar nu till december då han ska vara ledig på heltid till Sixten börja förskolan.
Jag är ju också hemma idag, så vi har långhelg, hela familjen. Mysigt!
Just nu ligger mina prinsar och sover. Det spöregnar samtidigt som solen skiner. Jag har duschat och nästan gjort mig iordning och väntar på att vi ska gå till A6. Vi behöver förvaringslösningar. Då är IKEA bäst.