Insparken

Insparken är i full gång nu! Lekar, fjäsk, skratt, fest och dans! Jag har haft jättekul hittills! Det verkar vara en bra klass jag hamnat i även om jag pratat med låångt ifrån alla. Det är säkert 80 nya sjuksköterskor. Fast det är nog bara hälften som är med på insparken. Surt för de andra, de missar något. Tycker jag iallafall.

Igår köpte jag overall. Det hör till tycker jag. Fin och vit är den. Eller var, rättare sagt. Den har redan fått en massa hälsningar och märken. Och fler lär det bli.

Var på kåren för första gången igår. Det var lajbans. Ska till skolan ikväll igen men då ska jag ta det lugnare. Blir ingen utgång ikväll. Sparar det till imorn då vi har prova-på-sittning. Det ska bli riktigt kul! Vi är uppdelade i olika lag och ska klä ut oss och kanske spexa lite...

Nu är jag hemma i verkligheten för ett tag och ska laga mat. Det är härligt att ha en familj att komma hem till mellan allt partajande.


Förberedelser

Ända sen jag var sju år och började första klass har jag alltid köpt nya skolstartsgrejjer inför höstterminen. Som omslagspapper till böckerna, pennor och block och ibland ett nytt klädesplagg. Bara för att jag tycker att det är roligt varje gång ett nytt läsår börjar och för att det känns kul och fräscht med nystart. Nu börjar ju inte jag skolan till höstterminen denna gång, men det är ändå inget undantag. Nu har jag packat min "skolväska" med nytt skrivblock, ny kalender för 2009 och pennfodral med nya pennor samt mitt antagningsbetyg (som man ska ha med sig vid inskrivningen). I pennfodralet ligger också en glassten kvar från gymnasietiden då jag fick den av en vän. Jag inbillar mig att den bringar mig tur. Så, jag är så laddad jag kan bli inför morgondagen.

 

Wish me luck!

 

 

Min skolväska

 


Skolstart

Jag vet inte riktigt vad som hände, som gjorde att jag inte skrivit här på nästan en månad. Men det blev jul, mellandagar och nyår, mycket träffar med familjen,  vänner och lite fest och jobb. Jag har inte tagit mig tid helt enkelt, fast jag tänkt att blogga om både det det ena och det andra.

   Hmm, ikväll är jag iallafall hemma och bara tar det lugnt. Laddar mentalt inför skolstarten eller först är det ju inspark, som börjar på måndag! Shit, jag kan inte riktigt fatta att jag ska börja plugga snart igen. Det ska bli så himla roligt! Fast jag är samtidigt ganska pirrig. Det känns som jag ska börja första klass igen. Mycket funderingar. Hur kommer de andra i klassen vara? Kommer det bli jättemycket plugg? Blir det så roligt som jag hoppas? Ja, det återstår att se. Men jag har iallafall alltid gillat skolan och att lära mig nya saker och det här är ju ämnen jag verkligen är intresserad av och i en så pass stor klass så borde det ju finnas minst 1 person jag kan hänga med, så det lutar ju åt att det blir hur bra som helst! 

   För er som inte vet så ska jag nu börja läsa till sjuksköterska. Det är 3 års studier och en bit på vägen mot målet att bli barnmorska (ytterliggare 1,5 års studier efter minst 1 år som praktiserande sjuksköterska), som har varit ett av mina drömyrken sen jag var 15 år. Det känns så bra att känna vad jag vill arbeta med i framtiden och att jag är på väg att förverkliga det nu. 

   Imorgon ska jag packa skolväskan igen för första gången på 2½år. Hurra!

   Enda nackdelen är att jag antagligen kommer sakna Sixten supermycket i början när jag inte får träffa honom lika mycket som jag är van vid. Han ska vara hemma med Klas tills han börjar förskolan i april och de kommer säkert ha det toppenbra! Och den tiden jag får tillsammans med min familj blir istället kvalitetstid som man bara kan njuta av. YEs, nu ska jag bara tänka positivt!